Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 064
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Ясно, благодаря ти много  Hug
И още нещо - понеже реших да опитам да оставя крачетата в дървен цвят, шкурих доста и дървото стана много приятно матово и светло. Сега - какъв лак да сложа, така че да е максимално без цвят или поне съвсем лек жълтеникав? И кога да ги лакирам - след сглобяването може ли или тече и има вероятност да намацап таблите?  Embarassed

# 616
  • София
viliko, не нанасяй втора ръка , щом не искаш ефект "на четки". Както Fairy ти казва, само мече. Ако ивиците са ти дълбоки, ще трябва да махнеш този слой и да започнеш наново.

Аз бих ползвала от флок мечетата. И преди съм ги пускала тук като вариант.

# 617
Да махна слоя? Вие се  шегувате, за да го нанеса скъсах толкоз нерви, време и напрежение за една табличка от 60см – че сега да махам ми звучи наистина абсурдно, моля ви   Joy
Флок ги видях в нашия магазин, но имаше само големи. А на мен ми трябва по-дребно, повърхността ми не е особено голяма.  Thinking

# 618
Вили, тия мечета ще ти свършат идеална работа, има достатъчно малки размери и да ти кажа става супер бързо, аз моя скрин с една ръка го намацах целия за не повече от половин час. Но минах три ръце последователно за три дни, преди да мина третата ръка не бях доволна от резултата Laughing
Иначе за крачетата защо не пробваш с масло, според мен би станало хубаво. Ако е лак, просто търси някакъв безцветен, ама матово и хубаво както ти е в момента, няма да остане Laughing И по-добре си ги лакирай и после сглобявай, за какво ти е да се вкарваш в приключения, ще вземе да потече някъде и да се ядосваш после Laughing

# 619
  • Бургас
Я да ви покажа моята полуготова, временна, направи си сам кухня.
В нея съм налепила плочките на пода, пребоядисала горните шкафчета и рафтовете, сглобила долните шкафове, залепила тапетите за гръб, ушила перденцето....ух, че съм кадърна Laughing
В албума има проект как трябва да изглежда като се довърши някой ден.
На редицата на хладилника продължава тази маса, която не мога да понасям вече и съм си поръчала плот от Коркос, за да си направя нова. Някой да знае къде има обяснения как се прави това newsm78

# 620
  • Пловдив
Обяснения за маса има в икеа.хакерс. Там има идеи за маси от крака и от дървения плот в икеа. Твоето ще е подобно. Ама не смимай масата контражур срещу прозорците, че не се вижда Simple Smile

# 621
viliko, благодаря за хубавите думи  Hug моята къщурка е, да. Ако четките те дразнят, няма нужда да сваляш цялата ръка боя, а можеш да зашкуриш малко, после като минеш с мечето няма да е четково вече или няма да си личи освен ако не се вгледаш.
Скрит текст:
казва се винтоверт  Grinning

Омасли ги, не ги лакирай крачетата. Аз съм влюбена в маслото и за нищо на света вече няма да ползвам лак. Ако решиш първо да ги монтираш, облепяш с хартиено тиксо и тогава ги мажеш.  Peace

radinna, като видя дървен плот и се размазвам направо  Simple Smile Икейски ли взе?

# 622
  • Бургас
radinna, като видя дървен плот и се размазвам направо  Simple Smile Икейски ли взе?
Да Икейски е. Даже още не съм го отрязала до дължината на острова, защото сърце не ми дава - много е красив Heart Eyes

# 623
radinna, много симпатична кухня. А защо е временна? Аз, ако си имах такава, щеше да ми е до живот! Но предполагам, че само ако спомена на мъжа ми за нова кухня и ще ме смачка като муха на стената.
Гледам, гледам в тоя икейски каталог и не мога да намеря дървените плотове. Може ли да ми кажете с какви размери са и каква им е цената? Защото нова кухня може и да нямам скоро, ама един нов плот... и едни нови вратички... и една нова мивка...

# 624
Защото нова кухня може и да нямам скоро, ама един нов плот... и едни нови вратички... и една нова мивка...

baibibi, mi то си станА нова кухня  Joy

# 625
  • Бургас
baibibi, временна защото ще търпи развитие във времето - още шкафове, аспиратор, плота на мивката също трябва да стане дървен. Евентуално плочки за гръб. Има доста какво да се прави по нея, но поне за сега е функционална, че до преди няколко месеца имах само плота с мивката и едно шкафче 60 см с две чекмеджета и вратичка.
Ето плотовете в Икеа http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=82588 , само че моя  е 246x62 см и струва 240 лв. Всъщност дъба е около 3-4 мм отгоре и отстрани. вътре е някакъв изкуствен пълнеж, ама много не се замислих - все пак му дават 25 години гаранция

# 626
Омасляването принципно ми харесва, защото не е така лъскаво, НО нали паркета ми е лакиран все пак и искам с него да се върже, иначе както изсветляха крачетата- стои жестоко, ама няма с какво да ми се върже  Confused

Иначе, естествено, че знам, че е винтоверт  Joy

Радина - че то твоето временно е по-прекрасно от половината кухни за постоянно по домовете ни  Joy

# 627
radinna, много симпатична кухня. А защо е временна? Аз, ако си имах такава, щеше да ми е до живот! Но предполагам, че само ако спомена на мъжа ми за нова кухня и ще ме смачка като муха на стената.
Гледам, гледам в тоя икейски каталог и не мога да намеря дървените плотове. Може ли да ми кажете с какви размери са и каква им е цената? Защото нова кухня може и да нямам скоро, ама един нов плот... и едни нови вратички... и една нова мивка...
хе-хе то направо половин нова кухня  Laughing
ето ги плотовете
дъб http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=82588
бук - http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=2974
бук - http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=18723
бреза - http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=25949

скъпички изват лекинко като че ли, особено за дъбовия дето не е баш дъбов. Пише пълнеж ПДЧ. От една страна е ок, че няма опастност от измятане, ама от друга - скъп ми се струва.  newsm78
radinna, като го отрежеш как се завършва сряза? има ли кант или  Thinking

Последна редакция: вт, 16 апр 2013, 12:59 от mioki

# 628
Ех тези русенски легла, голяма дилема са ми. Идеята на PAV1 - Не зная дали ще е възможно закрепването на таблите за рамката, ако я обърна.  newsm78 Рамките с пружини все още не съм ги домъкнала при мен, само таблите отлежават за подхващане.

Или се монтират две странични табли, закрепени за винкела на пружината, които да надстърчат отгоре и отдолу. Така ще се скрие и гадното желязо на пружината. Необходими материали: бормашина, две дъски с широчина около 15 см., няколко винта и бурми.
  Супер идея.
               Още не ми е "изкристализирала" съвсем идеята за тези легла. Иска ми се на тях да сложа еднолицеви матраци и така да ги закрепя, че леглата да могат да се ползват и поотделно, а и ако се съберат две едно до друго да оформят спалня. Закрепването на матраците мисля да е с винтове през хоризонталната Г-образна част на рамката и да влизат в дървената рамка на матрака. /Мислех и за колани в двата края/  newsm78  Таблите планувах да скрия в калъф - на тръбите да сложа от изолацията, която се ползва за изолиране на водопровод /не съм сигурна, пенополиуретан ?/ и по този начин да ги направя по-обемни и по-меки. Калъфа да покрие всичко това.
              За сега най-добре правя ето това  newsm78

# 629
  • Бургас
radinna, като го отрежеш как се завършва сряза? има ли кант или  Thinking
Има две самозалепващи ленти в комплект с плота

Общи условия

Активация на акаунт