Kuzey Güney-Север - Юг ﻉ с участието на Къванч Татлъту - 68

• 27 850
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро. Hug Hug Hug

Снощи Баде получи наградата за най-добра поддържаща женска роля на Аяклигазет. Wink

Приятен ден! Hug

# 151
bulinka34, Hug в тоя ред на мисли- за големия враг на двойката, Хандан би светнала Дж! Защо й е на нея да си вкарва грях в душата заради Баръш, освен ако не е станало случайно? По резонно би било за мен Сами да е развъртял машата. А и Сами е в завера с Гюней. Ей това за мен ще е разчистване на пътя от страна на Сами към "щастието" на Кузей.
Предположенията за Гюлтен бяха мои. Тя е вечно бдяща над Дж, жалко е, че тоя път я  изпусна.
Ако са свършили работата в тандем- ейвала!
За пореден път изключвам Бану и Гюней от черното дело. А пък Гюней ще е крачка напред в разследването на убийството пред Шереф, нищо, че не е криминалист- справя си се ок момчето винаги. Ако Гюней преживява катарзис, то Кузей ще се гърчи още повече заради собствените си разбирания. И никой не му е виновен- за мъж на честта се иска по- категорично крайно поведение. А в последно време е обесил нос като бръснарски каиш- все не стига до края с Дж. Той си е най- виновен, ще ми реве сега неистово! Айде бегай!  Mr. Green Ако финалът е хепиенд в тая драма, губи отново онзи, който иска да избяга от амплоато на любовник.

Снежи,  HugБраво на Баде!  bouquet Разкошна е, и се справя като луда, според  мен за Отличен!  bouquet

# 152
Здравейте  Hug
Ама не разбирам Хандан пък какъв мотив има да убива Баръш?! За Джемре горе долу, макар че не вярвам, Хандан е простовата женица, но не е злодей.

# 153
# 154
Ако Гюней преживява катарзис, то Кузей ще се гърчи още повече заради собствените си разбирания. И никой не му е виновен- за мъж на честта се иска по- категорично крайно поведение. А в последно време е обесил нос като бръснарски каиш- все не стига до края с Дж. Той си е най- виновен, ще ми реве сега неистово! Айде бегай!  Mr. Green Ако финалът е хепиенд в тая драма, губи отново онзи, който иска да избяга от амплоато на любовник.[/b]

Hug Така е, някак си всичко му дойде като подарък от небето.И подкрепата на Хандан, на Сами, и разрешението на Гюней. Без никакво усилие.  Друго си беше, щом е решил да се отдава на любовта,  това да е  самостойно решение. Без благословии.Преборва себе си и обстоятелствата. Негов избор, грешен, правилен,носи си товара. Сега ни реве. Много олекна след разговора с Гюней.    

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 09:29 от dafne_1

# 155
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница

Много се радвам сутрин да намеря вече поставена тема за деня. Peace
Нека и аз изкажа мнение по последните постове. Thinking

Чудно ми е как видяхте Хандан и Сами като евентуални убийци? Shocked
Хандан може да направи много неща които включват главно мърмънисване, но не и да посегне да убие някого. 65 серии развиваха нейния образ като жена безсилна пред почти всичко и единственото дето прави е
Сами...пълен ЪпсурТ!! Едва ли желанието му да помогне на Кузей, включва убийството на Джема или Баръш. Да, ся ще кажете, че веднъж се е опитал да "помогне" с желание да свитне Ферат. Ама айде холан ся...къде е Ферат, къде е Баръш... Mr. Green
ЧовекО тамън си подреди живота, ся па ще убива някой...

Относно харизването на Джема от страна на Гюней...въх, ама що решихте, че е тва е момента в който Кузей взема решения за себе си. Фрагмана го видяхме, но може ли някой да твърди на 100% , че последователността в репликите е точно такава? Whistling
Пак ли трябва да изясняваме що е то фрагман и каква е неговата цел?
Кузей си взе решенията няколко часа преди трагичната случка и Гюней може да си лала квот си ще, но аз не приемам тези негови  за чиста монета.
Кузей ще си вземе Джема сам, не е нужно някой да я харизва кат ненужна играчка. Mr. Green

# 156

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 10:21 от Добро Утро

# 157
Честита първа пролет, мили дружки!

Терзи  Heart Eyes благодаря за фрагмана!  bouquet
Много ми хареса...казах ли ви аз, че Кузи ще полудее от мъка и няма да му пука ни от Гуню, ни от никой...Колкото до Гюней...ах, колко е благороден hahahaдавал му Джемре...тя да не би да е негова собственост, че да я дава? Уж им дава един вид благословията си, ама ще направи сигурно така, че Джемс да не излезе скоро от затвора hahahaЩе видим какви ще ги къдри. От превода обаче ми се стори, че май се е влюбил в Мелда newsm78
Хандан и Сами убийци? Невъзможно, според мен...Аз все още залагам на Бану или самия Гюней, пък да видим.
Мен все пак още ме притеснява онзи прословут фрагман с пистолета в окървавените ръце на Кузей...Те с Джемре, че ще се вземат е ясно, но дали все пак сценаристките няма да похарчат Джемре накрая newsm78 Много вероятен е такъв тъжен финал, никак няма да се учудя.Но...поживели- видели. Хубав ден! До довечера!  bouquet

# 158
  • Варна
4естита първа пролет моми4ета!  bouquet

# 159
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Фенче Hug пу,пу,пу...пепел ти на клавиатурата. Как тъжен финал бе мац? Нема такива работи. Като се замисля, белите птици и друг път са пускали фрагмани за сезони дет изобщЕ не се случват. Тва все пак не е филм правен по книга и си мисля, че финала ще е хубав.
Не забравяй, че требе да се изживее ВНЛ-то. Peace

Така кат гледам списъкОт заподозрени, там не видех само трима души от каста... Джан, Айнур и бащата на Зейно (който байдъуей...мож да е убиеца с оглед разчистване терена на многообичната му щерка... Joy).

# 160

Честита пролет, момичета ! Hug

Да е винаги пролет в сърцата ви ! Heart Eyes

Много се радвам за наградата на Бааде !
Не знам все още на кого да заложа за убийството, но най-вероятно ми се струва да е Бану.
Имат си луд в семейството, веднъж вече са го преживели.
Все още не мога да повярвам в смъртта на Баръш.
Харесвам си го като образ, който не е еднопланов, много е жив, истински,превъзходно играе актьорът, на мен не ми се разделя с него.
Ако беше наистина убит, щяха да дадат погребение във фрагмана, или просто не са искали ...  Rolling Eyes
Все си мисля, че него го убиват, защото се е опитал да защити Джемре.
Гневът на Бану  е бил срещу Джемре, след казаното от Гюней.

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 11:25 от allisas73

# 161
# 162
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Здравейте момичета!
Честита пролет и от мен!

Тъй като вие достатъчно разсъждавате по темата кой е убиецът, аз няма да се упражнявам по тази тема, само ще кажа, че не е непременно нужно да си "злодей", за да станеш убиец.

Две неща най-много ме докоснаха в тази серия :
Разговорът за приятелството - когато Кузей сравни приятелството с ПЛАНИНА, на която се опираш и когато каза, че като загубиш някой много близък човек, някой, който "гледа с твоите очи",  животът продължава ...НЯКАКСИ продължава.
Другото беше Гюней - това е доста експлоатиран образ, нищо ново - бедното способно момче, което откликва на любовта на богатото момиче, за да се издигне в обществото и да живее охолно. Световната литература, и киното също, са пълни с такива образи и този образ е "благодарен", защото е многопланов и сложен. Честно казано, досега не ме занимаваше кой знае.  колко. Обаче сега, като си говореше с майка си, някакси  ме накара да му съчувствам - защото търсеше утеха от нея и защото беше много нещастен. Но пък, от друга страна, когато искаш да имаш всичко - и любов, и пари, и просперитет, все нещо ще ти липсва, човек все от нещо трябва да се откаже...

