На море в Гърция 2013 - III

• 82 327
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
  • София
И аз в новата тема  Hug

Тай, преди няколко години си направихме доста оптимистична обиколка в Гърция. Идеята беше да тръгнем в петък след работа и всяка вечер да спим на различен къмпинг за 9 нощувки. Нямахме почти никаква организация, само няколко карти, голям оптимизъм и авантюристично настроение. Първата вечер пристигнахме доста късно, загубихме се и се оказа, че къмпингът е затворен, ето защо спахме на хотел в едно село до Солун, не му помня името. През останалото време всеки ден плажувахме или разглеждахме забележителности около дестинацията, на която сме отседнали, привечер опаковахме багажа и се отправяхме към нов къмпинг, където пристигахме късно вечер, опъвахме палатката, палехме барбекюто и се радвахме на звездите и морето и на следващия ден пак отначало Simple Smile Ето това ни беше маршрута (извинявам се, ако са грешно изписани имената):
София - Солун - Катерини(Столос) - Евия(Ровиес) - Лаврио(Бакхус) - Толо(Тритон) - Епидавър(Бекас) - Камена(Венецуела) - Волос(Сикия) - Сани(Blue dream) - София
Супер си изкарахме и видяхме доста неща, но честно да си призная след 6тия ден вече нямах никакъв ентусиазъм да опъвам палатката и да опаковам/разопаковам багажа  Laughing
Въпреки това се прибрах емоционално заредена.
Според мен такъв тип изкарване е много добър, стига да няма малки деца, защото си е изтощително и естествено човек трябва да е психически подготвен, че няма да се излежава по цял ден на плажа  Laughing
Но ако си оставите 2-3дни на едно място и изберете по-кратък маршрут за обиколката, както сте планирали, би било доста по-спокойно и релаксиращо според мен  Hug

# 76
  E, Moharet, поздравления! Теб повече няма да те мислим това лято. Само впечатления се очакват на есен. Какво резервира на Скиатос?

# 77
  • София
 E, Moharet, поздравления! Теб повече няма да те мислим това лято. Само впечатления се очакват на есен. Какво резервира на Скиатос?

В крайна сметка резервирахме във вила Фридерики  Hug Елена беше изключително любезна и ни даде супер цена -  250евро за 10 нощувки. Много ти благодаря, че ни насочи към нея   bouquet   
За сравнение останалите вили, на които писах,  ми дадоха цени от 40евро на нощувка нагоре.
Разбира се, че ще пиша впечатления, само да не ни мине котка път с тези далечни резервации  Praynig

# 78
  От мен имаш благородна завист,Мохарет! На хубаво място отиваш, а Елена говори английски и ще ви помага. Ще хапвате морска храна по съседство "При Джими", който всъщност е Никос, ще пиете 3 часа кафе сутрин на верандата и ще се кефите на гледката. Изобщо - пей,сърце! И всички плажове ще имате време да обиколите.

# 79
  • тук
здравейте и от мен Simple Smile
За първи път влизам в тази тема в БГ-мама, почетох малко, но много имена, много места ... ще навлизам постепенно.
От три седмици гледаме вила/къща в Гърция, която да наемем за 10 дни в началото на юли. Намираме чудесни предложения на островите под Атина, но аз имам страх от кораби и подобните и не искам да се качвам на ферибот. Търсим нещо на сушата  Grinning , но все пак до морето. От години ходим все на Халкидики, миналата година бяхме на Ekies във Вурвору, много ни хареса, но сега искам по-скоро самостоятелно да си живеем, да има наблизо рибен пазар, откъде да си купим риба и да си я изпечем сами, пък ако ни мързи, да има и приятни места за хапване. За съжаление нищо читаво в този дух не намираме в Северна Гърция.

http://www.thealosvillas.gr/en/?gclid=COjQifbvlbYCFZHbzAodIWIADw ето това ни хареса, някой да може да сподели опит случайно?

