"Обичам" Топлофикация 2

• 189 530
  • 2 156
  •   1
Отговори
# 1 800
  • София
Не се сърди, човече, аз съм и родителите ми бяха изрядни платци на всички данъци и такси! Нямаме закъсняло плащане на сметка, освен ако сме били извън Сф. И въпреки това ненавиждам "Топлофикация София" ЕАД - заради винаги лошото отношение и контакти, когато съм се опитвала да комуникирам с тях по различни въпроси.

# 1 801
Само да ви кажа, есента смених един радиатор и в листа за пломбите си пише кой какъв е. Междуосие, брой ребра, вероятно и материала е с някакъв код. Сега пролетта ще сменя другия радиатор и ще имам възможност да поразпитам. Peace

# 1 802
Аз пък бях заявила  преди сезона нулево потребление на парно и вода, но цялата година плащах, щото така било по данни от предната година, после уж ми върнаха част от парите...след известно време обратното, ремонтираха системата и пуснах парно и вода. Заявих потребление ПРЕДИ началото на сезона. Уви. Натресоха ми всичко накуп, което е крайно неудобно. Ми не съм доволна. Тромава комуникация, сложна система за калкулиране. През цялото време следя зорко, защото изпусна ли някой детайл, срок или цифра, ми излиза през носа.

# 1 803
Винаги са ми реагирали при искане за промяна. С подадено заявление съгласно изискванията.

# 1 804
На мен не ми реагираха. Топлинен счетоводител по това време беше Топлофикация. Сега го сменихме. Дано има подобрение. Поне в комуникацията.

# 1 805
#Crazy Егати, колко нови неща научих.
С нова абонатна станция сме. Нямам пломби на радиаторите, те са чугунени, а знайно е, че те най-дълго топлоотделят. Пломбите на радиаторите не знам дали са задължителни по закон, защото на Топлофикация не и пука дали съседите се крадете един друг. Но се слагат поне от някои топлинни счетоводители именно за да се намалят кражбите. Т.е. от грижа за теб, не за Топлофикация. При нас има пломби.
Питала ли си се какво значи физически това, че чугунените най-дълго греят? Това значи, че имат голям капацитет да акумулират топлина и голяма времеконстанта. А това пък значи, че като поискаш да си пуснеш парното чугуненият радиатор ще затопли много по-бавно от алуминиевия, а като поискаш да си го спреш/намалиш чугуненият още дълго ще топли напразно/нежелано. Та това е то, физиката не можеш да я излъжеш.

Преди 5 години смених този в банята с друг на "Корадо" (май е стоманен), не съм видяла да го замерват техници. Това няма как да бъде, ако сте с топломери на всеки радиатор. Може да е така само, ако сте с един общ топломер за цялото жилище.
Не поддържам тезата на конспирации, но за мен софийската Топлофикация са крадливи мързеливци като цяло, толерирани и с държавна протекция, затова се държат нагло и безхаберно. И сигурно са най-мразената държавна служба наред с банките и мобилните оператори. О, без съмнение са. Но като цяло не са заслужили чак толкова омраза, колкото инкасират. Просто услугата им е скъпа, а бедните искат да има виновен за това.

# 1 806
Не се сърди, човече, аз съм и родителите ми бяха изрядни платци на всички данъци и такси! Нямаме закъсняло плащане на сметка, освен ако сме били извън Сф. И въпреки това ненавиждам "Топлофикация София" ЕАД - заради винаги лошото отношение и контакти, когато съм се опитвала да комуникирам с тях по различни въпроси.
Не съм казала, че не плащат, плащат, но мрънкат Simple Smile
Резултатът от комуникацията зависи от двете страни. При всички държавни институции нещата са тромави и служителите в лошо настроение, особено ако се тръгне с/у тях с лошо.
Но ту говорим за цената конкретно, а тя е доста ниска, така че крадат, но не от нас.

# 1 807
  • Пловдив
ПП. Чухте ли за пловдивчаните, живели месец на аванта Laughing
Не?

# 1 808
Здравейте, надявам се да помогнете със съвет. Под наем сме и имам питане относно тръбите в банята. Имат винтил за намаляне но той не работи. Ако спра парното в другите стаи, съответно намалява греенето и в банята, но когато са пуснати няма начин да го намаля и/или изключа. Става прекалено, излишно горещо. Попитахме хазяина и нещо си смотолеви, че не знаел за такъв проблем за нас обаче е неприятно и ако може нещо да се направи ще бъде по-добре.

# 1 809
За вентил на тръби в банята чувам за пръв път, да нямате лира там? Странна ми изглежда и връзката с другите радиатори в жилището. Или сте с хоризонтална инсталация?
Извикайте техник на топлофикация да смени вентила с работещ!

За Янтра - http://trafficnews.bg/absurdi/news/70107/

# 1 810
  • Пловдив
Идейно, но в нашия блок няма как да стане, даже да измамим  Joy Joy Joy Joy Joy Тук имаме по 20 мнения за един въпрос Laughing Laughing Laughing

# 1 811
Не им завиждай  Grinning Сега ще платят като за максимален разход, така че ще им излезе през носа Wink

# 1 812
  • Пловдив
На нас не ни се налага, сметките ни са приемливи.

# 1 813
  • на брега на морето
Попитахме хазяина и нещо си смотолеви, че не знаел за такъв проблем за нас обаче е неприятно и ако може нещо да се направи ще бъде по-добре.
Хазяинът ти е дължен да смени неработещ вентил. Вентилът е негова собственост и ти бърка здраво в джоба.

# 1 814
Да, настоявайте, негово задължение е.

Общи условия

Активация на акаунт