Пролетта кацна във Франция 34

• 34 519
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Мария, cutty благодаря ви за моралната подкрепа  Hug
Винаги съм се страхувала от кърлежите, като си ходим в Бг. лятото един месец все съм на тръни, въпреки 4е там пръскат по зелените площи( това в Пловдив), а то се оказа 4е тук ми се зака4и.Говорих с няколко майки тук и ми казаха , 4е не знаят да се пръскат градинкитеска във Фр. както и да е , важното е да няма последствия, 4е аз каквато съм паника се вкарвам в такива филми, като 4ета из нета  Crazy
Мария да ви  е жива и здрава малката-голяма Яна  newsm59  bigdance2
cutty свърши ли с нареждането на дърва? Да дойда да дам едно рамо, тъкмо да изгоря и аз малко калории, 4е определено имам нужда.

Последна редакция: сб, 08 юни 2013, 22:08 от Круша медуша (dari7)

# 706
Хело  Simple Smile
Мария, да е жива и здрава Яна !!!
Ох, я кажете за тези кърлежи, има ли във Фр, пръскат ли? При нас от кметството са много отзивчиви, ако им пратя едно писмо, молба, оплакване.... сигурно ще напръскат. И на мен са ми много противни, но тук не съм срещала и дано да не се случва.
При нас какво ведро се изля преди малко, поне се разхладихме.
Аз днес бях на кино по женски, после шопинг по женски, купихме си бански за морето с малката и поредната пудра, ама, защото се води без вредни съставки се вързах...
Роц, какъв сериал гледаш?

# 707
  • пак на Рив Гош
Мария, честита ти рожденичка! Да расте здрава, усмихната и весела!  newsm59
Как изкарахте на партито?

Дари, за всеки случай мини и през женералиста, и той да каже. Но за инжекции, да си призная, не съм чувала  newsm78

Шик, знам че кърлежи има повече надолу в южна Франция, там може и да пръскат. При нас нямам представа дали го правят, май само за комари пръскат, и за хлебарки минават.
Аз сериала вече го изгледах, става въпрос за Elementary (първи и, засега, единствен сезон). Започнах го главно заради Джони Лий Милър. Базира се мнооооооого отдалече на разказите за Шерлок Холмс, на действието се развива в наши дни в Ню Йорк.
Сега си търся нещо интересно за през лятото. Един колега се опита да ме зариби с "Как се запознах с майка ви", ама нещо не ме вдъхновява. Липсва му малката доза оригиналност и хубаво написан сценарий (от гледна точка на езика),  които намирам в "Елементарно"-то и при четирите ми любими нърда. Май ще трябва да си смъкна "Абатството Даунтаун", май има повече шансове да ми хареса.

Ние тъкмо се прибираме от спешното. Малко след като си легна, Камбанката започна да се оплаква от болки в коремната област, в средата и отдясно долу. Имахме "късмет", че заради бурята и дъжда доста шосета в околностите са наводнени, та нямаше хора и ни взеха веднага. Оказа се цистит и си отдъхнахме  ooooh!.

# 708
Здравейте. Полегнала съм в леглото с айпада до мен, ей така да се почувствам и аз човек Grinning
Днес сутринта бях с децата в един съседен град на прожекция.....дръжте се здраво....на филма, сниман от класа на Яна. В едно истинско кино бяхме.  Shocked признавам, че перспективата за днешния денч с РД и цялата изминала тежка седмица, това сутрешно кино ми се струваше малко прекалено. Абе направо много прекалено ми се струваше hahaha Но , признавам, че прекарахме един прекрасен час. Децата цяла година учат за киното в часовете по изобразително изкуство и са работили с истински режисьор, истински монтажи н в стил нямото черно - бяло кино от 20 години. Беше супер интересно, обещаха да ни дадат на ключ USB филмчета та.
После , разбира се, се заехме с РД ( без да имаме време да обядваме, но това си е лукс Laughing) .
Яна е родена в един ден ( и един и същи час, в Париж Shocked) с една нейна приятелка. Решиха заедно да празнуват , защото Мари има къща с голям двор. Имаше 16 деца...прекалено много. Организираното от нас ( в последния момент) chasse au trésor се провали заради адската жега и защото беше много дълго и сложно...та го прекъснахме още на първата една трета. Но причината еше , че госпожиците бяха решил да правят конкурс Мис Франс....започна едно гримиране, дегизиране, дефилета...паднахме от смях ( вътрешно, иначе гледахме много сериозно). Момчетата се вживяха в ролята на жури, абе майтап. Ноооо партито продължи до 20 часа, съчетано накрая с аперо за родителите, които икак не бързаха да си тръгват! Луда работа. Аз бях с двете деца ( мъжът ми не уважи събитието, той смята това за френски лиготии.....имахме си разговор и за това...) и малкия накрая много се умори и в 21 аз реших да си ходим, нищо, че нямаше как да помогна за разтребването на другата майка- тя си лаф еще и пиеше. Обаче Яна не та не....накрая я оставих да спи у приятелката  ooooh! пубертета започва да си показва носа, нищо че ее на 9 само! Останахме си вечерта с тортата в къщи, но без рожденичката ....луда работа. Аз се скапан яко, а утре сме канени на гости....Вярно , че това са все хубави събития, но чакам този юни да мине, че нямам сили вече... Laughing
Поне се размина дъжда...беше черно небето по едно време, но отмина.

