Гримиране - идеи, продукти  и предизвикателства - 35

• 45 364
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
  • София/Бургас
Аз лично не бих рискувала да си мажа по лицето китайски гримове като зная колко токсични са материалите, които използват в детските играчки, багрилата на дрехите....

Подкрепям и ще кажа защо. Бях на семинар на апарат използван в химията за изследване на желязо. Изнасящите семинара бяха американци. Те се опитаха да обяснят, че апарата е много чувствителен и споделиха следният случай. В една китайска лаборатория си взели от този апарат, но почнали да получават много странни резултати (съдържание на желязо много над това, което има в изследваните разтвори). Оказало се, че апарата засича желязото, което се съдържа в козметиката на аналитичките. Докато работели, ако случайно са пипнали лицето си, това желязо се пренасяло в пробата. Дори американците казаха да не се купуват китайски гримове, защото съдържанието им на желязо е голямо.

# 661
  • София
А, то пък в западните козметики само хубавини има  Laughing Някакво изследване имаше преди години и Лореал бяха с доста гърди пред китайците по съдържание на олово в червилата. Най-високият клас козметика със сигурност са малко по-стриктни по отношение на състав, но и те не са цветя...
За да е сигурен човек с какво се маже, трябва да купува само сертифицирана био козметика. За съжаление обаче няма кой знае какво разнообразие все още в декоративната био козметика, заради  ограничението на органичните багрила.

# 662
Момичета не ви ли е страх да купувате китайски ментета? Лично аз съм доста резервирана към китайската козметика и повечето китайски стоки,  защото никога не знаеш какво има в продуктите им... обикновено мине се не мине време и постояно избухва някой сканда с китайски продукти, които съдържат вредни/отровни вещества.
Страх ме е и не го правя. Peace Точно и затова освен разбира се заради красотата на продуктите, която обаче се съсипва бързо при ползване, пазарувам от високия клас козметика. Навсякъде има химия, но китайско не на моята кожа.

Дерматитите са много страшна напаст и често въобще не се повлияват от лечение.

# 663
Има доста козметика, която е що годе контролирана, така че лично мой избор е да не купувам китайска козметика...имам само 2 очи ... Wink

# 664
  • Пловдив
И аз също, много ме привличат и изкушават тези големи и цветни палитри и единственатото спиращо ме е опасението за вредните съставки.

# 665
Аз моята красива и "хубава" палитра купих от БГ, от официален доставчик на ПРО козметика, бас държа че е правена в един и същ цех с китайците.

# 666
  • Пловдив
И аз също, много ме привличат и изкушават тези големи и цветни палитри и единственатото спиращо ме е опасението за вредните съставки.
И при мен това е основната спирачка. Но пък се чудя колко хора ползват китайските палитри - онези с по 120 цвята...  newsm78

# 667
Ако беше храна дали пак щяха да си затварят очите ?   Wink или щяха да си казват карай  има отровни вещества, но мен няма да ме отровят  Mr. Green

За тези които държат да използват качествена козметика препоръчвам Bare minerals.

# 668
  • София/Горна Оряховица
Аз моята красива и "хубава" палитра купих от БГ, от официален доставчик на ПРО козметика, бас държа че е правена в един и същ цех с китайците.

На същото мнение съм.

Четките ми са китайски, от разни малки магазинчета и Джъмбо. Различни тампончета и гъбички също - от тях не ме е страх.

Имам някаква палитра с незнайна марка, пак от малко квартално магазинче - това е най-неразпрашващата се палитра, която имам  Joy . Не я ползвам, идея си нямам по каква причина я имам. Но е плашещо пигментирана и мажеща се  Laughing .

# 669
Те пък големите марки хич не аутосорват. Всичките във Франция, Германия и Италия произвеждат.  Crazy
Лореал, които са собственици на много брендове (списък в скрития текст) имат над 40 фабрики по света. Най-големите са им в Бразилия и Индонезия. Та де да знам каква е разликата от китайското производство. Доста се подразних като купиха The Body Shop през 2006. И UD са техен бренд.

