ВИСЯЩОТО КАФЕ

• 25 000
  • 456
  •   1
Отговори
# 360
  • # супернатурална #
Ох, това сега го виждам.

Както вече казах, инициативата предоставя и на теб възможност да се почувстваш добре от факта, че животът ти е изпълнен с по-умни и смислени неща от този на будалите. Е, и пак не си доволна ooooh!

Ако има хора, на които животът се е осмислил едва след като са заплатили няколко висящи не знам какво си, то аз си връщам думите назад и подкрепям с две ръце инициативата. Особено ако това е признакът, по който се разграничават от будалите.   Laughing

# 361
  • Варна
Нищо подобно, Хексе. Обяснявам (си) защо тази инициатива е безсмислена и ... бих казала лицемерна. А всеки може да се разпознае в каквото намери за добре.

Не изглежда така  Laughing, ти го казваш директно "да си купят билет за Рая", което си е смешно.
Лицемерие пък изобщо няма, просто почерпка към непознат. Без ангажименти.  Laughing

# 362
Г. Краули, опитваш се да вмениш на тези, които оставят "висящи" продукти нечиста съвест ли?

Не ти се получава.. Naughty

Аз от тук разбрах, че ако има и най-малката вероятност един дарител да почувства задоволство и удовлетворение от постъпката си, то по-добре нищо да не прави - не е искрен.

# 363
  • София
Изобщо не разбирам, защо толкова се набляга на твърдението, че тези стотинки ще ти купят "нова" съвест Thinking Или, че сам себе си лъжеш в добрина...
Имал си, дал си, не си искал - не си купил.
Изобщо цялата шумотевица ми е малко непонятна.
Иначе, пак отбелязвам- дребните магазинчета правят добра реклама, като не виждам нищо лошо в това.

п.п Преди дни, известна верига дюнерджийници раздаваха топла супа. Аз моята отказах, защото не обичам кимион /аромата се носеше /, но пък всичко живо питаше - Има ли още? Laughing
Един Господин си отказа поръчката, че и парите си поиска, защото днес обядът бил аванта!

# 364
  • Costa Rica
Г. Краули, опитваш се да вмениш на тези, които оставят "висящи" продукти нечиста съвест ли?

Не ти се получава.. Naughty

Аз от тук разбрах, че ако има и най-малката вероятност един дарител да почувства задоволство и удовлетворение от постъпката си, то по-добре нищо да не прави - не е искрен.
Точно yes И се натиска за място в Рая, нахалникът му с нахалник Whistling

Една статия, която много добре описва нещата:

ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ. Болшинството. Типичният ни български скептицизъм. Произхождащ повече от аргументите “против” и свиването на устни към тези “за”. Търсенето на къде е далаверата от цялата тая работа. Защото, щом се върши безвъзмездно добро, “не може да няма някаква скрита далавера”.

Ние ще почакаме да видим телето под вола и тогава ще си кажем удовлетворени - видяхте ли, дето много се палите, че крушката си има опашка! Кой току-така ще се реди на опашка да плаща за нещо, което не знае къде отива, а? Не е луд, който яде зелника, а ние не сме луди, нееее!!! Да му мислят глупаците, дето са тръгнали да правят непоискано добро. Защото знаем, че няма ненаказано такова. Пък и това е доброволен акт, никой не те брои, даже изфабрикуваните социологически проучвания. А в компания - според настроенията в нея - кеф ти поддържаш, кеф ти оплюваш. Елементарно, Уотсън.
Елементарно според мен е да се върши добро. Много по-добре, отколкото да не се върши нищо. Нека да е наказано с присмех, с провал, с всяко чудо за три дни. Аз ще се чувствам удовлетворена пред собствената си съвест, че с моя висящ хляб съм нахранила ако не човек, то поне улично куче. Че децата ми ще оставят своето висящо кафе или вафла за някого, та бил той продавачката, децата  или съседът, който ще се смее на акъла им.

Защото това е доказателство, че имат акъл, а не само стомах. И възпитанието им не е било “висящо”.

От тук http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1878304

# 365
  • # супернатурална #
Вижте сега, големи жени сте, няма защо да ви обяснявам, че алтруизъм в чист вид съществува само от страна на майката към детето. Всичко друго се прави  И ЗА собствено удовлетворение. В което няма нищо лошо, разбира се. Стига ползите за теб да не са по-големи от вредите за някой друг. Може и да не разсъждавам правилно, на за една пенсионирана жена, работила здраво 35-40 години си е унижение да се ползва от подобно нещо. За себе си вярвам, че изкараните с труд хляб и чубрица са по-сладки от "споделеното" овче сирене. Така че не бих причинила на някой това, което самата аз не бих понесла. За това не давам подкупи и пари в плик на лекари. Мисля, че ще ги обидя  Laughing

