ВИСЯЩОТО КАФЕ

• 25 000
  • 456
  •   1
Отговори
# 210
ФЕЙщица , олекна ми Wink

# 211
Това с "висящото кафе " ми напомня за кампанията Топъл обяд- "изпрати смс- дари обяд" ...  Hug

Макар да не е измислено от българи е много благородно, идейно и инициативно! Аз ще се включа и знам, че един ден ще се върне доброто, на всички споделили с някого едно топло кафе или сандвич, макар и не на четири очи... няма нужда да знаеш кой ще се възползва от него...  Smile

Нека има "висящи кафета и обяди винаги и за всеки!!!

# 212
  • на правилното място, в точното време
А така! А сега пиини едно от мен   food010

# 213
Кое му е хубавото,че сме се докарали до разни "висящи" неща.
Както винаги не се лекува това,което е предизвикало болест,а симптомите й.

# 214
  • ride my bike...
http://www.moreto.net/novini.php?n=205397
"Висящ хляб" тръгна от Варна

# 215
А така! А сега пиини едно от мен   food010
Laughing Ще го "висна" за друг, благодаря!

# 216
Ако има и в Пловдив подобни вече, моля, споделете.

# 217
# 218
# 219
Някак си странно ми звучите с това леко подигравателното - "Да си спокойна, че кафето е по предназначение...".
Разбира се, че не искам да храня и поя някой, който няма нужда от това, а просто го кефи, че е на далавера, набарал нещо на аванта. А той, от своя страна, да взема онова, което се полага на някой друг, който наистина не може да си го позволи.
Дали сельото от по-горния пример някога ще остави висящо кафенце за друг?! Съмнява ме!

# 220
  • Талант на 2012,2013 г.
Никога няма да остави висящото кафе за друг,а и никога няма да го гризне съвестта, че е пийнал кафенцето на един бездомник и изял парчето торта на гладен човек...

За да направиш нещо подобно трябва да нямаш разум.

Но пък не се учудвам. Има ги много и именно те слагат пръчката в колелото. Заради такива като тях не може да се осъществи нещо благородно и чисто.

Въпреки това обаче останалите сме повече. Нека да им докажем, че човечноста побеждава изроденото...

# 221
  • на правилното място, в точното време
Някак си странно ми звучите с това леко подигравателното - "Да си спокойна, че кафето е по предназначение...".
Разбира се, че не искам да храня и поя някой, който няма нужда от това, а просто го кефи, че е на далавера, набарал нещо на аванта. А той, от своя страна, да взема онова, което се полага на някой друг, който наистина не може да си го позволи.
Дали сельото от по-горния пример някога ще остави висящо кафенце за друг?! Съмнява ме!

Не е подигравателно, само малко по-философски се опитваме да приемем нещата.  Peace Няма как да отсеем истински нуждаещите се от кафе/хляб. Ако и когато решим да платим кафе/хляб го правим с надеждата, че човек в нужда ще го получи. Иначе, както и по-горе писах, ако държиш да стигне до нуждаещ се, купуваш и го носиш на място или в магазина плащаш на някой, който е пред теб /след теб/ сметката. Видял си го, преценил си, че ще му е от помощ и така. Това с висящото кафе е малко наивно, ако щете романтично...не мога да му дам точното название. Някак си философски приемаш нещата при него. Пък те авантаджии има с лопата да ги ринеш, и се множат, да му се не види. Няма начин за превъзпитание. То поговорката "Шамар да е, на аванта да е" не е случайна.

# 222
Една от собственичките на кварталното магазинче (гараж) е страшно брутална в лъжите си към клиентите. Не мен ми се случвало да видя как може да "метне" 3 пъти на едно пазаруване - в грамажа на кантара, в изчислението на сметката и в рестото.  Shocked Е, познайте колко "висящи хляба" ще има в този "магазин", в квартала където всички се познават, а?  Rolling Eyes  #2gunfire

# 223
Цитат
истински нуждаещите се от кафе
hahaha
Само да не си докара някой инфаркт нуждаещия се от кафе на аванта. Не е случайна приказката за добрите намерения и пътя към ада.

# 224
  • UK
Сега прочетох (във ФБ) за идеята и за предлагането на висящи екскурзии  Crazy Предполагам, ще има доста мераклии и кандидати Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт