ВИСЯЩОТО КАФЕ

• 25 000
  • 456
  •   1
Отговори
# 405

......

А за какво ги даваш? Да ги вземат шефовете/родителите нинджи?

Да, точно така. Те са там, за да изкарат пари за шефовете и/или родителите си. Ако не изкарат такива - биват пребивани. Някои от тях, ако не изкарат пари, спят на улицата, за да си спестят боя. Затова ги давам.
А така не се ли съгласяваме с тази организация -вместо да се опитаме да я спрем
Така не само ,че не подпомагаме децата ,ами подтикваме Главите и им даваме още повече сила и власт над такива деца
 Тези деца ще страдат и трябва да им се помогне ,но не и като се поощряват хората зад тях

Е какво да направя, да си го взема вкъщи ли? Всеки прави това, което има възможност да направи. Аз мога да му дам левче. И да се надявам, че до вечерта някой милосърден човечец като Georgo няма да го набие и да му го вземе.

# 406
Като даваш нещо, не се оглеждай подозрително да видиш какво прави получилия.

След като си дал нещо, получилия може да си прави каквото иска.

Хахаха, да набиеш някого за 50 стотинки, трябва много сериозно да си скръндза, злокачествена:))))
Скръндзите не дават -тук друго прочетох.Пък и за побой не видях нищо да се споменава
Ми то тогава всички да излезем и да искаме бе ,ама пари
Щото друго......не върши работа .Нищо че сме гладни,нищо ,че едвам издържаме семействата си и все пак от добро сърце искаме да нахраним гладен,да дадем на нуждаещия се ,да подарим усмивка на болния

Аз също не искам моите пари да отидат в коша

Вие явно имате и не знаете,какво е да нямаш 20 ст да купиш бонбони на детето си след детската градина
Тогава само оценяш какво щастие е да ти дават заплатата на време и изобщо да имаш работа
И когато видиш дете да проси,а ти знаеш ,че в този момент можеш и искаш да помогнеш  и бъркаш в портфейла да извадиш някоя монета -ей така да помогнеш ,а то ти казва "нямаш ли още?" -ей тогава разбираш,че не всички имат нужда .За някои това е професия

# 407
Винаги кагато просят, казват, че е за да си купят храна. Но!!! и винаги отказват такава, ако понечиш да им купиш. Съгласна съм да помагам точно, за да няма гладни. Но при отказани пари и предложена храна, да си избереш баничка и да я изхвърлиш в коша е супер нагло и точно по цигански - мож' да не ми харесва, ама нали е аванта, ш'гу взема.
Меко казано е подигравка с хората такова отношение и широко скроените тук в темата изглеждат смешни с воплите си за издребняването. 50ст. са си 50ст. - без тях нама да ти дадат 1/2 хляб в магазина.

# 408
На цигане пари! Никога! Има достатъчно други каузи, които човек може да подпомогне!

# 409
  • На земята, която е всъщност звезда.
Винаги кагато просят, казват, че е за да си купят храна. Но!!! и винаги отказват такава, ако понечиш да им купиш. Съгласна съм да помагам точно, за да няма гладни. Но при отказани пари и предложена храна, да си избереш баничка и да я изхвърлиш в коша е супер нагло и точно по цигански - мож' да не ми харесва, ама нали е аванта, ш'гу взема.
Меко казано е подигравка с хората такова отношение и широко скроените тук в темата изглеждат смешни с воплите си за издребняването. 50ст. са си 50ст. - без тях нама да ти дадат 1/2 хляб в магазина.

И според мен точно подигравката е причината за реакцията на Джорджо, а не единия лев, който е дала за баницата и бозата. Подигравка с жеста, желанието й да помогне на нуждаещ се и труда й, с който е изкарала този лев. Дори ми е странно, че някой приема за причина за случката парите.  

# 410

А така не се ли съгласяваме с тази организация -вместо да се опитаме да я спрем
Така не само ,че не подпомагаме децата ,ами подтикваме Главите и им даваме още повече сила и власт над такива деца
 Тези деца ще страдат и трябва да им се помогне ,но не и като се поощряват хората зад тях

Странна логика за точно тази тема. Това е все да питаш "защо да оставяме висящи стоки, вместо да се преборим с бедността?". Нещо като "Не те ми е срам да си оставиш толкова храна неизядена? Децата в Африка гладуват..."

Дай да се тъпчем, за да не гладуват децата. Дай да не оставяме висящи стоки, за да не поощряваме бедността. Дай да не даваме пари на децата, за да не стимулираме просията. Даже може да им казваме, че за тяхно добро не им даваме пари.

# 411
  • Варна
Абсолютно заставам зад Джоджо. При положение, че цигането само е поискало точно това и да го хвърли после в коша, айде няма нужда. Като ти се предлага храна /а не пари/ и ти не си гладен просто откажи. И стига с тези драми за бой и малтретиране. Какъв ти бой, че му преснала един шамар зад врата голяма работа. Каквото почнахте все едно го е млатила половин час. ooooh!
Сигурна съм, че шамара е бил с възпитателна цел, уви това си е направо непостижимо сред малцинствата.

# 412
  • Варна
И който не го интересува какво ще се прави със средствата му да дава пари. Ок и аз съм го правила, и съм гледала да не мисля после за това как са използвани. Когато обаче предлагаш храна, то логично е тя да бъде изядена, особено пък като е избрана от ползвателя й. Иначе за какво да се купува? То е същото като някой да проси, да му дадеш 2 лв и той да ги скъса? Това ако го видите и то ли няма да ви подразни, мили дами?

# 413
Абсолютно заставам зад Джоджо. При положение, че цигането само е поискало точно това и да го хвърли после в коша, айде няма нужда. Като ти се предлага храна /а не пари/ и ти не си гладен просто откажи. И стига с тези драми за бой и малтретиране. Какъв ти бой, че му преснала един шамар зад врата голяма работа. Каквото почнахте все едно го е млатила половин час. ooooh!
Сигурна съм, че шамара е бил с възпитателна цел, уви това си е направо непостижимо сред малцинствата.

За мен шамар и възпитание са несъвместими. Никога не съм удряла шамар на никого. Затова и за мен е недопустимо да бъде ударен който и да е, независимо дали е отличника на гимназията или е просещо циганче. Това вероятно обяснява реакцията ми.

Естествено, всеки, в резултат на възпитанието си е формирал определени виждания и съответно поведение. Има майки, които смятат за редно да поступват децата си дори.

Ако Georgo беше завела детето в полицията и пуснала жалба срещу него (щом мисли, че е жертва на измама, както каза по-горе), не бих се възмутила. Да, щях да го сметна за пресилено, но все пак това е за мен цивилизования начин. Да шамаросаш някой, само защото можеш, за мен е много по-невъзпитано от това да проявиш неблагодарност към подаяние.

Ако Georgo беше дала баничката на бащата на това дете, и бащата я беше изхвърлил, щеше ли да го шамароса зад врата и да му вземе стотинките? Защото нали поведението е проблемното? Би следвало реакцията да е еднаква, щом поведението е еднакво.

И за да поясня, не казвам че това да се изхвърли храната е правилно. Напротив. Не е редно и никак не е приятно за купилия тази храна. Но шамарът е недопустим. И е далеч от възпитателен. ако искаше да го възпитава - да му беше купила буквар, а не баничка.

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 17:41 от ZinaSt

# 414
Ако Georgo беше завела детето в полицията и пуснала жалба срещу него (щом мисли, че е жертва на измама, както каза по-горе), не бих се възмутила. Да, щях да го сметна за пресилено, но все пак това е за мен цивилизования начин. Да шамаросаш някой, само защото можеш, за мен е много по-невъзпитано от това да проявиш неблагодарност към подаяние.

rotfImao rotfImao rotfImao

# 415
  • Варна
Нека темата не се превръща в "За и Против" възпитанието с шамари. Аз уважавам твоето мнение, но ти не си всички и да, това обяснява реакцията ти.
Аз подкрепям нейната реакция , не знам дали на нейно място щях да постъпя по същия начин, но със сигурност би ме вбесило неуважението към храната в случая, а по принцип и към всичко, особено пък дадено ти даром. За тази баничка някой се е трудил и тя не заслужава да бъде изпратена в коша. Като не е било гладно да каже, никой не го е водил на сила да му купува нещо. Но има много други нуждаещи се, които наистина са гладни.

Да купиш висящо кафе и да видиш как някой отива, взема го, дори не отпива, и го излива на улицата? Или висящ хляб, пресен, топъл , който се запраща в контейнера? Как би се почувствала?
В случая говорим за неуважение, то е вбесило авторката, а не  50-те стотинки.
Да не уважаваш  парите за мен е = на това да не знаеш как се изкарват.

И предполагам Джорджо не би дала баничка на бащата на това дете, защото нека не се лъжем, но възрастни цигани едва ли ни умиляват...

