На море в Гърция 2013 - III

• 82 526
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
Хич не ми е любимо в отпуска да се занимавам с домакинска работа, но още по досадно ми е да си навивам часовника и да ставам под строй защото иначе ще изпуснем закуската.

В Гърция любимо ми е бавно кафе на терасата, фреш закупен предната вечер от супера (изцеден пред нас), пресен хляб с маслини и сирене (или любимия гръцки тахан/мед) и грозде без семки. Диването още спи и е неимоверно тихо..... Кеф.

При нас има разделение на задълженията. Аз сервирам, ЛМ прибира.  Mr. Green

# 151
  • София
Похвал, похвал, резервирахме се вече, стискайте дружно палци да не ни мине нещо котка път, че тази година голям зор с отпуските ще е!
Гледам за папкане си говорите, да се включа в дискусията.
Аз точно заради папкането ходих години наред на ол инкл. Щом родих баткото, си казах - я на по-сигурното, да си имам време да почивам, не да се мъча по ресторантите да го укротявам, пък да чакам поръчки, пък нам си к'во...И така 5-6 годинки. Наминавах от време на време в тази тема и ви се чудех - тези пък луди ли са, десет дни в годината почиваш, да слагат и вдигат маси, да пекат пържоли по дворовете... Mr. Green
После децата малко поотраснаха и си викам, я, Белиндичке, пробвай нещо ново, ей така, да видиш как е. Не мога да отрека, че няколко девойки от тази тема усърдно ме навиваха.
И какво стана? Точно два пъти отидох ей така, без харна, без нищо включено и вече не ща да чуя за хотел. Честно ви казвам, и изгодна оферта да ми изскочи, няма да отида, просто не ми се ходи вече. Не знам от годинките ли е вече, от стреса на работа ли, но не ща да видя тълпи, ресторанти, анимации Naughty Искам двор, тишина, децата да тичат край мен, по улицата да няма кьорава кола и да ям само пресен хляб с маслини и доматена салата Crazy Колкото по-близо до природата, толкова по ми е кеф. Догодина може би ще се пробваме и на къмпинг.
Та - променя се човек с годините, с другите обстоятелства в живота си...днес искаш обилна закуска, сервирана от друг, утре може да искаш лично да си изстискаш портокалите за фреша или да си уловиш раците за обяд Simple Smile Аз мисля, че човек трябва да опита от всичко.

# 152
Ние по-миналата година бяхме за първи път в апартамент със собствено изхранване и много ни хареса,противно на всички очаквания! Grinning
Макар,че сме били и в семейни хотелчета,където се готви прясно меню за обяд и също е било чудесно.
Големи хотели или AI  вече не ме влекат.
Така..по темата ..още не сме резервирали нищо! Confused

# 153
  • София
Аз мисля, че човек трябва да опита от всичко.

202uu

похвали се на ушенце какво резервира... Simple Smile

# 154
  • с/у ОколоМръсТното
Белинда, споко  Hug. Всички минаваме през такива периоди... И аз навремето се чудех как Reza отива под многото звезди на небето и изпитва голям кеф, пък ето... аз станах същата. Особено като видях и Млечния път от един гръцки плаж, съвсем посред нощите, след приказно BBQ.

, печеното агне с пълнени патлажани при Манолито в Елевсина

Sick Sick Sick доста неприемливо ми звучи  Sick

На самотен остров.... и как се пееше после?!  newsm78 Е, аз малко перифразирам: на самотен плаааж...

# 155
Ние пък рядко имаме включена закуска, защото все избираме евтини студия и апартаменти, но още помня закуската към едно такаво студио в Неа Перамос. Апартаментите бяха в сграда на втора линия, но собственикът имаше ресторантче на плажа. Дори не знаехме, че имаме включена закуска. Извикаха ни и попитаха какво ще пием. Поръчахме си кафе и сок и зачакахме. След около 20 минути решихме, че закуската е само от напитки. Все пак цената на студиото за трима беше 35 евро.  Wink Точно станахме, за да си ходим и собственичката ни се развика нещо. Като я погледнахме, видяхме да носи огромен сач с омлет с шунка и зеленчуци. Разпределихме го между тримата. Точно го изядохме и ни донесоха още един.  Crazy  С мъка се справихме и с него и донесоха хляб, масло, течен шоколад и сладко.   Shocked  И всичко това ето тук:

На следващата година решихме пак да отидем на същото място, но този път ни казаха, че няма закуска в цената и се отказахме.  Mr. Green

Вторият ни опит със закуски беше в Геракини. Там пък всяка сутрин имаше топли кроасани, бухтички, понички и подобни, освен кашкавала и сиренето. А цената отново беше 35 евро за трима.  Wink Единственото ми обяснение е, че безвкусните закуски са в големите хотели.  Grinning

Би ли казала кои са тези две места. Особено ме интересува мястото в Геракини - търся си нещо ефтино в този раьон. И понеже виждам, че имаш котка - взимала ли си с вас котето (допускат ли го собствениците).