Иначе за кърлежите, аз тук не съм имала, нито съм чула някой да има. Може би третират нещо все пак newsm78

Роца, то и цистита е гадна работа, но права си , че е по- малкия дявол. В този ред на мисли, имам наблюдения, че децата не ги оперират така често от апандисит , както нас едно време Crossing Arms

# 709
Мария , Честит Рожден Ден на Яна, а и на теб на патерици !  newsm59 newsm59
Да сте все така изпълнени с енергия, но дано занапред отделяш повече време за почивка  Hug

Роц, и аз се прибрах към полунощ от спешното ! Емилие пак падна от понито  Sad Пак ни се размина голямият дявол, но още не мога да се успокоя... Вече ни е за 3ти път, но вчера ние нямахме късмет : спешното беше препълнено и се наложи да чака от 15.30 до 23 часа  Whistling като чак в 20.30 и разрешиха да пие вода ! Накрая ни пускаха да си ходим, добавяйки "и без това няма свободни легла"  Shocked Shocked Shocked

# 710
Мария, много вълнуващо разказваш !
Цитат
.....дръжте се здраво....на филма, сниман от класа на Яна
държим се  Mr. Green

Цитат
Вярно , че това са все хубави събития,
Хубави събития, а после ще ви останат и хубави спомени, не е страшно, че нещата не са се случили точно по предварителния план.

Роц - мерси за отговора, ще го прегледам !

ще пиша още по-късно, фамилията надава гладен вой.

Последна редакция: нд, 09 юни 2013, 13:23 от ChicMad

# 711
ще пиша още по-късно, фамилията надава гаден вой.
Ха-ха-ха, гаден или гладен !  Joy

Моят смях е доста кисел  Mr. Green защото при мен е така : Monsieur прави каквото му се иска, а мама няма време да седне...

Ох, ще гледам да си легна следобеда, че иначе не знам кой ще си изпати ...

# 712
Юлия - тези от спешното направо се гаврят с хората !
В интерес на истината моят мъж доста помага вкъщи и не трябва да го подканям, сам се сещa.... Но за готвене, не му позволявам да се върти много в кухнята, защото всичко цапа, даже и стените  Mr. Green
Роц - интересно изглежда този сериал. Загледах една серия от Демоните на Да Винчи и ми хареса визуално, за сюжета още нямам мнение.   
http://www.imdb.com/title/tt2094262/?ref_=fn_al_tt_5
Всички болни и контузени да оздравявват бързо !

# 713

Честит празник на всички прекрасни рожденички, които пропуснах !  Да са здрави и щастливи!

Аз отсъствах доста време по уважителни и не толкова уважителни причини...За сметка на това сега пристигам с питания  Embarassed  Резервирали ли сте хотели от accorhotels.com ? Аз все чрез букинг резервирам и не знам читав ли е този сайт.
И още едно питане- някой случайно да е запознат с ранните автобуси за летището в Ница? Притеснявам се дали мога да разчитам на тях за полет в 7,20 сутринта. Според инфото в нета мога, но как е на практика?  С две думи туроператорствам, засега неуспешно  Mr. Green Трябва да съчетая или подредя последователно четирима души и не знам вече колко полета...в кратък отрязък от време.  Оказа се, че не е лесно като се съобразявам все пак и с финансов фактор...И още- къде е по-хубаво да се отседне за няколко дена през август- в Ница, Мантон, Антиб или Кан. Идеята е по-скоро да се поразгледа, отколкото да се ходи активно на плаж. Ох, не е лесно да се примамват "американци" да идват във Франция  Laughing

Мария, много ме впечатли с филма! Колко по-различно е обучението тук...

