И тя е човек

• 16 354
  • 272
  •   1
Отговори
# 90
Лично аз "защитавам" спокойствието и безопасността на хората,
платили за това. За останалото - хората стачкуват.

# 91
Охи  Hug Ама вие за какво пишете? За да защитите кафеджиите от болното момиче ли?
Всеки защитава неприкосновеността си.
Само дето , за всеки тя е различна....
За едни е болното дете, за друг-изпитото на спокойствие кафе.

И аз не обичам да ми нарушават спокойствието, докато съм навън.
Но подобна грубост към дете е неоправдана.
Има поне още 2 начина това дете да бъде изведено от заведението, така че нито то да пострада по какъвто и да било начин, нито спокойствието на клиентите да бъде нарушено.
Само , че трябва да е валидно следното клише:
"Малко мозък да има човек, ама да го използва навреме!"
А когато хич го няма.......тогава сме свидетели на подобни изцепки.

# 92
  • София
Chanel, разбира се, че е неприятно да те притесняват хора с умствени заболявания, далеч по - добре е да те притесняват хора без такива. А това в червено, ме остави без думи. Вече ще знам - майка съм на такова "същество" ooooh!
Това изобщо е тотално погрешна интерпретация в свободен стил.
Мен също са ми неприятни войнстващите просяци. Категорична съм по този въпрос.
Без никакво значение дали са в добро душевно или физическо здраве или не.
Мястото им не е да заработват по улиците или заведенията, тормозейки клиентите и минувачите.
И изобщо не съм съгласна с мнението, че това е проява на нетолерантност към хора с увреждания.

# 93
  • Kопенхаген
 За пореден път се убедих след като прочетох статията, че уж водещите се за нормални са повече психически обременени от  водещите се официално и патологично такива.

Това са действия на хора с нездрав разум, тъпоъгълни и ограничени същества, чиято мозъчна дейност е спряла от прекалената употреба на анаболи и силикон  Sick

# 94
Пънки ако напрегнеш още няколко сиви клетки ще проумееш, че просяците се използват от мафията за да им носят пари! Няколко пъти се това се каза по-горе, но поради необясними изблици на криворазбран хуманизъм продължават да се леят сълзи.  За да си просяк на такова "баровско" място предполагам колко е сериозна таксата.... А въобще знаете ли че просията е забранена? Това вярно ли е или нещо не съм разбрала?
Наблюдавала съм в продължение на 40 минути такива в района на Красно село - един си превързваше ръката за да изглежда инвалид, после как си постилаше килимчето, паничката... Беше отвратително. От тогава започнах да се обаждам на полицията всеки път като видя просяци на кръстовище.
За майките с децата които необяснимо защо спят непробудно по цял ден също писах по-горе. Моите деца трудно се удържаха да спят по час -два през деня....

# 95
Аз не мисля, че детето е пострадало от това, че някой го е хванал по- силно. Пък и си мисля ако бях аз на мястото на бармана какво щях да направя- влиза момиче, с което не може да се общува и да се разберем, като го хвана да го изведя, почва да се дърпа и да пищи? Как е правилно да се реагира?
Как на някой не му трепна аджеба това момиче в това състония колко ли бой, блудства и изнасилвания е преживяло?

# 96

Само да вметна ,че хората,които са отишли в заведение да прекарат известно
време не са длъжни непрекъснато да си пазят чантите,телефоните и др. и да
им са напомня,че е едва ли е неморално да пиеш едно питие,когато наоколо
е пълно с мизерия и нещастия.

И ти чупиш тъпомера. Мога да кажа само, че до сега за толкова години не ми се е случвало непрекъснато да си пазя чантата от хора с увреждания. Нещо или сънувате, или бълнувате или и аз не знам в кой свят живеете. Горките, постоянно притеснявани от хора с олигофрения. Направо ми е жал за вас и горко страдам за вашия комфорт. Пуснах една сълза.

# 97
  • София
Точно така.
Практиката с бебетата и малките деца е такава- никога просякиня не се пуска със собственото си дете на улицата, а с чуждо. Разменят им децата, за да не се задейства майчинският инстинкт.
След това разбира се, ги дрогират и айде на Витошка, майка с бебе проси.
Децата след бебешка възраст ги пускат на педофилите, после чиста проституция. Отделно до непълнолетие- джебчийстват, защото закон не ги лови, когато ги хванат.
Приходите от цялата тази дейност са огромни и изобщо не са само в рамките на България.
Цели бригади вършеят из Европа.

