На море в Гърция 2013 - III

• 82 319
  • 733
  •   1
Отговори
# 420
  • Младост 4
Развитието на темата на последните няколко страници много ми харесва  Mr. Green От Тасос си донесохме огрооомен буркан с маслини стафидакис с идеята да имаме за цяла година, а те свършиха за 2 месеца. Мммм...

# 421
  • София
Момичета, вие не мислите ли за стройните си фигури преди морето  Mr. Green

Моята фигура отдаааавна е много, много далеч от понятието стройна, та спрях да я мисля.

Другото, което купувам е сирене.

Аз също се запасявам със сирене, в Лидъла имат една кафява кутия половин кило смес козе и овче, е много е вкусно, нищо общо с боклуците които продават тук.

Ох, май ще обядвам втори път    Mr. Green

# 422
Втори обяд пак бива, ама втора вечеря някъде към 22-23 ч. не прощава никому  Mr. Green

# 423
  • София
Оффф, що влязох в тая тема ooooh!
Спрете, не се издържа на глада Crazy

П.П. И аз не виждам каква му е хамалогията на пазаруването. Спираме на магазина преди границата, тамън да се разтъпчем и да разнообразим децата. Отнасям 1-2 тенекии зехтин - който е на промоция, всичките ми харесват, голяма кутия прах, шоколад Йон задължително...На мене пазаруването като цяло не ми е досадно.

# 424
Спрете, не се издържа на глада  Crazy
А всичко тръгна от един зехтин.  Laughing

Така и така сме на вълна храна, препоръчайте добри таверни на о. Скиатос.
Обожавам всичко/е, почти всичко Wink/ гръцко, но вечерите са ни любими...да седнем, да пийнем по едно узо и да хапнем порядъчно.

# 425
  • с/у ОколоМръсТното
Може да направя билков зехтин като слагам в бутилката чесън, сушени домати, чушки, розмарин, мащерка....

ха, не се бях сещала... Мерси за идеята   bouquet
Ние винаги от Гърция купуваме една тенекия от 20л. зехтин (пресипвам си в оливарник) и таман ни изкарва до другото ходене.
Тук, в БГ не можах да намеря качествен и не миризлив зехтин. Sick
И маслини си купуваме. Тези 2 неща задължително.

Аааа и фъстъци в шушулка... eat

*2K*  - не забравяй, че можеш да резервираш и на място.  Hug

# 426
Явно само на мен гръцкият зехтин не ми харесва  Mr. Green прекалено ми е горчив.
Най-хубавият, който съм намирала в Бг е Hojiblanca. Ако намеря 20 литра от него вземам веднага Simple Smile

# 427
Шани, какво представляват тези тенекии от 20 л. newsm78 и от къде се взимат.

Някой може ли да ми покаже, как се изписва на гръцки  студено пресования екстра върджин зехтин, в моите проучвания до "Спитико" стигнах, но не съм сигурна.

# 428
Предлагам да сменим заглавието ''На пазар в Гърция''. Момичета  Naughty Wink

# 429
*2K*  - не забравяй, че можеш да резервираш и на място.  Hug
Абе, Шани, знам аз.... ама аз не съм фен да не знам къде отивам  #Crazy
Достатъчно е, че половинката никога не знае на къде сме тръгнали и като се качим в колата пита и тепърва слага пръст на картата и тръгва  Mr. Green добре, че има 6 по ориентиране та стигаме без проблеми.... Joy
Мисля, че поне единия трябва да знае за какво и къде иде реч, че той като става въпрос за отпуска е направо куфар, само че каращ ....дори скоро при последното пътуване се шегувахме, че сега като аз карам повече мога да го товаря и направо с багажа на тръгване  hahaha

# 430
  • Варна
Спрете, не се издържа на глада  Crazy
А всичко тръгна от един зехтин.  Laughing

Така и така сме на вълна храна, препоръчайте добри таверни на о. Скиатос.
Обожавам всичко/е, почти всичко Wink/ гръцко, но вечерите са ни любими...да седнем, да пийнем по едно узо и да хапнем порядъчно.

Хубавото хапване и пийване е част от хубавата почивка Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 431
# 432
  • Северо=Западналия край
Здравейте, Имам нужда от малко ориентация, за пръв път ще посещавам Гърция и ми е малко притеснено ще не знам и никакъв език освен нашия роден. Записах се за екскурзия през май и понеже програмата е свободна без планирани разходки от туроператора, ми се иска да знам някои неща. Ще нощувам в Халкидики и ме интересува какво може да се види в близост като забележителност, много ми се иска и да отскоча и до о. Тасос но нямам идея откъде се взима ферибота и какви са горе долу цените на фериботните такси. Ако някой е бил на Халкидики ще се радвам да сподели, защото и идея си нямам къде отивам  Mr. Green, но пък се надявям да е много хубаво. Grinning

# 433
  • София
ateto, къде на Халкидики ще бъдеш? Касандра, Ситония и Атон - това са трите ръкава.
Ферибот за Тасос може да се вземе от Кавала или Керамоти, но и двата града ще са ти доста далече, по-добре остави Тасос за друг път.

# 434
  • с/у ОколоМръсТното
Шани, какво представляват тези тенекии от 20 л. newsm78 и от къде се взимат.

объркАла съм се...  Blush
Тенекии от 5л. купуваме, снощи заредих оливарника и погледнах...
За 12-13м. ни стига, хем и готвя понякога със зехтин. Та явно затова съм решила, че купуваме повечко...  ooooh!
Извинете   bouquet

*2К*, крайно време ви е да изпитате очарованието на тръгването без резервация  Hug Laughing Така посоките са бол  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт