2880лв накуп за майки-студентки - 10

• 47 199
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
И аз да се похваля момичета - приета съм редовна форма, сега ще подавам документи за облекчен режим на посещение на лекциите, тъй като те започват от началото на октомври, а терминът ми е началото на ноември и не съм сигурна дали ще успея да посещавам лекциите редовно. Сега остава всичко с раждането да мине нормално и да подам молбата за помощта /поне така разбрах аз/. Късмет на всички!!!

# 676
Ха сега да ви се похваля мами. Днес бях до соц. грижи и разбрах, че ще ми отпуснат помощта!!!  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm68 newsm68 newsm68
Много съм доволна. Камък ми падна от сърцето. Не, че имах кой знае какви притеснения относно отказ, но нали знаете- докато не ти кажат, че всичко е ок винаги си имаш едно наум Simple Smile
Успех на всички  Peace

Страхотно, честито, със здраве да си ги похарчите. Дано и аз споделя скоро такава добра новина. Simple Smile

# 677
Радослава, ще я споделиш. Аз поразпитах жената която ми даде заповедта. Тя ми каза, че тази помощ няма как да бъде отказана, ако си записана редовно студентка. Нямат значение годините, дохода ти, дали имаш брак или не, дали си магистратура, бакалавър, дали ти е първо или второ висше. Просто редовен студент това е единственото условие и парите се отпускат Simple Smile успех  Hug

# 678
  • Елин Пелин/Бургас
здравейте момичета!И аз ще ставам мама(най - накрая) и уча магистратура.Благодаря за информацията, която сте изнесли.Много ми помогна!Продължавам да ви следя!!!

# 679
  • Sunshine state
Само такива хубави новини да се чуват.   bouquet

# 680
Здравейте момичета,

аз да попитам, ако сме редовни студентки, но имаме и трудов договор, може ли да вземем тази помощ?

# 681
Условието е към момента на раждане или до 6 месечна възраст на детето да си РЕДОВЕН студент, дали работиш или не няма никакво значение.

# 682
Да попитам има ли мами от Стара Загора, кандидатствали за тази помощ? Отпуснали ли са им я? (Не че биха имали основания, ама нали някъде се заяждали и трябва съдебно да се разправят)

# 683
Така е. Финансовото ти положение не играе  роля за тази помощ. Просто ти се полага и те нямат право да ти я откажат  Peace

# 684
  • Sofia
Момичета, за съжаление промениха законодателството в наш ущърб и моят казус вече не е актуален, но все пак да се похваля, че съм от последните, които успяха да осъдят СД "Социално подпомагане" за отказ за изплащане, поради изтекъл 6-ст месечен срок.

Съдът прие правната хипотеза, както беше по закон, че срокът започва да тече от датата на записване във висшето училище като студент и днес излезе решението на Софийски административен съд:
http://domino.admincourtsofia.bg/BCAP/ADMC/WebData.nsf/ActsByCas … 57BAB003BEB0E.pdf

И друг повод съм имала да споделя, че Административният съд е от малкото, които си гледа работата!
Очаквам естествено, ако обжалват, при това положение, отново да спечеля и все пак към края на годината, макар и с година закъснение да си взема парите.

Според мен, има основания да се оспорва и промяната в закона като дискриминационна. Или в съда, или чрез депутати в НС.

Огромно благодаря още веднъж на Гертруда Смехуркова за помощта и подкрепата!

Успех и на всички вас с взимането на парите и с учението  Heart Eyes!

п.с. апропо, магистратурата вече си я изкарах, семестриално завършила съм, остава ми защита на тезата, така че ДА ГО ДУХАТ от социално подпомагане, според които единствената цел на всички нас е само да вземем парите, както правят от предпочитания от тях за подпомагане контингент!

# 685
Мерси за информацията, сега се заемам да си избера специалност, която искам да уча и да си подам документите за помощта.

# 686
  • Sunshine state
елси,ще успееш и ще си получиш паричките. Желая ти много успех.   bouquet

# 687
  • София
Здравейте мами Simple Smile
Следя ви от много време. Днес се записах редовно в ЛТУ Simple Smile Оказа се, че сме курс от 28 бременни  Mr. Green Сега ще чакам бебчо да се роди и да подавам където каквото трябва Simple Smile
Мерси на всички за помоща и коментарите ви! Hug

# 688
  • Sunshine state
Здравейте мами Simple Smile
 Оказа се, че сме курс от 28 бременни  Mr. Green
Ауч  Crazy  Laughing

# 689
  • Елин Пелин/Бургас
28 бременни Thinking Whistling  #Crazy а стига бе!!!

Общи условия

Активация на акаунт