Гримиране - идеи, продукти  и предизвикателства - 35

• 45 338
  • 734
  •   1
Отговори
# 675
veselina_s_p при първите 2 грима тъмните цветове са вдигнати доста нагоре като за моя вкус и мисля,ч е биха превземали прекалено много от лицето на живо. Зеленото е чудесно, много ми хареса и като иззпълнениее и като цветове, само червилото малко лилавее повечко на снимката, малко по-топъл цвят бих ккомбинирала. Грима с червено червило също е страхотен и много ми хареса.

Мерсии много за съветите  Hug То и аз ги видях на снимките, ама тогава  Whistling Както казах - много полезно нещо са това снимките. Сега ще пробвам начини, докато изчистя това изтегляне на тъмното прекалено. Странното е, че на снимките ми вади очите. А като се гледам в огледалото дори ми харесва  newsm78 То вярно, че бързам сутрин и нямам врем за детайлите, но уж оглеждам поне цялостната картинка, ако не детайлите...

# 676
  • София/Бургас
Аз лично не бих рискувала да си мажа по лицето китайски гримове като зная колко токсични са материалите, които използват в детските играчки, багрилата на дрехите....

Подкрепям и ще кажа защо. Бях на семинар на апарат използван в химията за изследване на желязо. Изнасящите семинара бяха американци. Те се опитаха да обяснят, че апарата е много чувствителен и споделиха следният случай. В една китайска лаборатория си взели от този апарат, но почнали да получават много странни резултати (съдържание на желязо много над това, което има в изследваните разтвори). Оказало се, че апарата засича желязото, което се съдържа в козметиката на аналитичките. Докато работели, ако случайно са пипнали лицето си, това желязо се пренасяло в пробата. Дори американците казаха да не се купуват китайски гримове, защото съдържанието им на желязо е голямо.

В момента много марки и пазари страдат или направо са ликвидирани от "китайската вълна" В Америка е същото положение.
В такива презентации има и доста голяма доза напудрена и изкривена информация. Не казвам, че на 100% не е вярна или откровено лъжлива. Но аз съм скептична доколко въобще до нас стига реалната картинка на нещата. Там се въртят такива пари, че само това е движещо - влиянието над пазарите и постоянната борба за надмощие с всякакви средства  Wink
Нищо не е само черно или само бяло  Wink
Вярвай на когото искаш. Не съм го казала, за да те убеждавам в каквото и да е. Знам, че във форума има "по-големи експерти" от истинските такива.  Peace
Тъй като козметиката ми е хоби и най-важното, че фирмата, в която работих правеше семинара и можех да говоря спокойно с американците ги попитах направо дали това е вярно или е рекламен трик. Те бяха хора, които са над тези дребнавщини (хора наложили се на пазара,много над такива евтини трикове)  и споделиха, че за съжаление е истина и дори са направили експеримент- купили са китайска козметика и са я изследвали. Показаха ми и резултатите. Това ме отказа завинаги от тази козметика. Те споделиха това нещо не, за да кажат, че в китайската козметика има желязо, а за това колко е чувствителен апарата и какво може да засече.
Също така мога да споделя за много известна марка козметика, ползваща съставки вредни за човека, но дали ти ще ми повярваш (дори и информацията да идва от химик работил за марката) ?

Последна редакция: вт, 26 мар 2013, 22:08 от ChemistryLady

# 677
Като цяло изцяло избягвам азиатската козметика, тъй като определено не са много етични по отношение на вредни вещества. Предпочитам да имам само 4 цвята сенки ( наистина имам само толкова) ,но да знам че не са пълни с олово или желязо.

# 678
  • Пловдив
Също така мога да споделя за много известна марка козметика, ползваща съставки вредни за човека, но дали ти ще ми повярваш ?
Стана ми любопитно - би ли споделила коя е тази марка и какви вредни съставки влага в козметиката си. Предпочитам да съм информирана и сама да преценя дали да се 'теовя' или не, отколкото след време да разбера, че съм била 'тровена' от реномирн производител Stop

И простете невежество ми, но дали и в корейските ББ кремове (ослушвам се за ББ-то на Skin79) има такива вредни съставки както в коментираните китайски Embarassed Rolling Eyes?

