Серклаж - всичко за тази манипулация и ползата от нея! -2

• 122 657
  • 759
  •   1
Отговори
# 45
Tonikehaiova mnogo sajaliavam sa detenceto ti, Bog da vi uteshi i go prieme v Tsarstvoto si!
Serklaja e chesto nalejast sled konizacia ili kuretaj, i spored men toi ne e risk, a neobhodimost, kogato shiikata e pretarpiala niakakva manipulacia, koyato ya izmenia traino.
Dai Boje da si imate oste edno detence, moje bi doctora ti sam ste go predloji.
Ima mnogo informacia po tazi tema.. Hubavo e cerklaja da se postavi navreme, okolo 12g.s.
Vsichi mami vav voruva se nadiavame :pray:da uspeem!

# 46
Shirina az sam sas serklaj ot okolo 12 g.s, ot utre vlizam v 21g.s. Ot sedmica vzimam Utrogestan vaginalno.
S konizacia i servikalna nedostatachnost sam. Momichence rodeno v 25g.s. Slava Bogu dnes na 22 meseca!
Predi serklaja shiikata mi bese 26mm, a predi sedmica samo 16mm. Sega se staraya da leja vazmojno nai mnogo i da ne pravia nikakvi usilia. Dai Boje da stignem vazmojno nai daleche i dechicata ni da se rodiat zdravi!
A ti v koya sedmica si i zasto si sas serklaj?

# 47
tonikehaiova-казаха ли каква е причината за преждевременното раждане?Аз имах подобна бременност 2011.Чувствах се много добре, нмах оплаквания до 26 г. с когато родих нашето дете,  което за съжаление. Живя само около 30- тина часа Sad Разбирам как се чувстваш и много съжалявам за това което се налага да преживееш! При мен не установиха със сигурност каква е причината, но си казах при 2- ра бременност ще правя серклаж.Превантивно го направих, но не съжалявам,защото с контракциите които ме почнаха в 3- ти м. и така до края, можеше и да не издържа.Шийката ми в 39 г.с когато ми беше секциото и тогава ми свалиха и серклажа беше 5 мм.Ние изчакахме една година да мине след преждевременното ми раждане .Мисля, че и вие трябва да поизчакате малко след операцията.Пожелавам успех на всички ви!Ще стискам палци да издържите и да гушкате по едно пухкаво бебче на финала  Hug

# 48
  • have faith and be patient ..
Здравейте  мамчета , аз съм една съсипана майка . Преди месец и половина родих третата си рожба в 24таг.с. бебчо не оцеля . Сега умирам от болка и мъка . Аз съм с конизация на шийката след второто си раждане , първите ми деца са нормално родени , но малкия Денис е със секцио . Сега съм твърдо решена като минат шестте месеца да пробвам пак .Но много ме е страх дали няма да ми се случи пак ? Със серклаж дали ще успея , моля помогнете ми , моля ви . Иначе до шестия месец нямах никакви оплаквания и болки . Да рискувам ли ? Ще успея ли ? Много искам да си имам три дечица .

И аз преживях същото  ,  за това следя и темата де .Всички са много доволни от серклажа ,но моя доктор много ме разубеди ,и сега вече и аз не знам ..

п.п. Лошото е ,че след секцио ,поне две години не трябва да има бременност . Но все пак доктора на който ще се довериш най-добре ще прецени какво да правиш и колко да чакаш   Peace

# 49
tonikehaiova-казаха ли каква е причината за преждевременното раждане?Аз имах подобна бременност 2011.Чувствах се много добре, нмах оплаквания до 26 г. с когато родих нашето дете,  което за съжаление. Живя само около 30- тина часа Sad Разбирам как се чувстваш и много съжалявам за това което се налага да преживееш! При мен не установиха със сигурност каква е причината, но си казах при 2- ра бременност ще правя серклаж.Превантивно го направих, но не съжалявам,защото с контракциите които ме почнаха в 3- ти м. и така до края, можеше и да не издържа.Шийката ми в 39 г.с когато ми беше секциото и тогава ми свалиха и серклажа беше 5 мм.Ние изчакахме една година да мине след преждевременното ми раждане .Мисля, че и вие трябва да поизчакате малко след операцията.Пожелавам успех на всички ви!Ще стискам палци да издържите и да гушкате по едно пухкаво бебче на финала  Hug

а твоето преждевременно раждане със секцио ли беше или по нормален начин ?  защото една година чакане е безумно много време за мен .. Sad

# 50
С.Алекс -нормално ряждане беше.Един д-р.казваше 3м.,друг 6м.  да се чака, но ние така си решихме да изчакаме по дълго време.

# 51
да .. и при мен така .. един 6 месеца ,друг 3 , а трети каза -може и веднага - божа работа !

# 52
Когато разбрах , че съм бременна попитах доктора дали има опасност за мен или бебето , заради конизацията . Той знаеше , че имам скъсяване на шийката обаче то шестия месец не ме прегледа нито веднъж , дали случайно нямам скъсяване . Може би трябваше да ме преглежда от време на време . Чак след операцията ми каза , че при бременност шийката се скъсявала и има опасност бебето когато натежи да се получи преждевременно раждане . Всичко това научих едва когато вече беше късно .Затова сега събирам информация , ако се реша да забременея поне да знам какво може да се направи за да се избегне до минимум това да се повтори . А пък дали това ще стане божа работа , никой не може да ти гарантира на100% , че това няма да се случи . Ето аз даже незнаех , че се прави серклаж , той трябваше да ме предопреди .

# 53
Когато разбрах , че съм бременна попитах доктора дали има опасност за мен или бебето , заради конизацията . Той знаеше , че имам скъсяване на шийката обаче то шестия месец не ме прегледа нито веднъж , дали случайно нямам скъсяване . Може би трябваше да ме преглежда от време на време . Чак след операцията ми каза , че при бременност шийката се скъсявала и има опасност бебето когато натежи да се получи преждевременно раждане . Всичко това научих едва когато вече беше късно .Затова сега събирам информация , ако се реша да забременея поне да знам какво може да се направи за да се избегне до минимум това да се повтори . А пък дали това ще стане божа работа , никой не може да ти гарантира на100% , че това няма да се случи . Ето аз даже незнаех , че се прави серклаж , той трябваше да ме предопреди .

И аз за серклажа научих впоследствие .. бях чувала ,че понякога бременните се шиели  ,но така и не знаех ,как и при какви случаи се шият . Много ме беше яд в началото ,че никой не ми предложи този вариант ,който се бил водил като почти задължителен при многоплодна бременност .. но след разговори с лекари и прочит на много материал , някак се се убедих ,че тръгне ли да става белята ,нищо не е в състояние да я спре   Sad  А относно прегледите ,шийката на матката може да се наблюдава и чрез видеозон ,не вярвам този доктор да не я е поглеждал периодично ,това ,че не ти е казвал "шийката е добре ,не е скъсена  " ,не значи ,че не я е наблюдавал. Не че го защитавам де .. само ще ти кажа ,че аз се преглеждах на всеки 15 дена ,веднъж на частно и веднъж на женската ми консултация .. бях 10-тина дена след преглед ,когато внезапно получих контракции  и се оказах с 3 см разкритие и  вече пролабирал мехур ..   Мисълта ми е ,че за беля всичко може да се случи толкова бързо ,че понякога изобщо няма значение гледали ли са те ,не са ли ,лежал ли си ,бягал ли си ,пил ли си магнезий или не  и още куп други неща ..  Sad   Peace

# 54
Наистина каквото трябва да стане то ще стане , но когато си направил всичко необходимо все ми се струва , че чувството за вина , че ти може да не си направил нещо както трябва може би  ще е по малко . Може и да греша , обаче аз така си мисля . Нали знаете , че надеждата умира последна . Сигурно тази надежда , че може някога да забременея и износя бебчето си нормално без проблеми все още ме крепи и ми помага да се будя сутрин и да се грижа за двете си дечица . Те не по малко имат нужда от мен сега , също като мен преживяха случилото се много тежко . Големият ми син аз докато бях в болницата , е вдигнал температура и е повръщал . По цяла нощ не е спал . А малкият само е плакъл пред шкафа с дрешките на бебчо . Затова сега ще направя всичко възможно да ги даря с едно живо и здраво бебче . Пожелайте ми късмет всичко да върви наред . Стискайте ми палци . Те вече са големи и разбират нещата .

