"Обичам" Топлофикация 2

• 191 598
  • 2 156
  •   1
Отговори
# 360
Да, и аз мисля, че в етажните собствености яко се краде....Топлофикация нехае и всичко се пише на гърба на нещастниците, които плащат. В нашия случай на стълбището няма радиатори и ми е много интересно за какви общи части ще ми вземат пари освен за тръбите в абонатната станция /щото общи части като кражби от съседи не знам да фигурират във фактура/. Вижте на сайта на ДКЕВР има нови общи условия на Топлофикация от началото на февруари тази година. Дълги са и не ги прочетох всичките, по-интересни за забележките на ДКЕВР по първоначално предложените Общи условия. Доколкото разбрах, трябва да се променят текстове в ЗЕ, които са в ущърб на потребителите. И въобще докога съвестните ще носят на гърба си тунеядци и нахалници, които не плащат ми е много интересно  newsm78

# 361
За водата - техните сметки би трябвало да си ги плащат те. На база! А тя никак не е малка, затова не мисля, че водата я плащат тези с водомерите.

Цитат
Ако наистина се краде в блока топло, то се пише на общите части, които винаги се плащат.
Не само. За общите части отива определен % от получената в сградата топлина - между 30 и 50% , зависи как сте го решили. Останалото се разпределя към показанията на топломерите.

# 362
За водата - техните сметки би трябвало да си ги плащат те. На база! А тя никак не е малка, затова не мисля, че водата я плащат тези с водомерите.

Цитат
Ако наистина се краде в блока топло, то се пише на общите части, които винаги се плащат.
Не само. За общите части отива определен % от получената в сградата топлина - между 30 и 50% , зависи как сте го решили. Останалото се разпределя към показанията на топломерите.
Как така 50% от блок, в който не се отоплява стълбището нито тавана, нито мазето? На практика само в абонатната станция има общи тръби, които след това влизат в апартаментите. И затова от 30 до 50 процента  Shocked И на практика ако нещо не се разбираш със съседите си или половината от тях крадат трябва да ги носиш на гърба си ли?

# 363
  • Пловдив
milittana зависи дали ви е вертикална или хоризонтална инсталацията. Ново строителство ли ви е блока? Защото при старите тръбите са вертикални и вървят във всяка стая и си топлоотдават.

# 364
milittana зависи дали ви е вертикална или хоризонтална инсталацията. Ново строителство ли ви е блока? Защото при старите тръбите са вертикални и вървят във всяка стая и си топлоотдават.
СТАРО!!! Набутвацията е пълна! Едно време му се радвахме на парното, но това беше едно време. Между другото мои познати са с нова инсталация - хоризонтална, ама и при тях я има идиотията с прогнозния дял.....нещо не ми се връзват плюсовете на новите инсталации. Аз си мислех, че е едно кранче като електромера - врътнеш ли го - нямаш консумация. Ама и там не било така изглежда!

# 365
Сигурно е старо строителство за такива загуби.
Във всяка такава сграда (като нашата), просто влезте в мазето ( на площ колкото два големи апартамента) и  вижте какво се казва загуби - държи се там температура над 20 градуса.

# 366
  • Пловдив
Ами... факта е, че тръбите топлоотдават. Ние спираме всички радиатори на нула като пътуваме, но при прибирането ни в апартамента не е кучи студ, а си е едно 18градуса. Влизаш, пускаш радиаторите и за 2-3 часа вдига темп до нормалните за нас 23грд. Защото в друг, нетоплофициран апартамент като ни няма и  фризера се е размразявал от студ. И за три дни отсъствие през зимата после поне 24 часа отопляме за да стане човешко. Изобщо аз обичам парното, при нас сметките са поносими за комфорта, който изпитваме. Признавам - ако не живееш в жилището или искаш да топлиш само една стая излиза скъпо, но ако както нас искаш да стоплиш всички стаи е много удобно и топлината е равномерна.

# 367
Не плащат на база, защото са боксониери с 2 щранга и никой не им търси втори водомер за топла вода, като не знаят , че ги има. Това е друга тема....
За общите части - от Топлофикация главният енергетик на района ми каза ,че и изобщо да не са ви топли тръбите пак си плащате за това, че сградата била топлофицирана, е по-голям абсурд не бях чувала, честно.
Аз точно по този въпрос се боря толкова с Топлофикация, - стедени тръби....а сметки..дам. Няма оправия.

# 368
  • Пловдив
А, тръбите бяха студени, аз вдигнах гири 3 пъти. Сега са топли. Оказа се, че някой е ровил в абонатната. Сега като стане студ, аз звъня, техника идва (псувайки). Понеже го правя редовно и явно някой се е светнал да заключи абонатната по-стабилно. Един път се опита диспечерката да ми каже!!!! да съм намерела аз съседа, който го прави и аз я просветлих, че аз отношения със съседа нямам, имам с топлофикация и докато си плащам сметките искам да си получавам услугата, с много злобно съскащ тон. И се приключи.

# 369
Базата е на човек. Мисля, че е по 2 кубика на месец. За 1 - 2, за 2ма -4, за 3ма - 6 куб. и т.н. На база обикновено излиза доста по-неизгодно, т.е. повече.
http://toplo.bg/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8/%D0%B … D0%B5%D1%82%D0%B8
Ако имаш предвид, че имат на единия щранг водомери, на другия не, и точат вода от втория, това вече е друго нещо. Тези въпроси си ги решавате с топлинния счетоводител. Кажете му, че има още щрангове Wink

# 370
  • Пловдив
А, не знам, аз топла вода не ползвам, не ме кефи Simple Smile Имам си водомер, сметка, периодично ме гледат дали наистина е на нула - защото аз декларирам, че не ползвам. Той си седи. Аз си обичам бойлера.

# 371
Студените тръби в нашият случай нямат  нищо общо с абонатната, а с изградено / нелегално естествено/ подово отопление на последният етаж в нашият щранг. Как да решим този проблем обаче?
Видимо като влезе техник не се вижда нищо, защото е скрито. Проверката от главният енергетик направена след края на отоплителният сезон / защо??? питам се аз като писах цяла зима за проблема/.
На извънреден отчет по време на сезона не са отворили вратата. По документи са се отказали от Топлофикация.

# 372
  • Пловдив
При нас всеки месец има отчет, при три неотворени отчета Mr. Green - максимално потребление Mr. Green

# 373
А какво общо има подовото отопление на последния етаж с топлината или не на тръбите. Нали затваря кръга за горещата вода.

Ако мами и отказва да си сложи топломер, решението е просто - спирате му достъпа, правите байпас на предпоследния етаж, за да ви върви на вас кръга, и чакате на пусия  Mr. Green

# 374
При такива кражби кое е ефикасното средство? Да се извика проверка да провери отвън на фасадата топлината по сградата? Това дали е достатъчно? Щото който краде едва ли бие тъпана и с охота си казва скритите шмекерии, дето друг трябва да плаща!

Общи условия

Активация на акаунт