# 366
Вижте сега, големи жени сте, няма защо да ви обяснявам, че алтруизъм в чист вид съществува само от страна на майката към детето. Всичко друго се прави  И ЗА собствено удовлетворение. В което няма нищо лошо, разбира се. Стига ползите за теб да не са по-големи от вредите за някой друг. Може и да не разсъждавам правилно, на за една пенсионирана жена, работила здраво 35-40 години си е унижение да се ползва от подобно нещо. За себе си вярвам, че изкараните с труд хляб и чубрица са по-сладки от "споделеното" овче сирене. Така че не бих причинила на някой това, което самата аз не бих понесла. За това не давам подкупи и пари в плик на лекари. Мисля, че ще ги обидя  Laughing

Няма шанс да унижиш жената, за която е унизително да приеме споделеното сирене, защото тя просто няма да отиде никъде за да си го поиска. Ще отидат такива, които нямат дори хляб и чубрица и нямат шанс да изкарат с труд пари за тях. 

# 367
  • Linz
Не следя темата, но като гледам колко е навъртяла, се сещам за онзи лаф, че българина най-много го е страх да не настине и да не се мине.
Никой никого не задължава нито да купува, нито да се възползва- просто инициатива като много други.

# 368
  • На земята, която е всъщност звезда.
Не следя темата, но като гледам колко е навъртяла, се сещам за онзи лаф, че българина най-много го е страх да не настине и да не се мине.
Никой никого не задължава нито да купува, нито да се възползва- просто инициатива като много други.

Точно за това се сетих, като четох постовете на Г. Краули.   

# 369
Не е много по темата,но въвъ фейсбук мернах,че има инициатива утре да се носят детски дрешки на стадиона Васил Левски ,но сега не мога да намеря повече информация от колко часа е.
Ще съм много благодарна,ако някой запознат даде малко повече информация. Hug

# 370
  • На земята, която е всъщност звезда.
Не е много по темата,но въвъ фейсбук мернах,че има инициатива утре да се носят детски дрешки на стадиона Васил Левски ,но сега не мога да намеря повече информация от колко часа е.
Ще съм много благодарна,ако някой запознат даде малко повече информация. Hug

От фейсбук:

Здравейте, приятели!
По инициатива на г-н Емил Кошлуков, започваме нашата акция, за да помогнем на тези прекрасни деца за достойно детство. Нека тази неделя (31 МАРТ), в 12 ЧАСА, да занесем на паркинга на НАЦИОНАЛЕН СТАДИОН "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" всички здрави дрехи, играчки и помагала, които нашите деца, а и самамите ние вече не използваме. Нашият бус ще откара всичко на децата от Помощно училище "Драган Манчев" във Велинград. Те са на възраст между 7 и 18 години и НЕ са сираци. Затова нямат право на помощ от държавата. Но семействата им са крайно бедни и не могат да им осигурят дори неща от първа необходимост, с които ние сме свикнали като даденост. НЕКА ВСИЧКИ НИЕ ИМ ПОМОГНЕМ, ЗА ДА ИЗРАСНАТ ДОСТОЙНИ НАШИ НАСЛЕДНИЦИ!

С уважение
Екипът на продуцентска компания !no frame media

На страницата на Кошлуков във фейса също има инфо. Събират се и в други градове.

# 371
Не разбирам какъв е проблема, ако човек достави радост и на себе си?  newsm78

# 372
Толкова се разпалихте по тази благотворителна кауза
Аз обаче смятам ,че всеки лично ще си прецени
Има един неписан закон или правило -както щете
"30% от парите,които печелиш -дари,30% спести, а останалото изхарчи!"

Ако всички се придържаме към това правило и помагаме на някой в нужда -без значение как и на кого,по начин ,по който сами сме избрали,и на хора,които според нас се нуждаят,ще направим толкова хора щастливи поне за малко
А вие си говорете за изкупуване на грехове и т.н.

В тази връзка ,може би не е тук мястото,но тъй като не остана много време до концерта ,а аз смятам ,че това е една благородна кауза ,моля ПОДКРЕПЕТЕ    -http://www.artualno.info/blagotvoritelen-kontsert-peem-za-nashite-detsa  

Зад този концерт стоят най-обикновени хора уверени в успеха на това благородно дело и успели да помогнат,вече на няколко деца в извънредно тежко състояние
  http://www.facebook.com/alex.vrabchev  -повече тук

# 373
Нека доставим радост на тези деца !

# 374
  • В тъмната гора.
Не разбирам какъв е проблема, ако човек достави радост и на себе си?  newsm78

Именно, защо всеки път някой трябва да се заяде? И една трошичка да е ползата, пак е полза. И ако е полза за даващия и получаващия, така да бъде, въпреки всичко това си е полза.
Хайде и аз да не прекалявам.

Общи условия

Активация на акаунт