За кърлежите- тук има кърлежи, в града не знам, но наоколо със сигурност. Една колежка си беше донесла 3! след разходка край Haras du pin миналото лято. Нищо не ѝ стана, слава Богу! Мисля, че тукашните като цяло са по-малко опасни, отколкото на Балканите. Трябва да се мери температурата  две седмици и да се наблюдава мястото на ухапване. Дъщеря ми имаше веднъж като малка в България. Аз тъкмо четях за изпит по Инфекциозни болести и направо се побърках. Спомени,  както каза ChicMad...

# 714
Привет девойки  Hug
Мария, радвам се , 4е сте прекарали добре, браво и на децата за филма, сигурно е било интересно.
Роц, утре съм при женералиста, казаха след 48 4аса да ме прегледа, сега ми е по-спокойно и най-важното спрях да мрънкам  Mr. Green
Julia B. дано детето да е по-добре, ама в спешното как може такова отношение, направо се гаврят с хората, както е казала  ChicMad . при условие, 4е става въпрос за дете
Фенси, благодаря за инфото за кърлежите,
 ако на някой му се наложи да си маха в домашни условия в аптеките продават ето това http://blog.animaddict.fr/problemes-tiques-chat-antiparasitaires-729 пръска се върху кърлежа и след 15 сек се изважда с тази пинсета http://www.pharmaclic.fr/tire-tic-art486.html
това ми дадоха в аптеката.исках да купя превантивен спрей, но не съществува за съжаление.
cutty   как си?  подреди ли дървата Simple Smile
Да ви питам , знаете ли някъде из Париж дали има у4илище за спотрни танци( 4а 4а, джайф, румба, самба,и т.н.) , става въпрос за малката круша.искам да я запиша ,а в интернета нищо не намирам, търся го като danse rythmique, ама явно не е  това. благодаря ви предварително   bouquet

# 715
Фенси, сайта на accorhotels си е много сигурен. Това е верига бюджетни хотели, и сайта си е техния собствен, а не посредник, така че не се притеснявай! Simple Smile
Не мога да ти помогна за втората част на въпроса. Никога не съм стигала до тези прекрасни места в южна Франция.
Дари, аз съм купувала спрей против кърлежи миналото лято, от една аптека, съществуват такива. Пиши в гугъл spray anti -tique и ще ти излязат най-различни видове.

Относно танците, моят опит досега  показва, че за децата има два вида: балет ( danse classique) или "модерни " танци ( danse moderne).  Това второто е някаква хореография , подскачат и се "фъчкат" на по-съвременна музика. Яна е записана на второто, не и харесва, но е длъжна заради художествената гимнастика да го прави. Във всяко градче има школи към Le conservatoire  или в асоциации. На сайта на вашето кметство трябва да търсиш Le Conservatoire ou associations sportives и да видиш дали предлагат танци за децата!
Но повечето такива занимания са от 6 г. нагоре, тоест от тръгване в началното училище.

Юлия, опасен спорт си се оказва това пони ooooh! Дано нямате други такива инциденти!

ЧикМад, радвам се, че ти е харесал разказа Joy Извинявам се обаче за странните правописни грешки, които се получават заради коректора на айпада и които не отделям време да проверя Embarassed

Пак дойде есента май #Crazy Дано слънцето пак да се покаже! Лека неделна вечер!

Последна редакция: нд, 09 юни 2013, 21:42 от Мария К.

# 716
  • Rennes, France
Троп, троп - наминавам преди лягане /счетайте най-рано след час и половина, че докато домочадието легне, не остава време за мен/ Mr. Green

Дари, добре съм, ама много мога да се оплаквам...но всичко ще мине като родя, та си трая Blush Дървата ги наредих, но ми докараха още един камион и две палета на коит ода ги сортирам, та има още работя...и още ще има, но поне сухи дърва ще има за зимата Whistling

Мария, браво за филма - страхотно звучи Peaceпросто се възхищавам на учебната система тук...и Алекса как говореше за фото курса на Марина, така и ти за Яна...абе добре ми звучи. Апропо, Алекса, верно зачезна newsm78

Роц, това "Как се запознах с майка ви" - не ти трябва...не е особено интересно и смешките са малко изкуствени...Аз съм само по Анатомията на Грей, но ще чакам септември за новия сезон...Друго не можеш да ме бутнеш да гледам, освен от време на време Приятели Crazy