# 679
ChemistryLady, докато не започнеш да твърдиш, че всички продукти или по-специално сенки са еднакви и съставът им по нищо не се различава - аз ти вярвам  Peace Laughing
Ще ми е интересно да разбера коя е известната марка. Само не ми казвай МАС  Naughty Laughing

Ледената кралица, ние изобщо не знаем какъв е съставът (поне аз не знам), а ти питаш дали е вреден Laughing

# 680
Като казах азиатска козметика имах предвид и корейска. В тази част на света имат мания да изглежда по белички , за това и много от кремовете им са с олово.

# 681
  • София
Конкретно корейските ВВ кремове многократно са коментирани в темата за качествената козметика и съставът им е бил нищен от специалисти. Коментарите винаги са били положителни  Peace Peace

# 682
Също така мога да споделя за много известна марка козметика, ползваща съставки вредни за човека, но дали ти ще ми повярваш (дори и информацията да идва от химик работил за марката) ?

Да де, точно за това говорим. И не знам защо се обиждаш, дразниш или каквото там, за да се цупиш по този начин  newsm78 Не съм казала, че конкретната презентация е била такава, но и няма как да се обобщава, че всичко китайско/корейско/азиатско и т.н. е такова или онакова.
И както каза, не държа да ме убеждаваш в нищо  Mr. Green Аз така или иначе до момента не ползвам откровено китайска козметика (макар, че вече доста неща идват от там и не мога да съм 100% сигурна). Ако толкова не мога да си избера нещо от средния клас козметика, който ползвам най-често, посягам към бг марките  Wink Сигурно и те не са върха, но то пък кое ли е  Whistling

# 683
  • Пловдив
Конкретно корейските ВВ кремове многократно са коментирани в темата за качествената козметика и съставът им е бил нищен от специалисти. Коментарите винаги са били положителни  Peace Peace
Благодаря, Адри! Ще разгледам обстойно коментарите в другата тема Peace
Реално ако знаем какво съдържа не само козметиката ни, но и храните и напитките, които ежедневно приемаме, ще ни се прииска просто да се гръмнем Wink Mr. Green

# 684
Аз ще се съглася и ще ви посъветвам да не купувате продукти, които не са дерматологично тествани. Все пак не пазаруваме гримове от левчето, нали?  Simple Smile

ааа, някои имат една-две неща и от левчето Laughing Майтапа настрана (въпреки, че аз наистина имам едни сенки и днес си купих един руж точно от "лева") и мен ме притеснява да си купувам китайски гримове. Но пък понякога има такива попадения за без пари, че чак да те хване яд ако не си ги купиш. Едва ли някой тук използва масово китайска козметика, за да се притеснява чак толкова.
А иначе ружчето, което си купих е на Catherine Arley (има такива лакове) и на грима, който показах днес съм с него. Да си кажа, ама много хубав цвят е и въобще не ми дреме, че струва 3 лв. Е, не  е китайски. Турски е Laughing
Честно казано не съм се замисляла коя марка какво съдържа. Всичко си е химия, така че дори не си правя труда да си затормозявам мозъка. Биокозметиката доколкото знам е по-скъпа, така че засега ще се задоволя с това, което мога да си позволя. Очевидно обаче вече ще обръщам внимание на някои подробности Simple Smile
Реално ако знаем какво съдържа не само козметиката ни, но и храните и напитките, които ежедневно приемаме, ще ни се прииска просто да се гръмнем Wink Mr. Green
hahaha И аз това мислех да кажа Simple Smile

# 685

А и колкото и да се пазиш, все от някъде ще те удари.  Wink

# 686

А и колкото и да се пазиш, все от някъде ще те удари.  Wink

Е да, но когато правиш съвсем осъзнат избор и избираш нещо в което знаеш че има отровни/вредни вещества, е повече от глупаво.

# 687
Е да, но когато правиш съвсем осъзнат избор и избираш нещо в което знаеш че има отровни/вредни вещества, е повече от глупаво.

Там е работата, че изобщо не съм сигурна в кое какво има. Независимо какъв бренд е и колко струва. Е, има такива при които е сигурно, но не мога да си позволя да използвам само и единствено тях. Кое къде е произведено пък няма никакво значение.

# 688
Нито един от продуктите ми не е произведен в Китай Simple Smile
Ползвам продукти които са предимно местно производство или такива в чийто произход съм сигурна.
Имам само 4 цвята сенки и те са на Bare minerals, но виж за спиралата не знам какво съдържа Simple Smile

# 689

Общи условия

Активация на акаунт