Черен списък на храни и хранителни продукти - 5та тема

  • 159 798
  • 635
  •   2
Отговори
# 495
  • София
  • Мнения: 20 720
А ще си купите ли пудра захар, ако тя е втвърдена на камък?
А колбас с кафеникав цвят?

# 496
  • Sofia
  • Мнения: 29 086
силициевият диоксит май не е толкова опасен Thinking открих,че го има и като хомеопатично,на шуслерова сол,за много болежки
сега видях,че и в добавката,която приемам за очи,има също от сд...май навсякъде го слагат

Последна редакция: ср, 19 окт 2016, 13:50 от Doli

# 497
  • Мнения: 2 208
Ти пък защо мислиш, че тия соли са полезни, аз не им вярвам ама грам...

# 498
  • Sofia
  • Мнения: 29 086
От много години ползвам хомеопатия и ми помага в доста от случаите,шуслеровите соли са ми малко по-непонятни и рядко ги приемам.

Бях купила пакет брашно от мента/защо и аз не знам/,чудих се за какво да го ползвам и днес реших да пробвам рецептата на опаковката,ментово-шоколадови мъфини,спазих точно указанията и станаха ужасни,цялата къща замириса отвратително ooooh!,а за вкуса,думи нямам,все едно са с пясък:sick:...на кутията пише здравословен продукт,на Билкокооп е,в Перник го правят...

# 499
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
А ще си купите ли пудра захар, ако тя е втвърдена на камък?
А колбас с кафеникав цвят?
Колбас - да. Това е нормалният цвят на обработено месо, на сушеното - също. Такова розово все ми изглежда... живо  Laughing
Пудра захар се прави супер лесно и в домашни условия - просто си правиш колкото ще използваш. Лесно е. В противен случай се примиряваш с добавките.

# 500
  • София
  • Мнения: 20 720
А ще си купите ли пудра захар, ако тя е втвърдена на камък?
А колбас с кафеникав цвят?
Колбас - да. Това е нормалният цвят на обработено месо, на сушеното - също. Такова розово все ми изглежда... живо  Laughing
Пудра захар се прави супер лесно и в домашни условия - просто си правиш колкото ще използваш. Лесно е. В противен случай се примиряваш с добавките.
Значи си една от малкото.  Но някои хора си реват защото е модерно, но няма да се потрудят да си смелят захар, много трудно им идва.

# 501
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 877
Брашно от мента?!  Shocked Леле, звучи ми на гадно, и явно си е. Sick

# 502
  • Sofia
  • Мнения: 29 086
На мирис е приятно,много ментово,....но на вкус Sick Sick Sick
В кулинарната тема ми дадоха идеи за сокче или чай с това брашно,ще пробвам.

# 503
  • Мнения: 2 208
чай и сок с брашно... newsm78

# 504
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
Брашното всъщност е стрита мента, няма повод да не стане на сок Peace

# 505
  • Sofia
  • Мнения: 29 086
да,100% е стрита мента

# 506
  • Мнения: 19 998
силициевият диоксит май не е толкова опасен Thinking открих,че го има и като хомеопатично,на шуслерова сол,за много болежки
сега видях,че и в добавката,която приемам за очи,има също от сд...май навсякъде го слагат
Това е различно. Като хомеопатични л-ва има и арсен, отрови от змии, болестни тъкани и т.н.

Иначе нямам представа специално за сил.диоксит дали е вреден, но исках да коментирам, че сравнението с хомеопатията и солите не е вярно.

# 507
  • Мнения: 199
Ориз Балдо на фирма Арте..... по няколко начина опитах да го сготвя - все е на каша и все е гаден

# 508
  • Sofia
  • Мнения: 29 086
Кашкавал на Белиса,отвратителен вкус Sick

# 509
  • Мнения: 84
Никой май не пише в темата.

Общи условия

Активация на акаунт