На море в Гърция 2013 - III

• 82 329
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Благодаря за отговорите за Валти, явно не е за нас.

# 346
  • София
Здравейте! Можете ли да ме ориентирате за хубави места в района на Волос? Пясъчни плажове и хотелчета в непосредствена близост? Не държа точно на този район, но миналата година четох много добри отзиви, а не помня точно къде. Не ми се ходи на Халкидики, търся нещ по-различно и не много далеч с кола. Ще съм благодарна на всякакви идеи!

Островите Skiathos и Skopelos са местата които ви трябва,т накратко с ферибота от Волос. Ферибот също може да се хване и от Agios Konstantinos, което е близо до Kaména Voúrla, също много приятно градче. Поздрави.

# 347
И аз да се включа Simple Smile))
Ходила съм във Фанари, обл. Комотини - идеално за търсещи спокойна почивка и на доста приемливи цени. Плаж с пясък, шезлонги срещу консумация. Работещи българи и изобщо основно българска реч се чува. Малко населено място, но много приятно. Има немного таверни, но с добра кухня.
Сега съм се загледала в района на Кавала - Нея Ираклица, Пальо и Неа Перамос. Обсъждано е преди, но някой ако има по-нови отзиви за плажа, както и дали става бързо дълбоко морето и за настаняване (студио с кухня), ще съм благодарна да сподели! Simple Smile))

# 348
  • София
Благодаря, ще прегледам.  Simple Smile А дали става за плаж в средата на юни?

# 349
  • София
Благодаря, ще прегледам.  Simple Smile А дали става за плаж в средата на юни?

Става за плаж и в края на май. Разбира се може да се случи лошо време, но това може да стане и през август. Ние винаги ходим по това време и после пак, спокойно, в противен случай остава една приятна разходка.

# 350
  • София
Една възможност за плаж и разглеждане на Атина на уникална цена за 4 звезди: http://www.booking.com/hotel/gr/apolloniahoteapartme.bg.html?aid … c8f6981e8f90c3X23

# 351
Не, не става за плаж (имам предвид къпане в морето без замръзване) в края на май, особено в Северна Гърция. Горната информация е подвеждаща. Лошо време през август - почти изключено, през юли и август вали на високосна година.

Средата на юни е идеално, някъде водата още може да е хладна, но на повечето места е ОК.
Относно Спорадските острови (Скопелос и Скиатос) писали сме хиляда пъти, главните задръжки, които човек може да има към пътуването дотам, е че фериботът в двете посоки излиза над 200 евро (за автомобил + 3-4 пътника).

Леля Ог, островите са хубави. Но и на континента има много възможности, преди и след Волос. Зависи какво искаш.

# 352
  • София
Ейй, 200Е! Тъкмо чета предишните теми, попаднах на разписание и се чудех дали аз бъркам нещо, че скъпо ми изглежда.  Embarassed Аз по принцип се въздържам от островите, защото не ми се гони разписание на ферибот и т.н. Като си знам как се организираме, няма начин да не го изпуснем просто.  ooooh!

А на континента в този район кои са хубавите места? Селца, градчета, в непосредствена близост до пясъка?  Mr. Green Sunglasses

# 353
На първо място, цялата Олимпийска Ривиера от Коринос до Стомио. Плажът е една и съща 100-километрова плажна ивица, с известни прекъсвания тук-таме.
Има няколко шумни, доста населени и развити туристически места, има и тихи селца.
Най-популярни са Паралия Катерини, Неи Пори, Лептокария, но са много. Отзиви - лесно ще намериш. И тук, и другаде. Места за настаняване - стотици и хиляди, от големи хотели до къмпинги и къщи.
Това е до Лариса по магистралата.

После на юг има още две-три селца, с Петерки ги говорихме преди 3-4 страници в темата - Агиокампос, Като Сотириса. Имат плажове, както може лесно да се види в гугъл ърт. Не съм ходила, но и те са интересни като възможност, ако човек е обходил Олимпийската Ривиера на север.
Като минеш Волос почва стръмно нагоре планината Пелион. Тя е много, много красиво място с морски туризъм и на източния, и западния бряг., и ски в средата Simple Smile На западния са най-хубавите плажове, но там водата е по-студена и често духа. На източния е по-тиха и топла, но пък не е толкова живописно. За Пелион могат да се кажат две неща - страшна красота и страшно много завои, завои, завоища и завойчета.
Самият Волос е хубав град с хубави кръчми, но трудно се намира място за безплатно паркиране.
Това мога да синтезирам накратко за региона.

# 354
  • София
Не, не става за плаж (имам предвид къпане в морето без замръзване) в края на май, особено в Северна Гърция. Горната информация е подвеждаща. Лошо време през август - почти изключено, през юли и август вали на високосна година.

Средата на юни е идеално, някъде водата още може да е хладна, но на повечето места е ОК.
Относно Спорадските острови (Скопелос и Скиатос) писали сме хиляда пъти, главните задръжки, които човек може да има към пътуването дотам, е че фериботът в двете посоки излиза над 200 евро (за автомобил + 3-4 пътника).

Леля Ог, островите са хубави. Но и на континента има много възможности, преди и след Волос. Зависи какво искаш.

Странно, но зависи кой как го понася. Всяка година в края на май и началото на юни сме в Гърция, нямало е случай да не правим плаж. Най-големият дъжд ни валя на Халкидики през август, но това е относително и рядко, но напълно възможно. Информацията не е подвеждаща, а опит от всеки сезон.
Цената на ферибота до Скиатос е 23 евро на човек и 50 евро за кола, има хотели в сезона, които поемат тези цени, ако резервираш 7 дни почивка.

# 355
78 евро за кола и 23 евро на пътник. В едната посока.
До Скопелос - още по-скъпо. Всъщност, за кола с двама възрастни пътника и 1-2 деца над 5 години, пак масрафът се връзва над 200е (дори и с твоите цени).

Може да се намери по-ниска цена, но със специални условия и специални дати, които обикновено изискват присъствие в района. АнаБел имаше такъв късмет м.г.
Спорът ми се струва излишен, Bled. Евентуално ако сте били със Смарт, може да е бил 50е, цената зависи от дължината на МПС. За хотелите, които поемат ферибота - вероятно има, на Скиатос се сещам поне един хотел, дето нощувката е 500 евро.

За температурата на водата съвсем няма да споря, защото е субективно - но обикновено хората отиват на море в Гърция да си накиснат децата в Бяло море и да ги извадят в 8 вечерта оттам. Поне преобладаващата група в тази тема са такива - и температурата през май определено няма да им свърши работа за тази цел Simple Smile

Последна редакция: ср, 17 апр 2013, 13:18 от Параход

# 356
  • София
78 евро за кола и 23 евро на пътник. В едната посока.
До Скопелос - още по-скъпо.

Може да се намери по-ниска цена, но със специални условия и специални дати, които обикновено изискват присъствие в района.
Спорът ми се струва излишен, Bled.
За хотелите, които поемат ферибота - вероятно има, на Скиатос се сещам поне един хотел, дето нощувката е 500 евро.

Няма спор, дори е приятно, аз съм съгласна с теб. Имаме резервация до Скиатос за дати 27-31.05 на този сайт за ферибот: http://greeceferries.com/port/skiathos/?gclid=CMXovtC40bYCFS7KtAod-HgAMQ, това е цената.

# 357
Трябваше с това да започнеш, сайтът може да е полезен и на други в такъв случай Simple Smile

Аз виждам началната страница, не твоят маршрут, но все пак е добре да се знае, че дават и такива цени тук-таме. Тествах Simple Smile Такива са.
На гише на пристанището е каквото казах - доста повече.

Последна редакция: ср, 17 апр 2013, 13:24 от Параход

# 358
  • София
Трябваше с това да започнеш, сайтът може да е полезен и на други в такъв случай Simple Smile
Колата стандартна ли е?

Аз виждам началната страница, не твоят маршрут, но все пак е добре да се знае, че дават и такива цени тук-таме. На гише на пристанището е каквато казах.

Пуснах самата резервация, но явно идва само сайта, това е цената за момента. Зареди дните и данните и ще ги видиш, стандартна кола.
Хотелите с промоция фериботен билет бяха няколко миналата година и цената за седем нощувки беше около 500, а не за една нощ. В момента няма такава промоция, трябва да започне сезона. Скъпите хотели не ги интересуват много-много пормоции.

# 359
Да, да, аз пуснах пълни данни за резервация за вашите дати, и то с голяма кола (над 4.25, като нашата) и наистина точно така излезе.
Дано и други успеят да се възползват.
За хотелските промоции - не съм засичала, ама аз и без друго бих целила цена 500 от ферибот + нощувки без промоция, та сигурно затова.
Скиатос си е много хубаво място иначе. Но цените на ферибота "връщат" доста хора. Те са вдигнати към два пъти в сравнение с преди 6-7 години, а и лодките са доста разредени.
От Агиос Константинос, за което ти писа, последните години виждам само хидрофойл да върви (за пътници без кола), може във високия сезон да има и кар фери, но никога не съм уцелвала. А навремето имаше и оттам фериботи.

Общи условия

Активация на акаунт