# 98
Как удобно акцентирате върху това "хора с увреждания", а всъщност това е само една част от проблема в описаната случка.
Накратко, NinoTino, едни чупят тъпометъра, а ти циклиш като стара плоча.

# 99
Как удобно акцентирате върху това "хора с увреждания", а всъщност това е само една част от проблема в описаната случка.

Tова е конкретна случка. Затова цикля, а ти си разсъждавай абстрактно за всемирните и вселенски нещастия, с които не искаш да се натоварваш.

# 100
  • София
Никъде обаче не пише, че момичето е просяк... Само догадки има, какво е правило момичето. Просто предвид състоянието си, може да е влязло по грешка.

# 101
  • София
Наистина, наивно е.
Има ужасно много хора с чисти сърца, които не могат равнодушно да погледнат на такава ситуация, но бъдете реалисти. Информирайте се.
Помнете, че оставяйки пари на просяк, не му ги давате за храна, или лекарство, или нещо жизнено необходимо, а отиват в джоба на добре организирана индустрия, стара, колкото света.
Ако искате да направите жест, по-скоро купете нещо от близкия магазин, сандвич, баничка, нещо такова, така ще отиде до адресата, а не в джоба на газдата.
И между другото, с учудване ще забележите колко от тях ще ви откажат. Казва "искам пари за хляб", а когато кажеш- ела, ще ти купя хляб, отказват. Има, които с благодарност приемат, но на мен редовно ми отказват. Опитайте и сами ще се убедите.
Аз и отдавна разпознавам старци в нищета, които ровят по кофите, от просяците.

Виоленца, категорична съм, че е просяк.

# 102
Наистина, наивно е.
Има ужасно много хора с чисти сърца, които не могат равнодушно да погледнат на такава ситуация, но бъдете реалисти. Информирайте се.
Помнете, че оставяйки пари на просяк, не му ги давате за храна, или лекарство, или нещо жизнено необходимо, а отиват в джоба на добре организирана индустрия, стара, колкото света.
Ако искате да направите жест, по-скоро купете нещо от близкия магазин, сандвич, баничка, нещо такова, така ще отиде до адресата, а не в джоба на газдата.
И между другото, с учудване ще забележите колко от тях ще ви откажат. Казва "искам пари за хляб", а когато кажеш- ела, ще ти купя хляб, отказват. Има, които с благодарност приемат, но на мен редовно ми отказват. Опитайте и сами ще се убедите.
Аз и отдавна разпознавам старци в нищета, които ровят по кофите, от просяците.
Виоленца, категорична съм, че е просяк.

Само дето това няма много общо....
Става въпрос за отношения на хората едни към други.
Както писах, има начин това дете да бъде изведено от заведението, без да му се даде дори 1 ст, и без да се правят панаири за околните.
Но трябва да имаш мозък, за да се светнеш как.

# 103
  • София
Може би трябва да имаш мозък и за да разбереш колко общо има цитирания пост със случката, която се коментира.

# 104
NinoTino, явно ти е сложно, опростявам ти го, или искаш да дадеш, както и авторът леко лъжлив и едностренен уклон- не това че момичето е с психично заболяване, е накарало персонала да го изгони, а накацалите да пият кафе люде да я зяпат с погнуса. Видът й, който, предвид това как вероятно живее, е предизвикал отношението им. И това че проси. Дори да ухаеш на лукс, обикаляш ли от маса на маса, напускаш заведението. Просиш. Притесяваш клиентите. Няма нужда да си с диагноза.
Ясно е, че и да беше с родител, приятно изглеждаща и чиста, щеше да има кофти погледи, но едва ли някой щеше да я натири така грубо.
Нима не си виждала просяци, които отнасят по някоя псувня, обикаляйки около масите в някое заведение? Какво има общо с инвалидите и хората с увреждания?

На теб, с голямото сърце оставям да се терзаеш за всеки подобен случай персонално. Нооо, не само да се тревожиш и морализаторстваш на форумно ниво, но да се разтърсиш и намериш "И тя е човек" и да й помогнеш наистина да бъде такъв. Иначе по нищо не се различаваш от  красива белла, да речем. Е, само по опитите си да блеснеш с ум и сърце.

Общи условия

Активация на акаунт