Скрит текст:
- Professional products

L'Oréal Professionnel, including ARTec and Innate
Kérastase (created by L'Oreal in 1964)
Kéraskin Esthetics, created by L'Oreal in 2007 and specializing in skin care professionals.
Redken 5th Avenue NYC, founded by Paula Kent and Jheri Redding in 1960 and acquired by L'Oreal in 1993.
Matrix Essentials, founded by Arnie Miller in 1980 and acquired by L'Oreal in 2000.
Mizani, founded in 1991 and bought by L'Oreal in 2001.
PureOlogy Research, founded in 2001 and acquired by L'Oreal in 2007.
Shu Uemura Art of Hair

- L'Oreal Luxe

Lancôme
Yves Saint Laurent
Giorgio Armani
Biotherm
Cacharel
Diesel
Maison Martin Margiela
Viktor & Rolf
Ralph Lauren
Kiehl's
Shu Uemura
Stella McCartney
Clarisonic
Paloma Picasso
Drakkar noir
Urban Decay

- Consumer products

L’Oréal Paris
Ombrelle
Garnier
Maybelline
SoftSheen-Carson
Le Club des Créateurs de Beauté
Essie

-Active cosmetics

Vichy
La Roche Posay
Inneov
Skinceuticals
Roger&Gallet
Sanoflore

# 670
  • в 1001-та нощ
Привет Прекрасни  Hug

аз вероятно няма да мога да изчета всички страници от днес, затова ще пусна днешния грим и ще чета по-късно, ако остане време  Heart Eyes

На клепача - златния пигмент на Avon, приятно, матово зърнест, не бръчка клепача, не се разпрашава, стои, като мокър  Peace

Ивче, много ми харесаха очите ти - с едни свели сенки от началото на деня  Heart Eyes

# 671
Аз лично не бих рискувала да си мажа по лицето китайски гримове като зная колко токсични са материалите, които използват в детските играчки, багрилата на дрехите....

Подкрепям и ще кажа защо. Бях на семинар на апарат използван в химията за изследване на желязо. Изнасящите семинара бяха американци. Те се опитаха да обяснят, че апарата е много чувствителен и споделиха следният случай. В една китайска лаборатория си взели от този апарат, но почнали да получават много странни резултати (съдържание на желязо много над това, което има в изследваните разтвори). Оказало се, че апарата засича желязото, което се съдържа в козметиката на аналитичките. Докато работели, ако случайно са пипнали лицето си, това желязо се пренасяло в пробата. Дори американците казаха да не се купуват китайски гримове, защото съдържанието им на желязо е голямо.

В момента много марки и пазари страдат или направо са ликвидирани от "китайската вълна" В Америка е същото положение.
В такива презентации има и доста голяма доза напудрена и изкривена информация. Не казвам, че на 100% не е вярна или откровено лъжлива. Но аз съм скептична доколко въобще до нас стига реалната картинка на нещата. Там се въртят такива пари, че само това е движещо - влиянието над пазарите и постоянната борба за надмощие с всякакви средства  Wink
Нищо не е само черно или само бяло  Wink

# 672
  • Стара Загора
Мерси. Hug

На мен ми хареса пък този пигмент на Ейвън - кажи кой е, че изобщо не зацепвам, а уж следя каталозите изкъсо. Да не са от онези прахообразните с четка като апликатор вътре? newsm78

# 673
Аз ще се съглася и ще ви посъветвам да не купувате продукти, които не са дерматологично тествани. Все пак не пазаруваме гримове от левчето, нали?  Simple Smile

# 674
  • София
Тюх да му се не види! Сменихте темата, а?! Па да бях по-рано отворила дума за китайската козметика! ooooh! Joy hahaha
Благодаря за линкчето за китайската палитричка! Hug
Колко съм наивна само, обаче. ooooh!.. Исках да намеря 3-ката, ама не би! Mr. Green ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт