На море в Гърция 2013 - III

• 82 306
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
  • София

*2К*, крайно време ви е да изпитате очарованието на тръгването без резервация  Hug Laughing Така посоките са бол  Mr. Green

+ 1
Първата година в Гърция така направихме, тази година смятам смело да повторим. И тук в България много често като решим да мръднем някъде за уикенда слагаме пръст на картата и тръгваме.

# 436
  • Северо=Западналия край
ateto, къде на Халкидики ще бъдеш? Касандра, Ситония и Атон - това са трите ръкава.
Ферибот за Тасос може да се вземе от Кавала или Керамоти, но и двата града ще са ти доста далече, по-добре остави Тасос за друг път.
Нямам идея къде точно.... Mr. Greenда се чуди човек къде съм тръгнала.....ако можеш да се ориентираш по офертата това е линка http://www.bohemia.bg/prog.php?p=100&c=15

# 437
  • София
ateto, къде на Халкидики ще бъдеш? Касандра, Ситония и Атон - това са трите ръкава.
Ферибот за Тасос може да се вземе от Кавала или Керамоти, но и двата града ще са ти доста далече, по-добре остави Тасос за друг път.
Нямам идея къде точно.... Mr. Greenда се чуди човек къде съм тръгнала.....ако можеш да се ориентираш по офертата това е линка http://www.bohemia.bg/prog.php?p=100&c=15
Гледайки хотела ще си в Ситония. А защо искаш да си организираш нещо самостоятелно, като тя програмата ви е пълна. Всеки ден имате екскурзия някъде.

# 438
  • Северо=Западналия край

[/quote]
Гледайки хотела ще си в Ситония. А защо искаш да си организираш нещо самостоятелно, като тя програмата ви е пълна. Всеки ден имате екскурзия някъде.
[/quote]
Записала съм само обиколката из Ситония, другата разходка с корабче да Атон - не, защото не ми е по джоба Sad. Но както и да е, предполагам че ще бъде хубаво, все пак е почивка Sunglasses

# 439
  • София
ateto, целодневният круиз до Атон е най-хубавата и най-запомнящата се част на екскурзията. Peace Ако можеш отиди и пропусни обиколката на Ситония (разбира се най-добре е да се отиде и на двете екскурзии по възможност), защото аз съм била, макар и отдавна на такава екскурзия с Бохемия. На обиколката на Ситония се спира за половин час в Сарти и за още толкова в Неос Мармарас, може за малко и в Никити. Общо взето всичко се гледа от стъклото на автобуса в движение. Освен това нашата обиколка на Ситония се проведе след 17:30, т.е. след като корабчето акостира в Ормос Панагиас и беше вече тъмно, когато ни пуснаха да "разглеждаме" Н. Мармарас и почти нищо не видяхме. Дано при вас екскурзията  се провежда в друг ден, не след круиза.

Последна редакция: сб, 20 апр 2013, 21:47 от bibi_2

# 440
  • Северо=Западналия край
ateto, целодневният круиз до Атон е най-хубавата и най-запомнящата се част на екскурзията. Peace Ако можеш отиди и пропусни обиколката на Ситония (разбира се най-добре е да се отиде и на двете екскурзии по възможност), защото аз съм била, макар и отдавна на такава екскурзия с Бохемия. На обиколката на Ситония се спира за половин час в Сарти и за още толкова в Неос Мармарас, може за малко и в Никити. Общо взето всичко се гледа от стъклото на автобуса. Освен това нашата обиколка на Ситония се проведе след 17:30,т.е. след като корабчето акостира в Ормос Панагиас и беше вече тъмно, когато ни пуснаха да "разглеждаме" Н. Мармарас и почти нищо не видяхме. Дано при вас екскурзията  се провежда в друг ден, не след круиза.

Благодаря за инфото, ще помисля за Атон.

# 441
  • София
78 евро за кола и 23 евро на пътник. В едната посока.
До Скопелос - още по-скъпо.

Може да се намери по-ниска цена, но със специални условия и специални дати, които обикновено изискват присъствие в района.
Спорът ми се струва излишен, Bled.
За хотелите, които поемат ферибота - вероятно има, на Скиатос се сещам поне един хотел, дето нощувката е 500 евро.

Няма спор, дори е приятно, аз съм съгласна с теб. Имаме резервация до Скиатос за дати 27-31.05 на този сайт за ферибот: http://greeceferries.com/port/skiathos/?gclid=CMXovtC40bYCFS7KtAod-HgAMQ, това е цената.

Ох, за август ми дава 125 евро в едната посока за 2 ма възрастни и 1 кола Tired, нещо започва да ми се свиди и без това се оглеждам за студиа на Пелион.

# 442
  • София
78 евро за кола и 23 евро на пътник. В едната посока.
До Скопелос - още по-скъпо.

Може да се намери по-ниска цена, но със специални условия и специални дати, които обикновено изискват присъствие в района.
Спорът ми се струва излишен, Bled.
За хотелите, които поемат ферибота - вероятно има, на Скиатос се сещам поне един хотел, дето нощувката е 500 евро.

Няма спор, дори е приятно, аз съм съгласна с теб. Имаме резервация до Скиатос за дати 27-31.05 на този сайт за ферибот: http://greeceferries.com/port/skiathos/?gclid=CMXovtC40bYCFS7KtAod-HgAMQ, това е цената.

Ох, за август ми дава 125 евро в едната посока за 2 ма възрастни и 1 кола Tired, нещо започва да ми се свиди и без това се оглеждам за студиа на Пелион.

Да така е, колата струва скъпо в сезона, по този начин се опазва природата на островите и не се затрупват с автомобили.  Изчакайте да откриете хотел, който дава бонус фериботни билети. Миналата година имаше 2-3. Късмет.....

