ВИСЯЩОТО КАФЕ

• 25 000
  • 456
  •   1
Отговори
# 240
  • на правилното място, в точното време
Гледам билети за опера, почивки, Брад Пит, нещо "висящи коли" има ли? Ако има една моля за мен, нещо по-младо, да гори малко, ама да е по-големичка, че не си падам по малки коли. travel

Аааа и да не друса толкова, като тази на картинката. Laughing

# 241
  • град-държава
" State opera Plovdiv (Държавна опера Пловдив)
Първите "висящи билети",които бяха оставени в кошницата ни вече са при своите нови притежатели. Много сме щастливи от факта,че първи от нашата инициатива се възползваха ученици от 4 и 6 клас на училище "Симон Боливар" в Пловдив,които ще могат да посетят концерта на 29 март. Интересът към "висящите билети" е очаквано висок,затова призоваваме всеки,който има желание и възможност да се включи като дарител. Вашата добрина ще донесе истинско преживяване и радост някому!"

# 242
Това училище за деца в някакво неравностойно положение ли е или просто обикновено училище?

# 243
  • град-държава
Какво значение има, децата ще отидат на опера... току що и един магазин за екологични продукти сподели снимка на витрината с налепени касови бележки с висящи продукти.
Изобщо има ли значение кой ще се нахрани, ще посети опера, ще пие кафе и т.н...Добрата новина е, че все още сме способни на жестове.

# 244
Какво значение има, децата ще отидат на опера... току що и един магазин за екологични продукти сподели снимка на витрината с налепени касови бележки с висящи продукти.
Изобщо има ли значение кой ще се нахрани, ще посети опера, ще пие кафе и т.н...Добрата новина е, че все още сме способни на жестове.

202uu  Абсолютно съм съгласна-важното е който има мааалко в повече да прояви съпричастност. То вярно сития на гладния не вярва, ама не бива човек да бъде толкова бездушен, само защото до момента в живота му не е имало тежки моменти (финансови).
Аз с удоволствие бих споделила едно кафе или хляб. Това няма да ме направи по-бедна, но ще ме накара да се чувствам по-добре, че съм доставила макар и малко удоволствие на друг човек, който изпитва трудност в момента.

# 245
За мен има значение, защото като ще е помощ, то тя трябва да е справедлива. Когато човек помогне на онзи, който има нужда от помощ, то той може да я оцени и се радва. А когато помогнеш на онзи, който няма нужда, то той си казва - "Браво, каква аванта ми падна! Голям кеф, що да плащам?!". И така се възпитават лошите навици в обществото...
Същата работа беше и преди години със стипендиите в училищата (университети) - деца на родители, които имаха частни фирми, вадеха бележки за социално слаби и вземаха стипендии, а деца, които наистина имаха нужда - не успяваха да се класират, защото доходите им надскачали с по 10-15 или 50 лв. необходимия минимум.
Къде е смисълът да заведеш на безплатна опера деца, чиито родители могат да си позволят да ги заведат и иначе?
И без това групи и училища/университети ползват достатъчно намаления и преференции.
А в същото време деца, които наистина нямат възможност - да не могат да се доберат до билетите, защото примерно са били в друго училище, друг клас, не знаят и т.н.
И да, предпочитам да помогна директно на човек в нужда, отколкото да разчитам на чуждата съвест, защото наистина не сме дорасли за някои неща и дадените примери го доказват.

# 246
За мене не е ясно критерия, по който ще се преценява едно лице може или не може да си позволи стока, кафе, опера...........Или ще се дава на всеки отзовал се желаещ?

# 247
  • град-държава
Nekomusume ,след като за теб има значение и възприемаш идеята по този  начин си свободна да я подминеш, нали така... просто го прави по твоя начин.
За мен идеята е за жеста - усмивка за добър ден, който не е склонен или спосбен на същите безусловно, това не е неговата инициатива и толкова.

# 248
  Доколкото схващам, тая идея не е насочена към социално слабите, или към някой който иска нещо, а не може да си го позволи, а просто така, жест на щедрост, хвърлен в пространството до който го улови.
  Що не.

Аз предпочитам да дам нещо конкретно на някой, струва ми се, че ще ми донесе повече удовлетворение, а на него  - полза. Даже не, че ми се струва, ами точно така става.

Не е моят начин това с висящите работи.

# 249
  Доколкото схващам, тая идея не е насочена към социално слабите, или към някой който иска нещо, а не може да си го позволи, а просто така, жест на щедрост, хвърлен в пространството до който го улови.
  Що не.

Аз предпочитам да дам нещо конкретно на някой, струва ми се, че ще ми донесе повече удовлетворение, а на него  - полза. Даже не, че ми се струва, ами точно така става.

Не е моят начин това с висящите работи.

Точно така.Идеята не е насочена към социално слабите явно.Идеята просто е една много добра рекламна стратегия.Нищо повече.В помощ единствено на търговците.

# 250
Nekomusume ,след като за теб има значение и възприемаш идеята по този  начин си свободна да я подминеш, нали така... просто го прави по твоя начин. ...

Разбира се, че ще я подмина и няма да платя "висящото кафе" или торта.  Peace
Няма да подмина, ако има подобна инициатива в Германия, например или Австрия, или Дания, или Норвегия и т.н.
Но не пречи да споделя (т.е. съм свободна) видимо различното (от общото) си мнение в темата, нали така?  Peace

Точно така.Идеята не е насочена към социално слабите явно.Идеята просто е една много добра рекламна стратегия.Нищо повече.В помощ единствено на търговците.

Peace

# 251
Прекрасна идея, включвам се с удоволствие.
Вече не пия кафе без висящо.
Също ще се радвам това да бъде прието в ресторанти, заведения за бързо хранене, магазини на храна, книги, играчки, хипермаркети.
Досега никога не съм отказвала да купя храна при молба.Водела съм и просячета в Макдоналдс.
При регламент това ще бъде по-лесно.
Сърцето ми се свива, когато някой е беден, гладен, студено му е и болен.
Приветствам инициативата.
Щастието не е възможно, когато другите са в беда.

marmalon, приеми моите комплименти за позицията си.

Последна редакция: вт, 26 мар 2013, 20:47 от Ara_bella

# 252
  • Варна
От няколко дни гледам темата и днес реших да се включа!Малко нахлувам,не съм чела цялата тема,но съм запозната с естеството!Искам да споделя:Днес в "Телеграф",моя приятелка ми разказа,че е прочела ,че "висящото"кафе е поредната измама-в Софийска пицария имало няколко "висящи"пици-на края на вечерта пессонала си прави парти с приятели и похапват точно тези "висящите".Друга пък си направила експеримент-поръчала си кафе и оставила 1 висящо,изпила си кафето и излязла.15 мин.никой не влиза в кафенето!Тази жена праща своя приятелка да се възползва от "висящото"и кафе и и казват ,че няма такова ShockedМоето мнение ,че сме "неорасли"за такива неща!Другото,което ми каза позната живееща в Неапол,е че там няма такива "висящи кафета"!

# 253
  • UK
Гледам билети за опера, почивки, Брад Пит, нещо "висящи коли" има ли? Ако има една моля за мен, нещо по-младо, да гори малко, ама да е по-големичка, че не си падам по малки коли. travel

Аааа и да не друса толкова, като тази на картинката. Laughing

Ако някъде "виси" една екскурзия за двама до Мароко Laughing никой да не я пипа Laughing Моя си е Crossing Arms Joy

# 254
Доста се замислих дали да се включа в инициативата. Не ме разбирайте погрешно-обикновено помагам с каквото мога,но някак си не ми се иска да се възползват разни тарикати,авантаджии,мангали и тем подобни. Накрая реших да купя "висяща" торбичка" с продукти-брашно,захар,олио и още нещо за семейство на двама безработни и да я връча под благовиден предлог. Поне ще знам,че помагам наидстина на нуждаещи се хора.

Общи условия

Активация на акаунт