На море в Гърция 2013 - III

• 82 285
  • 733
  •   1
Отговори
# 60
Ние бяхме отседнали в Лименария, но плажа там не ни допадна. Имаше дребни камъчета. Иначе градчето е много приятно за разходка. Ходихме с колата на плаж след Потос. Имена на плажове не помня. С колата се стига на самия плаж, има заведения отзад. Много ми допадна там. Ситен пясък, плитко море, беше много спокойно, може би защото беше септември и водата беше по-топло, отколкото на Алики. Другото предимство на района за мен е липсата на пчели. В по-северните части на острова има повече кошери.

# 61
е това след Потос е точно Псили Амос   Wink
колкото о пчелите - е субективно - ние бяхме в Пефкари - м/у Лименария и Потос и пчели си имаше доста, особено на закуска бяха голяма досада  #Crazy

# 62
  • София
А такаа. Пчелите и осите са ми единствения недостатък в тази иначе вълшебна страна, алергична съм и въпреки всички лекарства, които мъкна, пак си ме е шубе. На Тасос знам, че има много кошери, но си мислех, че през юни почти няма оси/пчели...така поне четох из разни английски форуми. Ако и през юни има доста от тези мили гадинки, направо да се отказвам навреме  Rolling Eyes

Миленита, много благодаря за информацията за плажовете, значи общо взето Потос отпада като вариант.

# 63
Момичета, да препоръчате хотел/плаж  в Паралия Катерини?

# 64
а някои да е ходил по надолу към Патра? ..там как е? ..че ако рещим да ходим ще бъдем с децата а едното е на 2г и ако не е и хубаво да бием толкова път за нищо newsm78

# 65
Момичета, да препоръчате хотел/плаж  в Паралия Катерини?

Бил съм в този хотел,много ми хареса,чистят стаите и сменят чаршафите всеки ден,има климатизация във всяка стая,кухнята също е на ниво,плажа е голям и със ситен пясък,няма вълни морето е чисто.На 1 км.е Паралия Катерини,една търговска улица и много хотели,2-3 км.е Олимпик Акти,ако ви омръзне в хотела в близките 20 км.има каменен град,крепост,можете да отидете до гробницата на А.Македонски и др.                                 
http://www.mediterraneanhotels.gr/content.asp?id=2

# 66
Благодаря за новата тема!
В последните дни вкъщи се завъртя идеята да не избираме едно място за почивка, а да оставаме по 2-3 нощувки някъде, после 2-3 на друго място и т.н. Примерно - първите дни около Кавала, след това към Ситония, след това Амулиани.  Или пък Кавала и Лимнос.
Звучи добре, но притесненията ми са основно, че за по 2-3 нощувки, в по примамливите места в близост до плажа, няма да ни направят резервация. Отделно, че ще е едно голямо опаковане, разопаковане и товарене на багаж.  Не сме почивали по този начин.  Моля ви, ако някой има опит с подобен тип "екскурзионно летуване"  Laughing да сподели плюсове и минуси.

# 67
А такаа. Пчелите и осите са ми единствения недостатък в тази иначе вълшебна страна, алергична съм и въпреки всички лекарства, които мъкна, пак си ме е шубе. На Тасос знам, че има много кошери, но си мислех, че през юни почти няма оси/пчели...така поне четох из разни английски форуми. Ако и през юни има доста от тези мили гадинки, направо да се отказвам навреме  Rolling Eyes

Миленита, много благодаря за информацията за плажовете, значи общо взето Потос отпада като вариант.
Taис може и юни да няма ....аз както казах сме били  началото на юли /30.6-9.7/, а и то всяка година може би е различно   newsm78

Doro виж и  hotel Litohoro http://www.litohororesort.gr/ - до края на месеца има много добри цени през наши агенции, на мен за края на юни ми излиза 560е / 2+1 / НВ, което е супер цена според мен за 4* хотел ...честно казано само плажа ме спира да резервирам...но на вас може и да не ви е приоритет  newsm78

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 11:47 от *2K*

# 68
  • с/у ОколоМръсТното
Пчелите и осите са ми единствения недостатък в тази иначе вълшебна страна,

и за мен това е единственият недостатък.
Но на фона на многото положителности, ще ги изтърпим гадните месоядни нашественици.