# 443
Търся самостоятелна къща която да наемем в Халкидики(Касандра или Ситония) или Кавала.Къщата да е за 4 семейства с деца,или пък две къщи.Да има по възможност барбекю и да е близо до плажа.Ако някой може да даде препоръка за някоя такава,берекет,ако пък не...продължавам да разглеждам линковете от 1-ва стр.,но честно казано ми е доста трудно...Попрочетох тази тема,но освен ,че ми текнаха лигите,препоръчани подобни вили не открих Hug

# 444
  • София
Търся самостоятелна къща която да наемем в .... или Кавала.Къщата да е за 4 семейства с деца,или пък две къщи.Да има по възможност барбекю и да е близо до плажа.

Ние резервирахме през тук http://kostestate.com/enoikia.bg.html, в Тузла . Само, че къщата, която исках е тази
https://skydrive.live.com/?cid=bc081573ea37e9b9&id=BC081573E … otos&authkey=!AM7DS2K3cSK539M . По препоръка ми е, досега не сме почивали там. Знам, че е близо до плажа. Ние сме две семейства....Има 3 спални, хол,кухня, веранда, двор с барбекю и паркинг...

# 445
Сладурки, не ми се смейте много, аз вече съвсем се ошашавих от ровене  Sick накрая ще взема да букна нещо у нас, та поне да хвана отстъпките до 30ти април....и да мирясам, а пък после може и да ме  #2gunfire в къщи.
Съвсем не знам какво искам вече, хем искам всичко, хем не ми се изхвърля с цената, ако трябва да съм честна, че имаме да довършваме ремонт ... та на въпроса някой може ли да препоръча хотелче в района на Кавала - Неа Ираклица....че пак се върнах на изходната точка  Rolling Eyes

# 446
Търся самостоятелна къща която да наемем в .... или Кавала.Къщата да е за 4 семейства с деца,или пък две къщи.Да има по възможност барбекю и да е близо до плажа.

Ние резервирахме през тук http://kostestate.com/enoikia.bg.html, в Тузла . Само, че къщата, която исках е тази
https://skydrive.live.com/?cid=bc081573ea37e9b9&id=BC081573E … otos&authkey=!AM7DS2K3cSK539M . По препоръка ми е, досега не сме почивали там. Знам, че е близо до плажа. Ние сме две семейства....Има 3 спални, хол,кухня, веранда, двор с барбекю и паркинг...
линка на къщата нещо е сбъркан.Дай пак

# 447
  • София
Здравейте, Имам нужда от малко ориентация, за пръв път ще посещавам Гърция и ми е малко притеснено ще не знам и никакъв език освен нашия роден. Записах се за екскурзия през май и понеже програмата е свободна без планирани разходки от туроператора, ми се иска да знам някои неща. Ще нощувам в Халкидики и ме интересува какво може да се види в близост като забележителност, много ми се иска и да отскоча и до о. Тасос но нямам идея откъде се взима ферибота и какви са горе долу цените на фериботните такси. Ако някой е бил на Халкидики ще се радвам да сподели, защото и идея си нямам къде отивам  Mr. Green, но пък се надявям да е много хубаво. Grinning

Един прекрасен въпрос, въпреки че много малко хора си го задават. Ние също години наред посещавахме Халкидики с единствената мисъл море, почивка, узо и развлечения.
Както цяла Гърция така и Халкидики си  има своите забележителности. Аз също съм на мнението, че този вариант който сте избрали за това посещение на полуострова няма да ви даде възможност да посетите обектите които ще спомена, но ги имайте предвид при следващото, както и всички останали приятели тук.
Първо да ви кажа, че Халкидики не е само трите ръкава, а много повече, близо 3000кв.м с плажна ивица 550км.  От едната си страна достига до Nea Kallikratia, което е почти до Солун, а от другата до Olimpiada, почти до Аспровалта.
Точно тук в Olimpiada може да видите Ancient Stageira и Byzantine fortification, накратко това е родното място на великия Аристотел и почти всичко се свързва с него. Това може да го направите ако минете по пътя от Уранополис към Аспровалта.
Връщаме се на ръкавите, няма да говорим за Атон, манастирите знаете че трябва да посетите, макар и само от към морето. Мъжете могат да стъпят на ръкава и в самите манастири само с специална виза издаваща се в Уранополис срещу 30 евро и строго определен ред.
Изброявам няколко забележителности, които ние сме посетили, ако ви интересуват подробности мога да ги дам по всяко време:
Светилището на Амон Диас и Paleo-християнска базилика в Калитеа
Светилището на Посейдон и фара в Possidi
Руините на древен град в Полигирос
Древен обект на Mendi в Kalandra
Stavronikitas кула в Сани
Мелницата в Kassandria
Традиционни къщи и площади, както и останките на древния Afitios в Afytos
Апостол Павел кула в Неа Фокеа
Езерото в близост до Полихроно
Amphitheatre Siviri
Воден резерват Mavrobara /костенурки/ над Polychrono
Отделно има доста храмове, които заслужават внимание и разбира се безброй плажове.
Пожелавам първото ви посещение в Гърция да е незабравимо, има защо…….

# 448
  • Северо=Западналия край
Bled, много благодаря за информацията, това ще ми е първото посещение на Гърция, но съм сигурна че няма да е последното! Wink

# 449
  • София
Bled, много благодаря за информацията, това ще ми е първото посещение на Гърция, но съм сигурна че няма да е последното! Wink

Разбира се, че няма да е последното, приятно пътуване и успех, винаги може да разчиташ на помощ...........

Общи условия

Активация на акаунт