Фенси, аз си мисля че разписанията са точни на автобусите и може да се разчита. Иначе евентуално такси. Аз като бях в Кан, спах в Ница и си бях наела кола, но не мога да разбера при теб каква точно е организацията...Иначе тези хотели не са лоши, свекър ми ги ползва. За мен хотела е важно да е чист, добра цена, особено за кратък престой. А за по-дълъг престой, ако сте приятели, може да си наемете апарт-хотел или малки студия/къщи под наем. Лично за мен са за предпочитане пред хотел, и излизат по-насметка Peace

Роци и Юлия - никакви спени вече моля Peace Важното е че малкия дявал е бил и при двете деца. Юлия, на тебе повече спокойствие Hug

Чик, браво на този твой мъж...моя много обича да готви, но след това е бомба след него...Но днес прави навън барбекю и беше добре - няма чистене после.
Нещо много се е притеснил от появата на бебето и Луи - училище, работата му и т.н.....та се замисля да повикаме майка ми за малко...аз против нямам, но пък смятам че и ние самите трябва да си намерим ритъма, та ще видим...

Хайде оставям ви - мъжете се къпят и сега ще се оправям с Луи, ча таз дълга коса, иска сушене после Wink

# 717
Крушко, според мен трябва да търсиш danses latines но едва ли има нещо повече от евей преди 6г.

Момичета, благодаря ви за подкрепата  Hug
Понито се оказа много по-опасно отколкото предполагах   Cry Cry  Аз се опасявах предимно от счупвания, но явно че нашата щерка предпочита да пада направо на главата  Sad
Аз още от първото пребиваване в болницата, много ми се иска да спре ездата... Но Емилие не дава и да чуе : и при -20С (с безчуствени раце и посинели устни) и +35С (с каска и ботуши) ходи с удоволствие !
Баща и ми разправя, че не мога да я лишавам от нещата на които държи, само за да съм по-спокойна  Shocked Shocked Shocked
Така разбрана и подкрепена, се раздирам от противоречия... Виждам я с какво желание се инвестира и разбира се, държа да е щастлива, но не мога да се оттърва от мисълта, че следващият път може да е фатален  no 
Нали все пак точно това е родителската отговорност : трябва да се взимат решения ! Много е лесно да се криеш зад желанията на детето  Close
Ох, старая се да не драматизирам и съзнавам че опасности се крият навсякъде, но ...

# 718
Роц  (я пропуснах в предния пост, ама да не корегирам там ) дано ве4е е по-добре камбанката  Hug
Мария , благодаря за спрея, още утре съм в аптеката да потърся и да покжва на аптекаря, 4е има понеже 3 пъти питах като малоумна и той беше категори4ен, 4е не съществува, но утре с картнката отивам направо.
За танците  балет ( danse classique) и "модерни " танци ( danse moderne)и при нас има към школа и асоциации разни, тя ходи на балет миналата година, ама на мен ми се искаше на спортни танци да я запиша.Ще търся пък ако не намеря пак ще си продължи с балета.
cutty по4ивай си не се натоварваи много много. Не си ми много близо, ина4е с удоволствие бих дошла да ти помогна. А за Алекса, нали беше писала , 4е има проблем с лаптопа и ще го праща в БГ за поправка и няма да има от къде да пише. (аз дълго време бях  пасивна не пишех много , но редовно 4етях)
Julia B. напълно те разбирам, моя мъж реагира по същия на4ин.Преди 2 годинои с Мария и Донка ходихме в едно село на жит и там имаше  на близо к. база и водихме децата да яздат пони и предлагаха курсове, понеже малката круша умира за коне, в къшщи има над 150 коня,
я водихме до там  Аз все се страхувах да не  падне,та сега свекъра запо4на да напира пак да я запишем като станела на 6 години, понеже догодина е се местим в Мезон Алфорт, та там в елкол ветеринер имало школа и на мен ми се изправят пак косите. Така , 4е е нормално да се притесняваш и да си против. Но по важно, 4е е бил малкия дявол и сте се разминали само с това.
много дълго стана, хайде лека и спокойна ве4ер.

Последна редакция: пн, 10 юни 2013, 10:01 от Круша медуша (dari7)

# 719
Да, Дари, личеше си от малка, че твоята "круша"  Wink ще е запален ездач! Тя нямаше още 3 годинки, а гордо яздеше понито Simple Smile

Аз искам да ви пожелая лека и усмихната сездмица! Така, както гледам, няма да мога много да се включвам, че ме е подгонила службата Cry

Общи условия

Активация на акаунт