Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 78 973
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Ох, ми това е просто дъска с дупка в нея, вие вече във филми влязохте  Joy  Joy
Те са предвидени тия две дупки да се сложи един болт с две глави - через който преградата да се задържи на горното легло.
ето тук виж как е захваната преградката - та на тези места като я няма преградката има дупчици  Laughing
ПП това не е моето легло

Последна редакция: чт, 18 апр 2013, 15:39 от viliko

# 691
Аз бих ги китнала така както е една ръка боядисано и после боя отгоре. Хич няма да се занимавам да шкуря, че тогава да ги пълня. Не обичам да разтеглям - шат, шай и айде каквото стане - няма да си ги нося на челото я, че да се втелясвам толкова Crazy

# 692
Аааааааааа, ма точно това мисля да направя, шкуренето го написах в смисъл – като запълня с тоя кит – нали отгоре все пак трябва да стане достатъчно гладко – и тогава да шкуря на самото местенце, за да изравня. И като шкуря мърху нанесената боя – внимателно ще го правя, ама все пак да не прецакам положението  Thinking Някъде четох, че се шкурело върху боя за изравняване, ама въобще не разбрах смисъла...

# 693
Така може ама то е малко и като изсъхне китът. Иначе шкуренето на боята е с много фина шкурка колкото да се заравни настръхналото, без да се надрасква боята. Не трябва много търкане само лекичко.

# 694
Ясно. А сега за кит марка имаме ли фаворит, както с тоя Бороконтакт – дето ме питаха терасата ли ще си фаянсирам  Joy и един ром вървеше след мен да обяснява как да го разредя и с каква четка на мажа, щот тия в магазина лъжели, че не се разреждало, че да купуваме по повече опаковки и тн  Joyили да взема на посоки?

# 695
Ясно. А сега за кит марка имаме ли фаворит, както с тоя Бороконтакт – дето ме питаха терасата ли ще си фаянсирам  Joy и един ром вървеше след мен да обяснява как да го разредя и с каква четка на мажа, щот тия в магазина лъжели, че не се разреждало, че да купуваме по повече опаковки и тн  Joyили да взема на посоки?
Аз няма, няма се обадя из зад храстите  Crazy ...
Аз ползвам на селт. Гледай цвета да ти се доближава максимално до цвета на дървото, което ще китваш, ако няма да мажеш с боя отгоре.

Скрит текст:
Много ми е любима тази тема, и всички вас си чувствам близки, но нищичко не съм барнала цяла зима и за това не пиша. Но имам идеи, които да осъществявам.

# 696
Принципно с кит се запълва преди боядисване. Тези дупки не може ли да се обиграят някак си? С едно по-грубо въже, например.
            Ако ми кажете от къде мога да намеря въжета ще почерпя! Вече на няколко места питах, защото съм си наумила едни гуми да ги правя на мебел...

# 697
Принципно с кит се запълва преди боядисване. Тези дупки не може ли да се обиграят някак си? С едно по-грубо въже, например.
            Ако ми кажете от къде мога да намеря въжета ще почерпя! Вече на няколко места питах, защото съм си наумила едни гуми да ги правя на мебел...
Мисля, че съм виждала въжета на метър в Практикер и Бриколаж. Предполагам и в железариите ще има.

# 698
Благодаря, ada_smiles! Ще проверя там, защото в железариите все ми предлагат полиестерни.
Скрит текст:
С какво да почерпя?  Grinning

# 699
Благодаря, ada_smiles! Ще проверя там, защото в железариите все ми предлагат полиестерни.
Скрит текст:
С какво да почерпя?  Grinning
В Бриколаж имаше онзи ден ги гледах (не полиестерни) две дебелини от по-яките и доста от тънките даже два цвята бели и жълтеникави. Peace

# 700
  • Пловдив
Пак съм тук с моите останали ми 2 плочки гранитогрес Laughing - тук се вижда какво им се случи. Масичките отново са от чам, но тъмни /заради светлите плочки/ - две ръце лазурен лак палисандър. Не съм очарована от цвета и лъскавината, но след първата ръка нямаше връщане назад... И без това вложихме доста труд за да ги направим /особено рязането под 45 градуса и последващото напасване на срезовете ни скъсаха нервичките и за малко да се изпокараме вкъщи /. Използвахме отново готови слепени чамови плотове, а краката са от готови обработени дъски. Плочките залепихме отново със силикон. Сглобяването на плота е с дибли и монтажно лепило Hauser, което се оказа и чудесен пълнител за фугите, оставащи при сглобяването наклонените срезове - самото лепило е много светло кафяво и след изшкурването на плота направо не си личеше колко ни е неточно рязането.
За тези масички отново съжалявам, че не поръчах масло - като видях колко лак отиде /една кутия от 650 мл/ и как не ми харесва резултата - за някой и друг лев повече най-вероятно щяха да станат перфектни ...

# 701
Екстра са станали и са в тон с останалото обзавеждане Simple Smile  Peace

# 702
  • Пловдив
Екстра са станали и са в тон с останалото обзавеждане Simple Smile  Peace

Мерси, мерси, то друго обзавеждане няма  Laughing - дивана и фотьойлите са на ... двайсетина години, претапицираха ми ги /ужасно, аз сигурно щях да се справя маалко по-добре/, а с малката лакирахме дървениите по тях. Има и две табуретки наше някогашно производство - мъжът ми избирал пдч-то за корпусите без мен и са някаква череша - тях също смятам да вапцам в същия лак - дано хване ... Та така ще е засега, че има други неща за правене по къщата и направо издъхваме финансово.

# 703
Аз виждам на снимките трапезарна маса със столове в същия или много близък цвят Simple Smile
Много добре сте се справили като за домашно производство, така че ползвай си ги с кеф. Sunglasses

# 704
  • Пловдив
Пак съм тук с моите останали ми 2 плочки гранитогрес Laughing - тук се вижда какво им се случи. .................
Много са симпатични, обаче какво е онова нещо, в което е сложена червената топка за скачане? Simple Smile Може ли снимка и обяснение Simple Smile Много ми харесва "нещото", в момента съм на вълна складови решения за играчки Simple Smile

Между другото - между нас да си остане, ама на ИКЕА трофаст шкафчетата изглеждат тооооолкова внушителни на снимка, пък на живо са такива малки шкафченца, изобщо не ми вършат работа за всичките боклуци на три деца.

Общи условия

Активация на акаунт