# 69
Осите наистина не могат да се предвидят. Не знам има ли сезонност при тях. Но пчелите са си там и няма логика юни, юли или август да не са навън. Те са навън при хубаво време и само, когато е студено се прибират, тоест зимата  Simple Smile
Тай, добра идея, но за два-три дни е много малко. Първия ден на новото място се настаняваш на обяд, докато разопаковаш и се ориентираш деня отлетял. Последния ден се освобождава хотела до обяд. Пак събиране на багаж и гледане на часовника. Ние сме почивали по подобен начин но на първото място бяхме 5 нощи, после се преместихме на друго за 3 нощи и на трето за 4  Simple Smile

# 70
  • София
Привет момичета не съм писала от доста време, но си ви чета. Тази година пак сме се насочили към Гърция. Миналата година бяхме в Торони, но доста пообикаляхме и много ни хареса в Сарти. Хубава, голяма и широка плажна ивица, ситен пясък и плитка вода.
Може ли тези от вас който са обикаляли повече да ме насочат към друго такова селце като Сарти.
Изискването ние да има ситен пясък и плитко море в началото
Търся отзиви и за Касандра и Катерини и околностите, ако някой има отзиви да споделя  Hug

Този Хотел също го заглеждам, интересува ме водата плитка ли е в началото и изобщо за района малко повече инфо ако има някой да сподлеи.

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 13:29 от kimbolina

# 71
  • София
Здравейте, редовно ви чета, но досега не съм писала.
Извинявам се предварително, тъй като малко не съм по темата, но не знаех къде точно да пиша.  Embarassed
Имам огромна молба за помощ от ваша страна. Пиша дипломна работа и трябва да направя анкета свързана с морските круизи, бихте ли отделили малко време да я попълните, моля ви. Praynig А също така ще съм ви адски, ама адски благодарна, ако ми дадете съвет къде другаде мога да я публикувам?
Ето и линк към анкетата: https://docs.google.com/forms/d/15faxAB4z_0VYSHxV7RHtNOu_3vaR2wR … aDAy6sQw/viewform
Виждам, че си публикувала анкетата в темата за Круизите, има и още една, която може би ще ти е от полза http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=628786.75

# 72
В последните дни вкъщи се завъртя идеята да не избираме едно място за почивка, а да оставаме по 2-3 нощувки някъде, после 2-3 на друго място и т.н.
Ние сме правили така преди десетина години, по нашето море, без деца. Сменихме 5-6 места за по 3 дни и беше приятно. Първият ден се настаняваш, пообикаляш, разглеждаш, после имаш пълни 2 дни за релакс и на следващия ден събираш багажа и отпътуваш Grinning За по-динамична почивка, особено когато искаш да видиш повече места, без да се връщаш всеки път на едно и също място е добре.  Малко да поотрасне детето и може да го приложим и в Гърция, а не като сега да се чудя кое да избера от 10000000 места, на които искам да отидем  Crazy
Между другото, сега се замислих, че така правим понякога в Родопите. Сменяме 2 места за по 3-4 дни, защото там разстоянията дори когато не са много големи, пак отнемат доста време заради засуканите пътища.

# 73
Била съм в Гърция на екскурзия - Керамоти, Тасос, Кавала. Мога да споделя впечатления за плажа в  Керамоти и Тасос. На Керамоти е страхотно. Плажът и пясъкът чисти, водата прозрачна и е много плитко в първите 100-150 метра/ да не е и повече/, но си спомням, че по много време навлизах навътре и водата все е под коляно. От Керамоти отсреща се вижда Тасос, много красиво.
А плажът на Тасос е много по мръсен, дъното там е доста неравно, на места има и морски таралежи и се препоръчва влизането с аква обувки. Ако желаете имам снимки от плажовете мога да кача Simple Smile

# 74
Електра, Тасос има много плажове  Simple Smile Вие явно  сте видели само столицата. Има още 100 км крайбрежие, пълно с хубави плажове.

Общи условия

Активация на акаунт