Черен списък на храни и хранителни продукти - 5та тема

• 160 203
  • 635
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
като ги купи не видя ли че липсва месото по тях Thinking

# 391
И аз това се питам?
На много места пише "ребра", което значи кокали, а и аче "гърди с ребра", демек месо
И има разлика в цената и то чувствителна

# 392
  • София
Не знам дали по-нагоре не бяха включени и тортите на сладкарници Пчела. Е, няма такава отврат. Бях купила за един семеен рожден ден и после я изхвърлихме. Оказа се, че една приятелка работи там. Та, от какво ги правят:

- Блатовете им идват готови, незнайно от къде, в големи кашони. Т.е. те дори и едни блатове не пекат. Пълни са с консерванти, за да не се развалят.
- Сметановите кремове се правят от някакви сухи смески, които ги разреждат с вода и бият силно с миксер. Когато им остане от приготвения крем за следващия ден, той се е изсушил и му добавят вода за ново "бухване".
- Работят с големи калъпи маргарин, естествено, и набор с много оцветители, желатини и т.н.

Та така произведените торти са пълна химия от най-долнокачествента.
Никога повече не купувам от там торти, а гледам да си ги приготвя в къщи.

# 393
Не знам дали по-нагоре не бяха включени и тортите на сладкарници Пчела. Е, няма такава отврат. Бях купила за един семеен рожден ден и после я изхвърлихме. Оказа се, че една приятелка работи там. Та, от какво ги правят:

- Блатовете им идват готови, незнайно от къде, в големи кашони. Т.е. те дори и едни блатове не пекат. Пълни са с консерванти, за да не се развалят.
- Сметановите кремове се правят от някакви сухи смески, които ги разреждат с вода и бият силно с миксер. Когато им остане от приготвения крем за следващия ден, той се е изсушил и му добавят вода за ново "бухване".
- Работят с големи калъпи маргарин, естествено, и набор с много оцветители, желатини и т.н.

Това ми заприличва на кошмарите от "Джейми Оливър - Кулинарна революция" - където никой не знае какво яде...

# 394
Тортите и пастите на Пчела и за мен са направени само от долнопробна химия.

# 395
  • София

Това ми заприличва на кошмарите от "Джейми Оливър - Кулинарна революция" - където никой не знае какво яде...
Точно такава е Mr. Green

# 396
И аз много отдавна съм се отказала от Пчелата. Купих преди време торта - кремът накиселяваше и изобщо цялата торта миришеше на мухъл.

# 397
Много сладкарници работят с полуфабрикати. Трябва да докарат цена удобна за масовите клиенти. http://www.web.need.bg/hellashem/tmp_custom1.html ето една фирма, която предлага такива смеси. бяха ми клиенти на работа и един ден реших да проверя с какво точно се занимават.
Но пък не мога да си кривя душата, че не купувам полуфабрикат торти. Едни кутии с три пакетчета прах вътре. В едното добавяш примерно масло и яйце и мляко, а с другото добавяш маскарпоне, а в третото само вода. Примерно.

# 398
Дами, престъпвам прага на обителта ви специално, за да ви покажа какво си купих в пакет леща. И ако аз съм близо 80-килограмов тупан, децата ви не са. Дано съм улучил мястото, ако не съм не ме засипвайте с модераторския си гняв.

В опаковките с родна българска леща от "Крина" има нещо друго, различно от леща. Притежавам крайно скромни ботанически познания, но семенцата леко ми приличат на татул. Единствено се надявам сред хапналите от партидата да има само случаи на атропинов екстаз, а не на смърт.

Снимки тук:
https://www.facebook.com/nitomov/media_set?set=a.102037068668934 … 741826.1271062773

# 399
И аз съм ги намирала, но преди поне 20 години и си помислих същото, но тогава беше такава криза, че си я ядохме. Но и те изплуваха при миенето на лещата и бяха по-дребни мисля. Но толкова странно и аз веднага си помислих за татул newsm78. все едно е дежа вю.

# 400
Уведомете ХЕИ и КЗП с проба от лещата и зрънцата.

# 401
Кайма смес на Месокомбинат Свищов. Вкус на смлян дроб и нещо като соя, но в никакъв случай няма месо. Цена 5,20 лв./кг

# 402
тия "екстри" в лещата едно време на село по поляните ги беряхме и ядяхме. Не знаех, че било проблем.

# 403
  • София
Аз не знам как изглеждат семената на татула, но на снимка сякаш са по-грапави, спаружени.
Иначе и ние сме се отказали от нещата в сладкарница Пчела. От Люлин съм, в Люлин 6 има такава сладкарница. Сядаме понякога лятото и ако ще взимам нещо то е или пай, или една шоколадова торта. При шоколадовата поне вкусът и е силен и не е толкова гадно сметаново или блудкаво.Майка ми е сладкар и съм израснала по сладкарници и цехове и добре знам какъв вкус има хубавата сметана, кремът в еклерите и един истински Гараш.

# 404
Замразен зелен боб на Щорко.

Бог знае колко време е престоял нарязан, преди да бъде замразен, но факт е, че вече въобще не е зелен.

И не знам как са го рязали, ама на дъното на пакета остана една шепа дреб от сантиметър-сантиметър и половина.

Много умно от страна на маркетинговия им отдел да скрият тази гнус в плътна, непрозрачна опаковка.

Общи условия

Активация на акаунт