# 416
  • София
Изчетох всичко. Дилема огромна, дали да дадем стотинки, храна или не...
Вчера вървя по "Графа"...Точно с/у Св. "Седмочисленици" продават пици, мисля че фирмата е турска. Много хора си купуват от там. Но това не е важно. Двама просяци бяха застанали един до друг, младо момче около 23-24 години, височко, слабичко, разноглед, трудно говорещо...не много в час и една жена. Бедни хора, лошо облечени в дрипи. Подават една кутийка да просят, да съберат стотинки за храна....Приближих се, попитах ги дали искат да им купя нещо.....купих пица, сандвич с шунка и два айрана. Такава радост, такива усмивки, такъв вик на удоволствие не бях чувала от много време. Разреваха ме. Простички, истински неща са това...малко помощ. Peace

# 417
  • Варна
Разбира се, именно за такива искам да отидат парите ми. А не в кофата за боклук. Който не цени, не заслужава.

# 418
Извинявайте, но след случката с баничката не се стърпявам и ще коментирам.Много се изнервих и не прочетох мненията от последните страници-може би се припокриват с моето(искрено се надявам в това)
БРАВО GEORGEO абсолютно правилно си постъпила и за шамара, защото е грехота да се изхвърля храна от хора, които не са гладни при условие, че има толкова много истински гладни, а също така и за върнатите 50 ст., които си отнела от залъка на собствените си деца, за да нахраниш едни измамници.С хора, които не разбират от добро и зло се постъпва така.
Съжалявам само, че заради глупачки като  ZinaSt (изключително рядко ми се случва да употребявам такива грозни епитети, но все пак и глупачките не са чак толкова много нали), процъфтява този бизнес. Ти   ZinaSt съвсем умишлено подхранваш един бизнес, една мафия, заради, която нормалните и човеколюбиви хора, които искат да направят някакъв вид дарение и финансова помощ на по-изпадналите си събратя вече отвратени отказват да го направят.
Заради хора като теб всеки един от нас-запомнете добре всеки един от нас, ако някога нещо недай боже му се случи и му се наложи да помоли за стотинки или някаква друга помощ рискува да бъде отхвърлен.
Пак казвам-не са виновни тези, които организират просяците, не са виновни просяците-виновни са тези, които знаейки къде им отиват парите продължават да ги дават и така лишават наистина нуждаещи се хора от помощ може би в краен момент.
Мисля, че и друг път съм писала някъде, че ако никой не дава пари-този бизнес ще престане да съществува.
Извинете ме, че съм толкова крайна, извинете ме и за неприятните думи-рядко ми се случва да използвам епитети,но просто не мога да повярвам, че млади, образовани и нормални хора могат да разсъждават така

# 419
Извинявайте, но след случката с баничката не се стърпявам и ще коментирам.Много се изнервих и не прочетох мненията от последните страници-може би се припокриват с моето(искрено се надявам в това)
БРАВО GEORGEO абсолютно правилно си постъпила и за шамара, защото е грехота да се изхвърля храна от хора, които не са гладни при условие, че има толкова много истински гладни, а също така и за върнатите 50 ст., които си отнела от залъка на собствените си деца, за да нахраниш едни измамници.С хора, които не разбират от добро и зло се постъпва така.
Съжалявам само, че заради глупачки като  ZinaSt (изключително рядко ми се случва да употребявам такива грозни епитети, но все пак и глупачките не са чак толкова много нали), процъфтява този бизнес. Ти   ZinaSt съвсем умишлено подхранваш един бизнес, една мафия, заради, която нормалните и човеколюбиви хора, които искат да направят някакъв вид дарение и финансова помощ на по-изпадналите си събратя вече отвратени отказват да го направят.
Заради хора като теб всеки един от нас-запомнете добре всеки един от нас, ако някога нещо недай боже му се случи и му се наложи да помоли за стотинки или някаква друга помощ рискува да бъде отхвърлен.
Пак казвам-не са виновни тези, които организират просяците, не са виновни просяците-виновни са тези, които знаейки къде им отиват парите продължават да ги дават и така лишават наистина нуждаещи се хора от помощ може би в краен момент.
Мисля, че и друг път съм писала някъде, че ако никой не дава пари-този бизнес ще престане да съществува.
Извинете ме, че съм толкова крайна, извинете ме и за неприятните думи-рядко ми се случва да използвам епитети,но просто не мога да повярвам, че млади, образовани и нормални хора могат да разсъждават така

Ако ти си нормален човек, то аз предпочитам да не съм от твоето мнозинство. Малцинството на младите, образовани "глупачки", вярващи, че никой няма право да удря друг човек, ме устройва перфектно.

Общи условия

Активация на акаунт