# 55
да .. и при мен така .. един 6 месеца ,друг 3 , а трети каза -може и веднага - божа работа !
Хубаво е поне 3м.да изчакаш(това е моето мнение)
Цитат на: tonikehaiova

link=topic=709664.msg25205320#msg25205320 date=1368965925
Наистина каквото трябва да стане то ще стане , но когато си направил всичко необходимо все ми се струва , че чувството за вина , че ти може да не си направил нещо както трябва може би  ще е по малко . Може и да греша , обаче аз така си мисля . Нали знаете , че надеждата умира последна . Сигурно тази надежда , че може някога да забременея и износя бебчето си нормално без проблеми все още ме крепи и ми помага да се будя сутрин и да се грижа за двете си дечица . Те не по малко имат нужда от мен сега , също като мен преживяха случилото се много тежко . Големият ми син аз докато бях в болницата , е вдигнал температура и е повръщал . По цяла нощ не е спал . А малкият само е плакъл пред шкафа с дрешките на бебчо . Затова сега ще направя всичко възможно да ги даря с едно живо и здраво бебче . Пожелайте ми късмет всичко да върви наред . Стискайте ми палци . Те вече са големи и разбират нещата .
Подкрепям изцяло написанато от теб!Каквото има да става ще стане,но ще знаеш,че си направил всичко което е било по силите ти за да износиш детенце.Така направих и аз и ето,че вече сме на 3 м. и сега имаме други грижи Simple Smile
Прочете статията има много писано по въпроса-аз не съжалявам,че направихме серклажа(в 17г.с. ми го направиха),но този път имах много контракции и все пак издържа до 39г.с.Simple Smile

# 56
  • велико търново
 tonikehaiova и на мен миналата година ми се слу4и нещо подобно в 23 седмица полу4их болки и отидохме в бърза помощ но беше късно за задържане понеже бях с 1,5 разкритие,сложиха ми система оба4е ме напъна по голяма нужда и ми се пръснаха водите и го родих без упойка без нищо или поне беше местна и тка и не разбраха защо се е слу4ило Sad като отидох на преглед просто еи тка след 6,7 месеца но отидох в плевен щото тук са некадърници в търново и докторката ми каза 4е съм с къса шийка и при нарастване на плода тои натежава и излиза,затова ако забременя ще трябва серклаж.....тук в търново колко доктори ме гледаха никои не разбра защо се слу4и тка.....но декември съм забременяла без опити без нищо направиха ми серклаж и за сега да 4укна на дърво съм добре дай боже и до 9 месец да устискам Simple Smile Пожелавам ти и на теб от сърце следващото бебе да излезе 4ак след 9 месец  newsm10 newsm51

# 57
  • велико търново
Yamari стискам палци вс да е наред и да го родиш ако не в 9 поне в 8 месец и вс да е наред,аз съм с къса шийка и затова се наложи серклаж,направи ми го в 16 седмица сега в 4етвъртък по4вам 25 седмица Simple Smile и за сега пия само витамини и да 4укна на дърво за сега вс е наред не ми е казала да лежа постоянно ама да се движа по хладното Simple Smile притеснява ме само една тъпа болка на клитора ама вътрешно,докторката ми каза 4е там имало някъв хрущял дето омеквал като забременее жената и явно ми опира самата матка ли и аз нз то4но какво ми опира,даже ми вика"не си ли забелязала как бременните ходят като патки,трябва да си подготвенна за такива дискомфорти" питах една фр и тя била така даже последните месеци пове4е боляло ама се търпяло:)

# 58
Много ви благодаря на всички за това , че споделяте преживяното от вас . Не можете да си представите колко добре ми действа да чуя и друго мнение . Азвсе си мисля , че човек който е преживял нещо може да ти даде съвет и да те изслуша търпеливо . Аз много исках да си поговоря с някой за всичко това обаче , моя мъж излиза в 6ч. сутринта и се пребира в22ч. , като дойде вечер много не му се говори за това , те някак изживяват нещата по затворено . Аз все се обръщах на другата страна и започвах да плача , сутрин като отворех очи пак започвах да плача и така малко разтоварвах тежестта от гърдите ми . Сега откакто си пиша с вас се чувствам по добре . А пък ходих в Пазарджик където ме оперираха и доктора каза , че няма проблем да забременея пак обаче след шест месеца . И когато стане това да отида да ми каже дали ще се наложи серклаж . Живот и здраве да минат още четири месеца и започвам опити . А на вас пожелавам всичко да е наред и да износите вашите рожбички без никакви проблеми . Дано никоя жена да не изживява това което сме изживели ние .

# 59
tonikehaiova преди 2 год аз също загубих бебе в 22 г с когато няма с кого да споделиш е още по тежко ...когато стана белата док ми каза при следваща бременност задължително серклаж тогава чух за първи път тази дума е имах и време да разуча какво означава цели две год.  ooooh! но ето сега пак съм бременна във 16 г,с със серклаж от две седмици и се надявам този път всичко да мине добре пожелавам го на всички вас които сте минали през тази болка и от сега нататак само усмивки  Hug Hug Hug Praynig

Общи условия

Активация на акаунт