Тази серия беше много смислена, дано до края да са така.
Да не забравя да благодаря на Терзийска - винаги като някакъв фокусник измъкваш от ръкава я трейлърче, я фрагманче, я нова снимка.  Hug

# 163
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
За мен няма абсолютно никакво съмнение, че Кузей обича Джемре. Изобщо този въпрос не стои пред мен. Олмазът, обаче, макар и малко поразклатен, още стои. Защото този олмаз си е чисто Кузеев, той си го е наумил и само той може да се откаже от него.  И това не е въпрос на чест или мъжество, а по-скоро на предразсъдъци и начин на мислене. Четох по-назад в темата, че Сами и не знам още кой му направили подарък, като "вдигнали бариерите". Тези бариери никой не може да ги вдигне, освен той самият. И този "подарък" Кузей не го е искал и не виждам да му се радва. "Оковите" са на краката му, така каза той. Това пък дето Гюней му отстъпвал Джемре ... даже не искам да го коментирам, но все пак си мисля, че му беше добре да го чуе. Никой не може да му помогне на Кузей да се справи с олмаза си, това си е негов кръст, и даже си мисля, че ако не се справи с това,никога вече няма да е напълно щастлив - и с Джемре, и без нея.

Помислете си, ако сте в аналогична ситуация - влюбили сте си в бившия на сестра си, примерно. (И тя продължава да го обича, но се е отказала, защото той обича вас - или по-скоро е загубила битката и се е примирила) Ще си разрешите ли да изживеете тази любов категорично и открито, да се ожените, да родите деца и т.н.? Да се събирате после на семейни тържества, да имате винаги в душата едно съмненийце (или угризенийце) и да следите погледите, жестовете? Признавам си, че и аз сигурно щях да съм един Кузей.
Познавам хора, които имат същите притеснения дори по отношение на приятел, камо ли на толкова близък човек като брат или сестра.

И още нещо: сигурна съм, че двама братя или две сестри, колкото и да си завиждат или да си съперничат и да се противопоставят, все пак се обичат, все пак кръвта вода не става.

Ако съм ви досадила, извинявайте.

# 164
  • Тук някъде.....
За мен няма абсолютно никакво съмнение, че Кузей обича Джемре. Изобщо този въпрос не стои пред мен. Олмазът, обаче, макар и малко поразклатен, още стои. Защото този олмаз си е чисто Кузеев, той си го е наумил и само той може да се откаже от него.  И това не е въпрос на чест или мъжество, а по-скоро на предразсъдъци и начин на мислене. Четох по-назад в темата, че Сами и не знам още кой му направили подарък, като "вдигнали бариерите". Тези бариери никой не може да ги вдигне, освен той самият. И този "подарък" Кузей не го е искал и не виждам да му се радва. "Оковите" са на краката му, така каза той. Това пък дето Гюней му отстъпвал Джемре ... даже не искам да го коментирам, но все пак си мисля, че му беше добре да го чуе. Никой не може да му помогне на Кузей да се справи с олмаза си, това си е негов кръст, и даже си мисля, че ако не се справи с това,никога вече няма да е напълно щастлив - и с Джемре, и без нея.

Помислете си, ако сте в аналогична ситуация - влюбили сте си в бившия на сестра си, примерно. (И тя продължава да го обича, но се е отказала, защото той обича вас - или по-скоро е загубила битката и се е примирила) Ще си разрешите ли да изживеете тази любов категорично и открито, да се ожените, да родите деца и т.н.? Да се събирате после на семейни тържества, да имате винаги в душата едно съмненийце (или угризенийце) и да следите погледите, жестовете? Признавам си, че и аз сигурно щях да съм един Кузей.
Познавам хора, които имат същите притеснения дори по отношение на приятел, камо ли на толкова близък човек като брат или сестра.

И още нещо: сигурна съм, че двама братя или две сестри, колкото и да си завиждат или да си съперничат и да се противопоставят, все пак се обичат, все пак кръвта вода не става.

Ако съм ви досадила, извинявайте.

Светалчо   bouquet, много ми харесаха постовете ти. На въпроса - зависи от конкретната ситуация. Лично за мен, ако сестра ми /слава Богу, че имам брат/ продължава да го обича и да се надява, няма да го докосна с пръст. Но това е в чистия случай на добри отношения между сестрите и разбирателство. Считам, че всеки отделен случай е различен и няма начин да се сложат под общ знаменател. Ще сложа все пак едно НО и ще кажа, че дори и в чистия случай бих поговорила със сестра си, ако умираме от любов един към друг. Не за разрешение, просто за нагласи. И бих чакала, определено. Всичко отминава с времето  Blush

Общи условия

Активация на акаунт