# 156
За това от снимката ще ти разкажа аз - не знам Таня коя година е ходила за 35 евро, но аз 2008 бях при Дмитриус Цигас/Dimitrios Tsigas и явно човека от закуски е спестявал, ама закуските на клиентите, защото имаше вече триетажна къща и на трета линия Joy, а цените, които искаше бяха 45 и 50 евро, а закуската беше ню-ню, един клуб-сандвич за 4-ма.
Ето ти го
http://www.tsigas-hotel.gr/gr_pages/reservations.htm

# 157
E, бизнес прави човекът все пак Simple Smile
Цената за юни-септември обаче и сега е 35е.

# 158
  • София
Да, точно за Цигас говоря. Бяхме през 2010 година в ненатоварен сезон, но още предишната година ни сваляше звезди минавайки покрай заведението му (връщахме се от съседно ресторантче  Grinning). Имаме си запалка с името му, диск с гръцка музика и още някакви сувенири. Може да е имало спад в посещенията и да си е правил реклама. В студиото можеха да спят дори 5 човека. И на по-хубави места от това сме били, но закуските бяха зашеметяващи и най-вече не сме очаквали подобни екстри.  Wink  Но както споменах, миналата година му се обадихме - цената беше с 5 евро отгоре и не включваше закуска. Затова и отидохме в Неа Ираклица. Възможно е 5-те евро разлика да е от броя на хората, защото този път питахме за 4-ма.

Колкото до мястото в Геракини - този хотел е. Малко чисто хотелче, почти на плажа, в края на селото. Няма кухненски кът. Бяхме там за 2 нощувки (пак в ненатоварен сезон) и беше идеално, но не бих отишла за дълго време. Плажът не е от най-добрите, няма двор, няма как да се сготви нещо, нито имаше маса за хранене. Сетих се, че официално стаите са само единични и двойни, но като се обадихме по телефона се оказа, че има и тройни. Много държахме да сме точно там, защото се присъединихме към приятели с резервация.

п.п. Калинасс, забравих да ти отговоря за котката - не сме го водили и не бих му причинила такова нещо. Котките се чувстват най-добре в къщи, дори и да са сами. Поне нашият ще се побърка от страх и ще провали почивката ни.

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 16:35 от Тaня67

# 159
Записвам се и аз и започвам да следя темата. Страхотни сте момичета, давате много полезна информация. Добре че ви има  Kissing Heart

# 160
Благодаря ви много за информацията

# 161
Таня67, би ли споделила в кое хотелче сте били в Неа Ираклица?
Благодаря предварително за отговора  bouquet

# 162
  • София
Таня67, би ли споделила в кое хотелче сте били в Неа Ираклица?
Благодаря предварително за отговора  bouquet

Това е.

Тук съм писала за мястото.

# 163
  • София
Колкото до мястото в Геракини - този хотел е. Малко чисто хотелче, почти на плажа, в края на селото. Няма кухненски кът.

Ние миналата година бяхме отседнали във вила Докувил - на същите собственици е. Вилата не си струва парите, но разгледахме хотелчето и много ни допадна. Бяхме там по време на закуска и ми се стори, че е много прилична закуската, за който се интересува  Laughing
Иначе, според мен в Геракини най-много си заслужава човек да отиде на къмпинга. Има къщички, сравнително скоро построени, с по 2 апартаментчета. Всяко апартаментче си има кухненски бокс, климатик, собствена баня и веранда. Плажът на къмпинга е най-добрият в Геракини (поне според нас). Изобщо къмпинга е доста добре устроен и въпреки това непретенциозен - има си таверна с прясна риба, басейн, недобре зареден магазин, чадъри и шезлонги на плажа и интернет при рецепцията. Единствения недостатък, който аз лично не мога да пренебрегна, е че тези къщички нямат гледка към морето Sad В самото градче няма абсолютно нищо интересно и има само една таверна, която си заслужава, но пък е идеално, ако човек търси нещо по-близо и иска тотален релакс и спокойствие.

# 164
  • София
Момичета, ние ще пътуваме до Гърция, но ще бъдем с кола на газ... Проверихме и се оказва, че има газостанции на доста места по магистралите, но майка ми днес ми заяви, че едно време били забранени, заради високите температури.

Някой има ли наблюдения по темата?

Общи условия

Активация на акаунт