Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 78 981
  • 751
  •   1
Отговори
# 15
  • В градината...
В предишната тема някой беше дал линк на сайт за дунапрени - най-различни размери. Щом е за временно решение, те също вършат работа.

# 16
  • София
Докато се ориентирам къде е новата тема....  bouquet

# 17
В предишната тема някой беше дал линк на сайт за дунапрени - най-различни размери. Щом е за временно решение, те също вършат работа.

Да и това го мислих, пък и около женски пазар знам къде има дунапрени. НО ме притеснява, че ако взема дунапрен ще трябва един вид да реставрирам старите пружини - а те първо са двойни - тоест основа и облегалка са едно, защото е разтегателен диван и второ - доста трудоемко ми се вижда... Thinking

# 18
а не може ли просто да го претапицираш без да пипаш пружините. Един по-тънък дунапрен върху старата седалка и готово  Mr. Green

# 19
Еми той е стоял на тавана ни, ние сме в къща и тавана не е тип стая, а направо под дъските на покрива демек, където малко или много има мръсотия, прах и влага. Много добре опакован е и му няма нищо на дървенията, но пружините не стават вече. Пък и като седнеш - някак имаш чувството, че някоя ще ти се пъхне в дупето...ако ме разбирате, скърца и пука  Joy

# 20
Хич не съм по преправянето и не съм особено сръчна, но от един блог ми хрумна идеята да си купя от Икеа вместо маса само плот и крака отделно, краката са от нетретирано дърво или дърво-подобен материал и ако наистина реша да го направя ще ви питам с какво мога да ги третирам тея ми ти крака, за да постигна определен цвят/ефект.

А за да съм по темата - голяма дървена макара (сигурна съм, че си има по-точно име, но ми убягва), преправена на маса

http://www.apartmenttherapy.com/before-amp-after-cheltz-amp-woos … ning-table-184406

А тук е икейската маса, която подтикна не-сръчко и любител на новото и готовото да пише в темата на майсторките Mr. Green

http://www.apartmenttherapy.com/pink-painted-legs-in-the-dining- … -roommarks-184217

# 21
  • София
viliko, можете да сложите плоскост вместо пружината. В строителните хипермаркети изрязват по размер. Като добавите и дебел слой дунапрен мисля, че ще се получи.

# 22
Значи то не е точно пружина - то е как да го опиша...облицован пружинен матрак си е, доста дебел при това - 35см, отдолу си има дървена рамка, вътре са пружини с дунапрени или както там се прави. За да се разпъва под долната част на този вид матрак - има две крачета - като се дръпне напред облегалката пада назад а седалищната част се изнася навън и се подпира на крачетата. Това е сегашното положение, пък аз мисля да сложа само единичен матрак и да си е легло. Обаче ако не намеря матрак на сносна цена тоя размер вероятно ще се наложи нещо да майсторим...тоест аз да майсторя, защото мъжът ми от сега мрънка, че се занимавам с глупости, тоя диван бил отвратителен и тн  Crazy

# 23
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
Значи то не е точно пружина - то е как да го опиша...облицован пружинен матрак си е, доста дебел при това - 35см, отдолу си има дървена рамка, вътре са пружини с дунапрени или както там се прави. За да се разпъва под долната част на този вид матрак - има две крачета - като се дръпне напред облегалката пада назад а седалищната част се изнася навън и се подпира на крачетата. Това е сегашното положение, пък аз мисля да сложа само единичен матрак и да си е легло. Обаче ако не намеря матрак на сносна цена тоя размер вероятно ще се наложи нещо да майсторим...тоест аз да майсторя, защото мъжът ми от сега мрънка, че се занимавам с глупости, тоя диван бил отвратителен и тн  Crazy

едно време и ние имахме подобен в къщи, така че те разбирам за какво говориш.
смятам, че идеята на Спунк е супер, ако няма да го използваш като разтегателен, а само като легло.
доколкото разбрах плоскостта може ти служи за подматрачна рамка /на  дивана мисля, че имаше от вътрешната страна върху какво да се постави/ . Дунапрен можеш да си купиш /има на бул. хр. ботев и сливница на спирката на трамвая посока централна гара/ и да му ушиеш калъф с цип, за да може да се пере и си ок!
ако "матрака" хлътва, просто трябва трупчетата, върху които ще легне подматрачната рамка да се повдигнат по- високо.

# 24
  • София
Здравейте и тук  Grinning

viliko,
Ето линк http://mebeliyanev.com/%D0%B4%D0%B2%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B … %D1%86%D0%B8-1424, с който може да си помогнеш в търсенето на матрака - фирмата е в София, пишат, че при поръчка на матрак по размер на клиента няма оскъпяване, а цената на един техен еднолицев матрак 82/190/23 е 95 лв. Прецени си.  Simple Smile

# 25
Благодаря ви, побърках ви с тия матраци
Всъщност най-изгодното из нета е 45лв/кв.м за матрак по поръчка. Което си прави 100лв някъде, плюс транспорта, защото ние нямаме бус или нещо от сорта. В общи линии се оказва, че по-евтино няма. Преди години си правихме матрак по поръчка в един цех с кв.Бенковски, знам, че и в Чепинци има цех от приятели и там ще ида да проверя на място с надеждата, че поне надценката ще е минимална, ама надали ще има драстична разлика. Плюс боята и тн и като гледам процедурата ще ми излезе около 150лв с непредвидените разходи. Струва ми се поносимо. Пък и честно казано си мисля след време това легло да си остане в спалнята ни – пълно с китни възглавнички като канапенце, стаята е доста голяма, около 30+кв е и в момента е доволно празна с гардероб и спалня само...и много играчки де.
Ако ми се получи - да ви кажа тавана ни е пълен със стари мебели  Joy и сто на сто ще се запаля да правя още и още....

# 26
Един гол запис от мен, за да не ви изпусна  Hug

# 27
И от мен.  bouquet  bouquet

# 28

Ей го на Laughing

# 29
 newsm78 То като гледам цените - ще излезе колкото матрак почти...

Общи условия

Активация на акаунт