Дядо Коледа на прага чака, ФЕВРУАРЧЕ с подарък да зарадва!

• 57 982
  • 560
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро

Замириса ми на пролет и ми стана весело на душата  Party , та исках да го споделя с вас  Hug

Булче, по споко я карай с децата, и дано на баткото нищо да му няма  Hug

Янче, жалко за колегата ти, но все пак се радвай че ти си останала на работа. Как е днес Явката?

Лили, това за невролога и лекарствата, без коментар съм , само чета и се чудя тия гадове за какво ли няма да измислят лекове и лекарства...... #Crazy

# 166
Морген!
Неее, не сме спали до сега! Станали сме рано, даже почти не сме спали. И Ники и Кристиян са болни. Аман вече!
Янче, кофти е чувството, за колегата ти два пъти по-кофти  Rolling Eyes
Изчетох ви, но нищо не помня.
Аааа! Чакай! Един поздрав за Лена от първообраза за Холивуд - Боливуд  Mr. Green

Последна редакция: ср, 24 апр 2013, 10:44 от Булка Марулка

# 167
Привет и от нас с Явката! Гледаме си се, вдига си температура, даже снощи през 2 часа, не можем да я свалим, тази сутрин пак, пихме Панадол и след часвместо да сваля - вдига newsm78, но после живна, сега седим на пода и играем, не иска сам, само ме дърпа до него... Ако продължава да вдига и утре, ще почнем АБ.

# 168
Здравейте слънчеви майчета и дечица  Hug

И на мен днес ми едно пролетно  Party страхотна зареждаща снимчица Бобчо   Hug

Ятце много съжалявам, че се налагат такива съкращения при вас  Confused ужасно подтискаща ситуациа и за жалост вече повсеместно е така, особено в малките градчета като нашите... сега с тези избори и гастролиращите политици, които само залъгват хората по места е още по-кошмарна картинката  Sad аз напълно съм се отчаяла, че нещо може да се промени в "жалката" ни държавица... всеки ден в служебната поща ни разпращат бюлетин от всички по-основни вестници и само се подтискам от безизходицата, която цари навсякъде...
Съжалявам да чуя и за Явката  Tired бързо да отминава вирусчето  Hug а за каката, не се съмняваме, че ще си прекара страхотно на зеленото училище и ще чакаме отчет  Hug
Булче и на теб пожелавам да са ти здрави дечицата и повече възможност да почиваш  Hug
Пчеличке вече прекаляват тези хомеопати... и аз съм чувала, че дават чудотворни хапченца за какво ли не... за хиперактивни деца, за по-мудни деца... сега и за проговаряне  ooooh! направо нямам думи...
Лена и аз не бях разбрала, че ще си на такава страхтона екскурзия  Party аз с удоволствие ще прочета ако споделиш подробности  Hug
Бобчо толкова добре те разбирам, че с много "баби" е трудно да поддържаш някаква дисциплина на детето - и за ядене, и за спане и за всичко... и аз така се изнервям, когато разбера че тъпчат Йоан с всевъзможни глупости, които аз категорично съм забранила... И където спомена Зелда за тая глупост дето я приказват, че "момчетата не трябвали да гледат"... онзи ден дядото тръгнал да дава безалкохолно на малкия "за да не гледал"!!! Побеснях! Да се налива той с тази боя щом му е такъв зора... а пък бабата си е въобразила, че едни карамелени бонбонки много й помагат за болно гърло и постоянно стимулира Йоан да си ги гризка  ooooh! онзи ден съм я сплашвала, че в моето семейство всички по бащина линия страдат от диабет, аз самата често имам завишени стойности и я предупредих, че това ми е голям страх и за малкия, така че да спрат с тези сладки работи дето му пробутват, докато съм на работа...
А колкото до режима със спането аз вече съм се видяла в чудо и давайте идеи как да се справям вече... Всяка вечер се приспиваме повече от час и в 11 ставам вече кълбо от нерви, а малкия ми се хили насреща и ми прави маймунжалъци. Незнам как го приспиват бабата и дядото, но с тях следобед той спи по 3 часа  Shocked аз се прибирам от работа и той тъкмо се е излюпил... опитах се да им кажа веднъж след 4 да не го оставят да спи, а да го събуждат, но те категорично ме отразяха... на мен пък ми е и неудобно да им правя забележка, защото знам, че Йоани никак не е лесен за гледане и съм им много благодарна, че ми спестяват яслата в момента... изобщо голяма сме картинка вечер...

