Черен списък на храни и хранителни продукти - 5та тема

• 160 282
  • 635
  •   1
Отговори
# 150
Добре де, като виждаш, че ти продават торта със срок на годност 45 дни, защо я купуваш?

# 151
Бързах, а позната работи в магазина и ми препоръча марката. Реших да споделя защото имат пастички и сладки на тази марка, които се продават насипно... няма как да видите например какво съдържат.  Wink

# 152
  • Sofia
От много години не бях купувала българско масло, но поради лоши стечения взех масло на Верея - отвратително е! Нещото е маргарин с мирис на гранясала мазнина. ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
Наистина е отврат,моето беше мухлясало като синьо сирене.... ooooh!

# 153
  • Sunshine state
От много години не бях купувала българско масло, но поради лоши стечения взех масло на Верея - отвратително е! Нещото е маргарин с мирис на гранясала мазнина. ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
Наистина е отврат,моето беше мухлясало като синьо сирене.... ooooh!
Аз пък съм доволна от маслото им.Не съм попадала на гадно. Peace

# 154
Да споделя нещо интересно според мен :накратко баща ми в началото на май зазими апартамента си в града и за лятото е на вила.И днес отивам аз да видя всичко дали е наред и намирам до хладилника на плота оставено едно масло-забравил е да го вземе преди да замине.Маслото е на Домлян,малко,зелено пакетче,отворено стои както е мазано от него.Само като го видях ми призля-помислих си че сега ще е мухлясало здраво.Но му няма нищо,нито мухлясало,нито гранясало,не мирише,не съм го опитвала Laughing,изхвърлих го веднага.Стои така извън хладилник с отворена хартия вече 2месеца,а срока на годност на опаковката е до 25.05.2013.Трябваше да го запазя за снимка.
Въпросът ми е следният-това добре ли е или зле-в смисъл истинско масло ли ще е или няма да е масло?
И друга питанка имам-купих голямо масло на Мандра ГенералКиселово-вътре не е много твърдо,не мирише на масло,маже се като маргарин.А на опаковката пише че е 82%масленост,чисто масло и вода.Такова леко меко масло ли е.Досега все немско масло купувах,и ако не го оставя на стайна Т за известно време не може да се намаже.

# 155
  • София
Като дете винаги държахме малко масло извън хладилника, за да се маже. От хладилника беше много твърдо. Според мен мекото съдържа растителни мазнини. Сигурна ли си, че 82-та % масленост е само от краве мляко? Понякога пише така, а някъде със ситни букви е раздробено каква част е растителна и каква част е животинска мазнина.

# 156
Масло от краве мляко пише,ситни букви няма. Купих го по погрешка защото опаковката и картинката имитират едно немско масло ,което купувам,даже отгоре/отпред никъде няма надпис на български,а пише само Butter. Като се прибрах ,отстрани прочетох че е Бг. Всъщност има ли начин да се разпознае маслото от масло ли е,или има раст.мазнини?

# 157
Не знам за маслото на Генерал Киселово, но киселото им мляко определено е кисело! Поне засега. Скоро не ми се беше случвало кисело мляко да се вкисва след няколко дни в хладилник, нито да му се издува капачката. От сиренето им също съм доволна. Що се отнася до маслото на Верея - потвърждавам и аз. Чиста проба маргарин!
Да добавя още една стока в списъка. Става въпрос за кафяв български ориз на Крина. Добавям го, защото има червеи. Преди време една съфорумка ме загриза защо съм се оплаквала от ориз със червеи, това значело, че е чист. Да, така е, но в детството ми оризът също беше чист, а червеи нямаше. Факт е, че не им е мястото там.  Laughing Grinning Е, като го погледна откъмв еселата страна, оказва се, че си имам направо ориз с месо, без да ми се налага да купувам допълнително месо Joy Joy Joy Joy Joy

# 158
  • Sunshine state
Маслото издържа извън хладилник доста време.И аз си спомням,че имахме отвън за мазане.  Peace

# 159
Пълнозърнест ориз Басмати на фирма "Био Класа".

Е, няма такъв несваряем ориз. Цели три (3!!!) часа се готви това чудо и накрая пак хрупаше ужасно.  Sick
Да не споменавам, че и цената му по никакъв начин не отговаря на качеството.  #Cussing out

# 160
  • Sofia
Сирене Бри от Лидл,в дървена кръгла кутия,250гр/3,99лв.Меко,разтичащо се,мирише ужасно,а е в годност.Взимала съм и друг път,но не е било такова  ooooh!

# 161
Маслото на Хранинсвест - сребриста опаковка със синьо и червено. Правих еклери с него и цялата кухня миришеше на....МАРГАРИН. Засега признавам единствено малкото на Бор - Чвор.

# 162
Вчера взехме боза на Хармоника - изкипя при отваряне, а ММ я опита и каза, че е вкисната. Срок на годност - 25/07....
Малката захраних с тяхното сирене, а сега яде и от тяхното кисело мляко  newsm78

# 163
  • Sofia
Ако е била на топло или на слънце е възможно...иначе само тази боза признавам за истинска,особено и когато е леко резлива ме връща в спомени от детството....
Миналата година по Тв-то даваха репортаж за случай в който беше гръмнала бутилка от тази боза и целия апартамент беше залян ,а семейството беше скоро нанесено в нов дом и май искаха обезщетение от производителя на бозата.

# 164
Отворихме я 10 мин след като я купихме... Явно не е била съхранявана добре. Чувала съм за репортажа, но не знаех, че за нея става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт