"Обичам" Топлофикация 2

• 189 503
  • 2 156
  •   1
Отговори
# 1 875
  • София

Мен малко ме е яд, че не се спира топлоподаването в сгради с много неизправности и неплащащи, но не ми се спори сега по темата...
........................
Ако разбере, че няма да има топла вода може и да не се качи на самолета. Но пък ние със Скъпия искаме да си я видим. Върти ми се в главата за бързонагряващ бойлер, цената е без значение. Но трябва да се купи и монтира тия дни, преди 28.04. Някакви предложения - Стибел, Елдом, подобни и къде да го купя с монтаж. Също и се притеснявам - да не ни хване ток докато се къпем. Та приемам съвети по повода.
Доволна съм от Стибел" и си имат оторизирани техници за монтаж. Питай ги.

# 1 876
  • София
Марчева, благодаря. Утре ще се разтърся из нета и наживо.

# 1 877
  • София
Също и се притеснявам - да не ни хване ток докато се къпем. Та приемам съвети по повода.
ММ вече 10та година ми се смее, че изключвам бойлера като влизам в банята вечер. Най-нагло мисе подиграва и пред хора  Tired. А мен ме е страх просто  ooooh!

# 1 878
  • София
Също и се притеснявам - да не ни хване ток докато се къпем. Та приемам съвети по повода.
ММ вече 10та година ми се смее, че изключвам бойлера като влизам в банята вечер. Най-нагло мисе подиграва и пред хора  Tired. А мен ме е страх просто  ooooh!
Да се смее който си иска,  Peace  и аз винаги го  изключвам когато го ползвам.

# 1 879
Добре, че не е вибратор ooooh! Че една работа ще ви свърщи, докато е изключееен ooooh! ooooh!

# 1 880
  • София
Да се смее който си иска,  Peace  и аз винаги го  изключвам когато го ползвам.
А като миете чинии и ръце тогава пак ли го изключвате. newsm78 Аз цял живот ползвам бойлер .Ако е свързан бойлера като хората проблеми няма да има.

# 1 881
Нашия бойлер го монтираха на мястото на стария от фирмата /"Елдоминвест" - Варна/, от  която го купихме. Срещу заплащане около 40 лв, техен техник ни го монтира.   Бойлерът, който съпругът ми избра, беше с водосъдържател  от хром-никелова стомана, цената около 400 лв. Има и по-евтини, без специално покритие отвътре. Цял живот ползвам бойлер на  ток,  има градове които изобщо не са топлофицирани. Във Варна например малко домакинства имат парно. Всичките ми познати са с бойлери на ток, нямам такива, които да имат парно.

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 18:35 от kristinia

# 1 882
  • Sofia
Пуснаха отново парното.

# 1 883
  • София
Благодаря на всички за отговорите за бойлера.
Ще го мисля тия дни.

# 1 884
  • София
А като миете чинии и ръце тогава пак ли го изключвате. newsm78 Аз цял живот ползвам бойлер .Ако е свързан бойлера като хората проблеми няма да има.
[/quote]
Румене, аз не съм свикнала на бойлер, защото по принцип съм на ТЕЦ. Да, изключвам го след като е достигнал желаната температура. Нещо ме притеснява, въпреки че няма от какво да се притеснявам, ясно е това, но...не мога да дам точно обяснение.  Peace
Пуснаха парното и съм повече от доволна. С тези климатици не си е работа според мен.

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 12:20 от marchеva14

# 1 885
Майка ми има стар бойлер, от Елпром. Досега, повече от десет години работи безотказно, но и тя винаги го изключва като се стопли водата. Като й бях веднъж на гости, го включи вечерта и си легна, понеже знае, че стоя до късно, да го изключа аз. Но нали нямам навика, заседнах пред компютъра и се сетих след часове. Добре, че не съм заспала. Като влязох в банята, бойлерът шумеше много силно и имаше една странна миризма в банята. Миришеше, все едно се нажежава електрическа печка с реотани. Пуснах водата, това направо не беше вода, а вече пара. Много се притесних. На другата сутрин извикахме техник, каза ни, че не му е сработила първата защита, доколкото разбрах. Тоест нагрява се до крайност, но не може да се изключи. Не ми се мисли, ако бях заспала, въпреки че техникът ме успокои, нямало да се взриви, а да потече. Това май било втората защита-потичането.
Настоях да го сменим, но той включи отново защитата и ни посъветва да не го сменяме, бил много хубав бойлер. Сега изобщо не знам, изключва ли се, не се ли изключва сам, майка ми винаги го спира преди да е стигнал зададеното време, притеснява се. Чиниите ги мием на включен бойлер, но да се къпем-не, винаги го изключваме.
Обаче има такива спокойни хора,скриват ми шапката. В някакъв форум, един се чудеше, защо бойлера му пукал, трещял и миришел, че и някакви искри излизали...докато се къпе Shocked Имал някаква повреда, но не може да установи каква и си се къпе човека на включен бойлер. Simple Smile

# 1 886
  • Sofia, Bulgaria
Казаха официално, че пускат вчера и днес парното в София заради студа. В района на ВМА сме и още радиаторите са лед.... да бяха гледали прогнозата за времето и да не бързаха да го спират! Много ме е яд, тия дни умрях от студ

# 1 887
И в Дианабад още няма парно. Странно ми е, с Лозенец сме на един ТЕЦ.
И не е само в нашия блок студено. Разпитах познати от другата част на квартала - нямат.
Нищо, печката работи докато сме в къщи.
Но не е така равномерно топло като с парното.

# 1 888
  • 1st floor
Казаха официално, че пускат вчера и днес парното в София заради студа.
В смисъл, че ще има само два дена парно или това е срокът за пускане? В понеделник трябва да минават за годишен отчет и ми е странно как ще го правят, ако парното все още работи. newsm78

# 1 889
При нас го засекоха и на следващия ден го пуснаха  Crazy много ми е интересно дали ще ни карат да плащаме второто засичане. След като вече е било взето решението, толкова ли не можаха да пуснат по 1 смс на инкасаторите да не обикалят?

Общи условия

Активация на акаунт