На море в Гърция 2013 - III

• 82 530
  • 733
  •   1
Отговори
# 165
  • тук
Аз запазих едно симпатично място на Лефкада, но милото не мирясва, продължава да рови и сега си е харесал къща на Кефалония  Party Може ли някой да ми помогне - на какъв интервал са фериботите? Направо ме потриса това да пътувам с ферибот, но ми трябват обективни мотиви да отхвърля предложението Wink

# 166
  • София
Аз запазих едно симпатично място на Лефкада, но милото не мирясва, продължава да рови и сега си е харесал къща на Кефалония  Party Може ли някой да ми помогне - на какъв интервал са фериботите? Направо ме потриса това да пътувам с ферибот, но ми трябват обективни мотиви да отхвърля предложението Wink

karry port, защо те потриса? Simple Smile

# 167
Аз запазих едно симпатично място на Лефкада, но милото не мирясва, продължава да рови и сега си е харесал къща на Кефалония  Party Може ли някой да ми помогне - на какъв интервал са фериботите? Направо ме потриса това да пътувам с ферибот, но ми трябват обективни мотиви да отхвърля предложението Wink
karry port, хайде дружно към Кефалония!  Party
То си е допълнително изживяване с ферибота, особено, когато е до непосещавани до този момент места. Нещо ново и вълнуващо!

# 168
  • София
Аз запазих едно симпатично място на Лефкада, но милото не мирясва, продължава да рови и сега си е харесал къща на Кефалония  Party Може ли някой да ми помогне - на какъв интервал са фериботите? Направо ме потриса това да пътувам с ферибот, но ми трябват обективни мотиви да отхвърля предложението Wink

Не го отхвърляй, просто се съгласи!В кой район е къщата, която е харесал? Може би мога да ти дам доводи, с които да се откажеш от Лефкада Wink

# 169
Лефкада на мен лично не ми допадна чак толкова по доста причини.Не е лошо,но и не е невероятно.Това е мое мнение разбира се.Пътуване с ферибот ми харесва.Принципно мразя пътуване по море,но ферибота ми допада.Не се притеснявай,не е страшно Wink

# 170
  • София
Привет. Аз тази година пак се разписвам в темата  Simple Smile
Вчера се зачетох в постовете от тази трета тема и взех спонтанното решение да се запътим и ние към Лефкада. Само аз и съпругът ми, детето ще оставим при майка и татко за Великден, че много път ми се стува е до там, а тя е страшно мрънкало. Това ще е първата ни почивка без детето.
Прочетох един пост на Параход за алтернативен маршрут, крайбрежен. Разгледах картата и ми се стори интересен, защото така ще мога да разгледам Парга, Амудиа и Луца, или по-точно техните плажове. Преди време един приятел от Гърция ми каза, че там било много хубаво.
И така, вчера решихме да натоварим палатката и оборудването в колата и да спим където замръкнем, без резервации и ангажименти. Мислим да тръгнем на 27-ми април и да се завърнем на 6-ти май. Четох и за Кефалония пишете...... и Итака е там... Ще ви следя с интерес! И ако се сетите какво друго мога разгледам, казвайте, че вече начертах маршрута.
Сега ще потърся къде има газостанции в тези райони и къде има къмпинги. Ох, дано по Великден да има повече отворени места за нощуване, да не е мъртвило...
bubka:), какво не ти хареса там, с какво я сравняваш Лефкада?

# 171
Здравейте, за пръв път пиша в тази прекрасна тема, но ви следя от години. Ходили сме няколко пъти до Ситония, веднъж до Тасос, Корфу, имали сме нощувка във Василики(Лефкада) на път за Кефалония. Е най-незабравимата почивка ни бе в Кефалония/Като Кателиос и плажа на костенурките. След една година почивка от Гърция, тази няма да пропуснем. Сега сме се насочили към Пелион, четох вашите разкази и ми звучи добре. Сега турся нещо за настаняване, което да става за малки откриватели:)

# 172
  • София
Момичета, някой ще ми отговори ли за газ-станциите... Наистина се чуда дали би имало някакъв проблем стях....?

# 173
  • София
За газостанциите. Има вече доста. Имам приятел в Атина, който на личния си автомобил също монтира газова уредба. Ние миналата година ходихме във Вурвуру, Ситония и зареждахме три пъти газ.
Няма проблеми поне за северната част на Гърция, сега ще разуча и за западната, ще погледна в офроуд форума.

# 174
Карта с газостанциите в цяла Гърция има на 1-а стр.
Не зная доколко е актуална, пускала съм я миналата година, но доста хора с газови уредби пътуват, не съм чула оплаквания досега. РоЗи, ако тук не получиш удовлетворителен отговор, може би да попиташ при гръцките майки.

Кари Порт,
прочетох, че се страхуваш от пътуване по море. Кефалония е, разбира се, прекрасно място, както и други момичета са потвърдили - и на мен ми е по-нагоре от Лефкада в класацията. Фериботите тръгват от няколко точки на сушата, като общо взето са по 1 на ден от всяка.
Предвид страха ти, не ти препоръчвам най-краткия маршрут Василики-Фискардо, тъй като корабчето, което пътува там е по-малко, и ако има вятър и вълни, доста ще ви лашка (а и при силно вълнение го отменят).
Другите възможности са Астакос-Сами и Килини-Порос. Писах по-горе на друго момиче, че има и лодка Василики-Сами, но тя е един или 2 пъти седмично. Тя е същият кораб, който пътува от Астакос.

# 175
  • София
Параход, като спомена 1-ва страница и се сетих. Наскоро се опитах да отворя списъци с плажовете на Ситония и липсва информацията. Линкът е към някаква агенция (kolovostravel.com) и явно не съществуват вече. В следващата тема можеш да го изтриеш. Wink

# 176
Мерси Таня,
ще го махна. Аз уж ги проверявам периодично, но са много. Тези Коловос бяха сърби някакви. Ще се радвам и други да алармират за неработещи линкове.

# 177
bubka:), какво не ти хареса там, с какво я сравняваш Лефкада?
Първо пътя до там когато ходехме беше много дълъг,много планински,тесен.нямаше възможност за бързо каране или изпреварване,особено ако отпред има няколко автомобила.Сега има магистрала,по-лесно е,но когато ходихме още я строяха.На Лефкада хотела ни беше уникално хубав,макар и малък.За всичко бяха помислили,беше на брега на морето...Но пък самото море беше мътно,духаше ужасен вятър който всеки ден привечер за щастие спираше.Много обикаляхме с кола,но така и не открихме хубав плаж с изключение на едно закътано място където обаче беше трудно да се вредим(побираше 2-3 двойки максимум).Не ми хареса и това че всичко беше покрито с варовиков прах.За мен беше не съвсем красива и романтична гледка.Но пък с корабче доста обикаляхме и видяхме големи красоти извън Лефкада.Но пак казвам,това е мое мнение,сигурно има хора които не мислят така Peace
Редактирам се с някой пояснения.Първо ето хотела в който бяхме и много ми хареса:
http://www.portoficohotel.com/
Да добавя че самия град Лефкада е много красив и кокетен,макар и малък.Имаше и други местенца които бяха прекрасни и ми харесаха...Да речем Porto Katziki Beach.
Или Agiofili Beach:
http://www.vasiliki.eu/activities/beaches/agiofili.html
Но на Василики обстановката не ми допадна особено Confused

Последна редакция: пт, 29 мар 2013, 16:49 от bubka:)

# 178
  • пловдив
Здравейте,момичета  Simple Smile отскоро следя темата и имам питане....може ли да ми препоръчате студио,вила или хотелче в Керамоти.( в букинга почти нищо не излиза).Благодаря предварително  Wink

# 179
Ето тук има много добри предложения http://www.feelgreece.com/bg/keramoti/accommodations

Общи условия

Активация на акаунт