Бременна ли съм? - За всички, които имат съмнения – Тема 4

• 36 404
  • 805
  •   1
Отговори
# 690
Разбирам надеждата ти, но според мен трябва да му се довериш. Щом до този момент няма никакви следи от бременност в матката, то просто не си бременна. Пий си утрогестана и всичко ще се оправи  bouquet

# 691
Перфини, не знам за кистата и симптомите за бременност, но имаш 3 положителни теста. Няма как да сбъркат? Аз си мисля друго?- възможно ли е О да е била по-късно и всъщност да си направила тестовете с малко закъснение? И следователно да е било рано да се виси нещо. Thinking А за кистата какво каза лекаря? Направи кръвен тест, но според мен си бременна! Ако теста се окаже + отиди при друг лекар според мен. А лекаря какво каза за 3-те положителни теста които си имала? Едва ли кистата е виновник за симптомите на бременност и най-вече тестовете , които са +.

# 692
Пусни кръвен тест и след 3-4 дни иди при ДРУГ гинеколог.

Голямата киста е възможно да е жълто тяло., това е нормално образувания на фоликула по време на втората част на цикъла и бременност.
 А гинеколог и лекар, който при 3 теста положителни твърди, че не си бременна и твърди, че е от киста  #2gunfire #2gunfire тестовете за бременност отчитат САМО чхг хормона, който е уникален хормон, отделян от ПЛОДА....и от нищо друго

# 693
Пусни кръвен тест и след 3-4 дни иди при ДРУГ гинеколог.

А гинеколог и лекар, който при 3 теста положителни твърди, че не си бременна и твърди, че е от киста  #2gunfire #2gunfire тестовете за бременност отчитат САМО чхг хормона, който е уникален хормон, отделян от ПЛОДА....и от нищо друго

Точно Прахи, и аз съм изумена, как след тези + тестове каза че няма бременност? Shocked  Не ти ли каза да направиш кръвен? Или да беше предположил, че овулацията ти явно не е била тогава, когато си мислиш, а по-късно? newsm78 Често се изумявам от лекарите! Rolling Eyes Успех мила! Hug

# 694
  • София
Разбирам надеждата ти, но според мен трябва да му се довериш. Щом до този момент няма никакви следи от бременност в матката, то просто не си бременна. Пий си утрогестана и всичко ще се оправи  bouquet
Глупости.Ти за извъматочна чувала ли си? А за късна овулация?Как си представяш 2 седмици закъснение и положителни тестове за бременност от...киста Shocked

Аз вече й писах отговор сходен на отговорите тук -писала е на няколко места.
Или- аз на нейно място  още днес пускам кръвен и с резултата при друг лекар да търсиме къде е...
При закъснение 2 седмици би трябвало да се види и не на 4D..

# 695
Един път завинаги за кистите по време на бременност и зачеването СЛЕД овулация

Фази на менструалния цикъл (МЦ): Времето на овулацията разделя МЦ на две фази:
- фоликуларна - от първия ден на менструалното кръвотечение до овулацията.
- овулация - отделянето на яйцеклетката от граафовия фоликул.
Пукането на граафовия фоликул и изтичането на съдържимото му заедно с яйцеклетката става в продължение на около 2 - 3 минути. Отделянето на яйцеклетката от гранулозния слой около нея е улеснен от това, че в крайните стадии на узряването на фоликула, фоликуларната течност прониква и в слоя на гранулозните клетки. Овулацията съвпада със средата на МЦ и е най - често 14 дни преди следващата менструация. Тя може обаче да настъпи и от 8 до 20 ден на цикъла, което обеснява забременяването няколко дни преди или след овулацията.
- лутеална - от овулацията до началото на следващото менструалното кръвотечение.
Жълто тяло: Развитието на жълтото тяло започва след овулацията. Оцветено е от пигмент, който му предава характерния цвят. След овулацията пукнатия фоликул се свива, като в него остава известно количество кръв и гранулозни клетки, подложени на усилен делителен процес. Тези клетки стават основната маса на жълтото тяло. Те имат богато съдържание на липиди и алкална фосфатаза.
По размери жълтото тяло достига от 1 до 3 см и заема до една трета от големината на яйчника. Обратното развитие настъпва към 23 ден на МЦ. Гранулозните клетки губят пигментното си оцветяване, а кръвоносните съдове атрофират. Ако не настъпи оплождане, жълтото тяло претърпява пълно обратно развитие и на негово място върху повърхността на яйчника остава малък цикатрикс (белег).
По време на бременност жълтото тяло нараства и поема важната функция за охрана на бременността. Обратното развитие започво към шестия лунарен месец.

# 696
Благодаря за бързите отговори!
Кръвен тест не съм си пускала, лекаря не сметна за необходимо да назначи такъв при положение, че е сигурен, че всичко се дължи на кистата.Както Вие споменахте - на 4d ехограф ако има бременност, то тя е трябвало да се види. За овулацията не мога да бъда сигурна на коя дата е била,само мога да предполагам, но МЦ е на 26-27 дни. Послено имах менструация на 31 март.
Аз съм от Русе и лекаря ми се казва Бисер Пейчев, ако това има някакво значение. Мислех да потърся друго мнение, но толково се отчаях, с такъв ехограф не се вижда нищо, камоли с 2d  Sad Sad

# 697
Задължително потърси друго мнение! Аз бих го направила! Peace Нямам му вяра! Цикъла може да ти е редовен, но може да се случи да стане по-дълъг малко и О да се измести. Ако фоликула не се е пукнал навреме, може затова да не е видял нищо, следователно и О да е късно била! Пусни кръвен и ще си сигурна, не е шега работа. Може да е маточна или извънматочна!

# 698
  • София
perfinni не те питаме дали си пускала кръвен,а ти казваме да отидеш да го направиш, абстрахирай се лекаря какво е казал-нищо не ти коства,нито ще ти навреди нещо изследването,но ще даде някаква яснота. В случая има притеснително голямо закъснение,без находка в матката на бременност...дай Боже да е нормална бременност след късна овулация,но може да е и лошо...

# 699
Mомичета, ако имаше извънматочна бременост щеше да се види на УЗ, а и авторката не казва много за себе си. На нейно място бих посетила друг лекар за второ мнение и между другото наистина е вероятно заради киста теста да покаже +.

# 700
  • София
Трой,я се види я не,тубарен пръстен ...
А + тест може и при други обстоятелства,ама хайде да не мислим за тях.

# 701
Този вид ракови образувание, се образува само след изкарана бременност или аборт...тъй или иначе. Tired

# 702
Благодаря отново за бързите отговори. Много ми се иска в отчаянието си да кача снимки от вчерашния преглед и някои от Вас ако може да ги разчете. Нещо обаче, не ми се получава с качването

# 703
# 704
Перфини - съжалявам за това, което ти се случва, но аз не мога да коментирам снимките от ехографа!!! Искам само да те помоля да отидеш на кръвен тест още днес, за да са ясни нещата и разбира се на друг доктор!!!Това, че има такава техника не значи, че може да я използва!!! Момичетата са ти изредили и други причини за тези положителни тестове и това, че нищо не се вижда, но се надявам всичко да се развие положително!!! Не чакай обаче, а посети друг гинеколог, защото имам лоши спомени от такова чакане!!!

Общи условия

Активация на акаунт