Айде стига съм досаждала... пак написах ферман  ooooh!

Страхотен пролетен ден пожелавам на всички  Hug Hug Hug

# 169
Аз вдигнах ръце и записах час за една прехвалена лекарка хомеопат (щях да напиша хомеопатка, ама не я познавам, айде да не я обиждам предварително  Laughing ). Честно да ви кажа все парите са ме спирали, че първия преглед е бая пари, ама после като се замисля аз все същите, че и двойно и тройно ги давам като им платя рецептите от безплатните прегледи при ЛЛ или специалист. Може и на вятъра да ги хвърля, но държа да опитаме.
Дейзи  Hug те на невролог са ходили, не на хомеопат. Иначе има и билки, които помагат за по-бързо развитие на говора. Не съм ги ползвала. Както има мента, глог и валериана за успокоение, така има и обратният вариант  Peace Природата си знае работата. Господ всичко е създал, ама ние като не знаем как да го ползваме ...
Стискайте палци да има ефект, че големия съм го пробвала на Боаронска хомеопатия и нито веднъж не е имало файда. Сега ще е по класическият модел.
Ятце и мен така ме дърпат като са болни. И в тоалетната да го гушкам и да съм до него. Дано се размите пак с проклетите АБ!
Бобчо, моето свеки и то разваля дисциплината от към сладко най-вече. Нали ги вижда на 2 години за по 2 седмици и като си дойде носи по една торба сладки и играчки. Като е тук само да им хване погледа в нещо и им го купува. Да се радвали децата. Е търпя, какво да я правя. Виждам я, че и липсват и ги обича, а и съм сигурна, че ако си е тук постоянно няма да е така. За две седмици се издържа. За постоянно - не  Naughty Да вметна, че и моите родители така правят  Laughing На тях обаче не им търпя много! Те ги виждат по-често - по 3-4 пъти годишно.  ooooh!

# 170
Здравейте мамчета и дечица!  Hug

По стара традиция да се включа веднъж на сто години, но пък ви следя редовно.  Hug

Болничките да оздравяват, при вас май дойде хубавото време, дано да изгони болестите, че е много неприятно.  Hug

Дейзи, Бобчо, Булче, аз правех много забележки и много се впрягах с първото ми дете. След много умуване, ревнуване и претенции, достигнах до извода, че детето печели повече, ако общува с повече и различни хора, които така или иначе е невъзможно да променим. Децата са много умни, те си развиват собствен характер, а и прекрасно разбират какво при кого може да мине и при кого не. Сега на всичко съм съгласна, но то при нас колко често се случва да са с бабите и дядо си. А пък за сладките неща и другите вредни храни, всичко си е индивидуално. Аз съм на мнение, че щом е с мярка, не е толкова вредно. Май и друг път съм казвала, че тук познавам много хора, които са обсебени от мисълта за здравословното хранене. Не купуват и не предлагат на децата нищо с повечко сол, захар, никакви шоколади. И какъв е резултатът - трябва да видите стръвнишният поглед на някои от тези дечица, като се докопат до чипс или шоколад? Такова тъпкане пада, ужас. За мен е важното моите деца искрено да обичат полезните храни, защото са им вкусни и те наистина обожават всякакви плодове и зеленчуци и млека. Но вкъщи винаги има и шоколади, и бонбони, и чипсове, с които гледам да не прекаляват, но никога няма да ги забраня напълно. Лично мое мнение си е и съдя по себе си - ям когато и каквото ми се яде, диети никога не съм пазела и ако не беше тъпченето по време на бременност и кърмене, още щях да съм под, а не около 50 кг. Но, Дейзи, напълно разбирам притесненията ти - това си е сериозно.

Дейзи, моят момък може да ляга и в 7, и в 11 вечерта. Сега, когато е на градина, си ляга в 7-8 - много е изморен, бунтува се, но за минути. Дори да е спал в яслата, то е за 1-1,30 часа. Сутрин става между 6:30 и 7:30. Аз отдавна не го приспивам - татко му го прави, откакто го отбих миналото лято. При мен много повече се лигави. Плаче за около 5 минути за мен вечер, но после се примирява и заспива. Но като бяхме ваканция преди няколко седмици, някой път си лягаше и много късно, тогава сутрин се будеше към 9. Дали не могат да го слагат по-рано да заспива - към 12 часа? Но пак, ако спи 3 часа при тях, то трудно ще му се доспива много рано.

Пчеличке, и на мен ми се струва малко екстремно това с лекарството, но ти си знаеш най-добре. На мен са ми дали брошура за колко трябва да говори сега, колко към 3-годишна възраст и засега изобщо не се притеснявам. Скоро ходихме на редовен преглед за 2-годишна възраст, предупреди ме да го следя следващите 6 месеца и ако имам притеснения да й се обадя - тук първо има някакви групи, после ти пращат speech therapist вкъщи, но аз лично не смятам, че ще се стигне дотам. Нашият връзва изречения на български, а напоследък и на английски - най-вече, когато казва на някое дете да не му пипа играчките ("this is my toy" беше последното, което чух). Не звучи ясно, но има време. Виж заради честите отити ме прати в болницата за някакъв специален тест - акронимът в направлението нищо не ми говори, та ще видим какво е.  newsm78

Исках и още да пиша, но спирам, че прекалих, а и зазвучах като досадна свекърва. Добре, че не ме познавате, че ще разберете, че при мен система няма - всичко е въздух под налягане. Трудно ще срещат по-хаотични родители от нас с ММ. Всичко най-хубаво ви желая!  Hug

# 171
Е, не ни се размина АБ, вече сме на Зинат, но снощи направо гореше в ръцете ни и много трудно свалихме температурата - пи и Нурофен след 2 часа и Панадол и не сваля и тъкмо да отворя Хексалгина и започна да пада, след още 2 часа се беше изпотил ама яко, целия беше мокър - преобличане и ... след 4 часа пак вдигна почти 39. Е, съгласих се и взехме АБ. Егати му и вирусите!!!!!!!
Дейзи, не им се сърди много на бабите и дядовците, аз също съм се ядосвала с "методите" и средствата при гледането на дете, ама без тях сме за никъде... Радвам се, че Йоани е добре!
Песл, вие сте си добре с говора, пък и на два езика говорите.  Аз също не се притеснявам много за говорното ни изоставане и по-тежки случаи съм виждала, а сега са си ОК! дечицата, така че...
Булче, успех с хомеопат...та! Дано има резултати при вас!
Хайде да ви почерпя с едно кафенце, че пиша с една ръка с другата си гушкам Явчо.

# 172
Гледам си сутрешното кафе и чак не вярвам на очите си, ама какво се чудя, при това време навън!!!
Сигурна съм, че днес само ние с Явор не сме излизали, като не броя посещението при доктора, ама то с почти 40 градуса температура... няма как Sad
Хайде, споделете историйки от дневните излети с малчовците. Сега са толкова интересни Heart Eyes

# 173
Оф, Янче, бързо оздравяване на Яворчо!  Hug
Аман вече с тея болести и Бобо ми подкашля нещо, било му зачервено гърлото, дано само с това да се разминем!  Praynig

Иначе и ние не сме се утепали от излизане днес, сутринта го пратих с баща му да ходи до Центъра и после до лекарката и това ни беше. После легна да спи, дойде фризяорката да ги стриже с баща му, изкъпах го и тука си седяхме.

Хайде, това е от нас, цунки по муцунки!  Hug

# 174
Ей ма и мене.
Нали имахме час за хомеопат? Да, ама не отидохме. Варна е много ...(еди какъв си) град. Има две-три главни улици и всичко друго ... Та сега предизборно разораха двата големи булеварда, успоредни един на друг. Голямо удоволствие е да шофираш. Няма как да го изпуснеш. Просто няма начин да заобиколиш. Все в единия булевард ще влезеш. Един час в задръстванията. Обаче пристигнахме 10 мин по-рано и паркирахме. Доволна загасих колата и посегнах да отворя врата, когато усетих, че някой се подпря в задната ни броня. Улицата еднопосочна. Да де, ама един дядо, роден 25.02.1929 година (Ятце, вас ли ви беше блъснал един негов набор или Зелда?) решил да избегне задръстванията и да не обикаля, та да минел от тук, в насрещното  Laughing Пък не щете ли един мотор и няколко коли насреща му, а платно останало за кола и половина. Да де, ама той да избяга от мотора удари нас. Айде КАТ, протоколи, дядото възрастен и с патерици. Скоро щял да ходи в София да му сменят тазобедрената става  ooooh! Ама си кара, к'во му пречи? Че не знае къде му е задната, та докато я намери задръсти ... Еле върна малко, като заплаши още няколко коли с удар. Намери се един човек та му помогна. Автоматик колата, не съм карала аз, не мога да помогна. Та аз с две деца и един дядо в КАТ да пиша протоколи. На децата им скучно ... И! Тук е момента да ви похваля ситното какво сътвори. Крещяха, пискаха ... Абе кошмар! Заигра се нещо нашия до стъклото, а то не било до стъклото. Било на стената. Рови си мазилката ... Големия отиде после да му помага. Разбрах когато видях да се целят с парчета от мазилката  Rolling Eyes На всичко отгоре един "чичко полицай" закачи дребното и онова реши, че иска да си играят. И него замери с мазилка  ooooh! Тук някъде избеснях съвсем, нашляпах го, изрепчих се на една жена в яда си и звъннах на ММ или да идва или зарязвам всичко. Утре пак ще ходя.  Tired И на лекар утре ЕВЕНТУАЛНО ще ги водя.  Laughing По някое време ще пиша.

# 175
Добро утро

Булче, хем се смях на историята ти, хем псувах тия, дето не вземат книжките на старците с увреждания и на преклонна възраст  #Cussing out . Дано днес стигнете до хомеопата без инциденти.

Янче, как е Явката, свалихте ли Т?

Честити нови прически на Бобо и на татко му, чакаме снимка Simple Smile

Ние снощи излязохме на по биричка с Радосветка, само дето се оказа че до заведението бяха опънати батут и люлки, та докато не ги събраха аз бях там с Ради Simple Smile . После тя си поигра на бързалката и пясъчника на заведението до към 21.30 и се прибрахме благополучно. И между другото снощи установих няколко пъти как маймунката можела сама да си събува и обува обувките, а аз тичам ли тичам като видя че е събута...и докато ида - тя пак обута - тупала си пясъка от обувките  Laughing
Иначе за яслата да каже, ходи редовно, но сутрин е голям ад - плаче, не дава да я обличам, днес отиде с ботушите  Crazy (бях ги изпрала да ги прибирам), задължително тя казва какво да и се обува и облича и пак има рев, хем от къщи тръгваме с уговорка че отиваме на работа (и тя работи там  Laughing ) . Незнам до кога ще продължава тази драма и като тръгна живот и здраве на работа как ще се оправяме на време сутрин с това тръшкане  newsm78

pesl радвам се че се обади как сте  Hug

Дейзи, за съня на Йоани исках да ти кажа, в нашата ясла ги приспиват в 12-12.20 часа и до 3 ги държат да спят. Опитай се да обясниш на бабата и дядото да го приспиват по рано и да го будят евентуално ако след 2.30 часа не се е събудил. Сутрин също го будете в 7 часа, да се изморява повече. Аз няколко вечери оставям Ради да заспива самичка - пускам и на компютъра любимите песнички и излизам(на спалнята я оставям ако иска да дойде пак) и след 5-10 мин като я проверч е заспала. Даже и мляко не търся седмица вече. Реших че щом на яслата може да заспива сама, значи и тук може. Е, има и изключения, като миналата вечер много плачеше и се наложи на ръце права да я люшкам 5 мин да се успокои, но пак казвам, това за мен са изключения. Дано скоро намерите начин да се приспивате по-добре и по навреме  Hug

# 176
Момичета, заповядайте да се почерпите... днес чуквам трийсетака ..... Heart Eyes

Бобчо  Hug много си права за ранното ставане, ама ми е миличък Йоани, когато сутрин трябва да тръгвам на работа, а той плаче за мен и не ме пуска  Rolling Eyes ще е добре ако свекърите го будят в 8, когато вече съм тръгнала, но те обаче се ослушват... вчера например беше станал в 9,30, следобед от 14 до 17 часа беше спал и снощи пак бяхме картинка  Rolling Eyes здраве да е... надявам се сега, когато ще е все навън да се изморявам повече и да пригодим режима  Peace
Ятце представям си колко ти е притеснено с тази висока Т  Confused Бързо да оздравява Явката  Hug Hug Hug

# 177
  • София
Раздумка без кафе не става  Heart Eyesю
Изчетох тази страница, сега ще се върна малко назад. Дано няма премеждия повече, Криската вече е на ясла, 3 дена бе в къщи със зачервена пишонка, но сега за сега всичко е ок.
Чакам Великдена и 6 дневната почивка за да си отспя- ама да видим ще иска ли при свекито да седи, че от януари не я е виждал и всеки път им е като за първи път...Друго няма- уикенда по разходки, гледам да има и кафенце на близо да мога и аз да се накефя  hahaha
Дейзи честит юбилей! Моят беше много запомнящ се Simple Smile

# 178
Дейзи, да си ни жива и здрава и ти, и цялото ти семейство! 30-така е страхотна възраст, наслаждавай и се!
Явор и сутринта вдигна температура, но след това, да чукна на дърво, не е вдигал, сега спи, мисля и аз да го последвам, че последните нощи хич не съм спала, а дано да успея...

# 179
Янчее, милият Явор Sad Hug
Нооо Naughty, да не се цепим от Северозпадния Екип и ние в кюпа болни с Т , зачервено гърло,сополо и кашлица(само че хремата е задна) и картинката е какво да ви разправям ooooh!
2 дена е с Т,но най-висока стига до 39 и вдига на по-големи интервали от сутринта в 4.30 чак днес в 13.30 беше почнала да се затопля,но дадох нурофен,защото и гърлото я боли и общото й състояние не беше добро, а и този нос така се запушва, а тя само ревеее и по цял ден и цяла нощ ми е в ръцете и иска да я гушкам непрекъснато Confused!
За сега уж са й чисти гърдичките,а така кашля милото,толкова секрети има, разбрах се с педката утре ако не ми харесва да й я водя пак да я слуша,дано да започне да се подобрява Praynig
Явно е вирусно зщото първо се започна с баткото, и братовчедчето което много кашляше като ни бяха на гости,сега и мен ме боли гърло,абе в това хубаво време сме цъфнали ooooh!

Булче,незнам какво да кажа мила,егати филма сте ooooh!

Дейзи,Честит Рожден ден милаа Heart Eyes Hug
Да си ни жиа и здарва и винаги толкова готина Hug

Целувки на Йончо Heart Eyes
Йонака, дано да сте опрвили пишката на Криси и да не ви се налага повече да пипате там по такъв повод Praynig Hug

Бочо, да нацелуваш прекрасната Ради,която като чета си проявява женските капризи Laughing, ноооо и Борянка е същото дяволе, претенциииии....
Тя пък си реве за шапката всеки път като излизаме е духало вятър и щяло да й е студено, а сутринта вика че й трябват ръкавиците,че натрупало сняг hahaha (кой знае какво е сънувала докато е успяла да дремне като е болна Joy)
Хайде оставям ви ,е главата ми е като камбана  от недоспиванеее Tired
Целувам ви и се моля да няма повече болники Praynig

Общи условия

Активация на акаунт