Проверила съм ги вариантите.
Но въобще не смятам за нормално таксата да ми е 40-50-60 процента от сумата, която внасям, нито пък че такъв превод трябва да ми е по-скъп от един нормален превод.
Говоря за конкретни плащани към бюджета, не към НОИ - та това си е чисто изнудване от страна на банката.
Откъде накъде плащанията в зависимост от контрагента ще са ми различна сума.
А да не говорим, че ми е дошло до гуша постоянно да проверявам таксите.
Като например ако не бях проверила една банка щеше да ми вземе 18 процента за валутен превод, който да получа в левова сметка.- демек една пета от сумата- това да не би е да е нормално като такса, че едни пари ще влязат и излязат от сметката ми.
Затова ги мразя, каквото и да правя трябва постоянно да проверявам, къде какво за конкретния случай, а като стане въпрос за превалутиране обикновено го правят по курс по-дървен и от най-лошото чейндж бюро.
В същото време поддържам една камара сметки по тая причина, отделно
Сега се наредете да ми обяснявате колко е редно това и че банката не е благотворително дружество.
Конкретно за кредитите нямам личен опит, единствено от патила на приятели, но определено има какво да се желае в тази насока.
Значи фирмата може да тегли един необезпечен кредит да си бие камшика с парите и да не го изплати, а физическото лице не може, задължено е до гроб.