Ако някой има друго конкретно предложение, ще съм безкрайно благодарна. А сега се връщам към начална страница, Параход е уникална, страхотна работа е свършена

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 19:53 от karry port

# 80
  • Варна
Mиналата година бяхме в този хотел:
http://www.procent.bg/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4 … %D0%BB%D0%B2.html
Ако някой иска малко чистичко 3*хотелче в малко и много тихо селце почти на брега за 25 лв. със закуска и 35 лв. със вечерята мога да му дам подробна информация и снимки

# 81
  • София
Здравейте  и в новата тема Simple Smile Параход   bouquet

Току що се връщам от Солун и бързам да кажа, че тази отбивка преди границата е много неприятна Sad( Не стига, че се минава през някакви черни прашни пътища, ами и се чака да се източат отсрещните коли сума ти време. Надявам се да не е цяло лято Sad И това при минимум движение, не ми се мисли какво ще е в пиков час и жега!

# 82
  • тук
Здравейте  и в новата тема Simple Smile Параход   bouquet

Току що се връщам от Солун и бързам да кажа, че тази отбивка преди границата е много неприятна Sad( Не стига, че се минава през някакви черни прашни пътища, ами и се чака да се източат отсрещните коли сума ти време. Надявам се да не е цяло лято Sad И това при минимум движение, не ми се мисли какво ще е в пиков час и жега!

До октомври според заповедта. Това означава, че сме обречени и може би е по-добре да се влиза в Гърция през другата граница. Сега ще проуча аз Simple Smile

# 83
  • София
 От мен имаш благородна завист,Мохарет! На хубаво място отиваш, а Елена говори английски и ще ви помага. Ще хапвате морска храна по съседство "При Джими", който всъщност е Никос, ще пиете 3 часа кафе сутрин на верандата и ще се кефите на гледката. Изобщо - пей,сърце! И всички плажове ще имате време да обиколите.

Eeex, Anna bel, как хубаво звучи всичко това  Hug Пожелавам на всички тук да  си организират най-прекрасните гръцки пътешествия и на есен да споделяме емоции и впечатления   Hug
Вече нямам търпение, въпреки че от друга страна хич не ми се иска времето да минава така бързо  Laughing

# 84
Във връзка с пътя - може ли малко повече инфо за този маршрут. Има ли много завои и изкачвания?http://maps.google.com/maps?saddr=Gotse+Delchev,+Bulgaria&da … mp;mra=ls&z=8

# 85
Тай,
наминавам да подкрепя идеята Simple Smile
Ако ще почивате на утилитарни места като Ситония, хубаво изберете сезона и маршрута. Някъде наистина могат да ви откажат настаняване за 2-3 нощувки. Аз обикновено нямам никакъв проблем и с 1 Grinning В букинг, или с предварителна кореспонденция, или на по-убити места, или в по-пуст сезон - никой няма да ви върне.
Ако ще ходите на острови - прегледайте предварително фериботите, не за всички маршрути има ежедневна линия или в удобен час.
Три нощувки е повече от достатъчно на точка, ако човек търси по-динамична почивка, а не точно излежаване на плажа и хотелската тераса. С багажа е много лесно, аз правя два по-малки (това сега, с детето) и разопаковам един по един. За преди имах специален метод на подреждане на раницата, така че да не се вади всичко, а само необходимото за периода Grinning
Изморително е, ако се минават много километри на ден или повече от 4-5 дестинации за пътуването. Иначе си е екстра.
----

За Е79 ще проуча отбивката и ще я кача на първа страница по-натам, като ще се радвам на постоянен ъпдейт от пътуващите, за да актуализираме информацията.

Танита
, през Гоце Делчев е ОК, само че Халкидики не се минава през планината, както гугъл упорито пише глупости, като му зададеш този маршрут. Минава се Неа Кердилия-Аспровалта-Олимпиада-Стратони-Йерисос и т.н.Повече завои има между Олимпиада и Стратони, останалото е ОК. Като цяло пътят е спокоен и лек, но е доста по-бавен от този през Е79 и Солун.
Направих справка с картата - пътят, който си посочила ти, през Рентина и Палеохори, е 14 км по-къс от маршрута, за който ти пиша и който е изпробван многократно от мен и други момичета. Не съм сигурна дали си струва съкращаването Grinning

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 00:38 от Параход

# 86
  • София
Момичета, четох, четох и ми се струва, че Ставрос не е лошо място за почивка с 10-годишно дете, което не би излязло от водата, ако не се налагаше да спи. Simple Smile Останах с впечатлението, че плажът е пясъчен, водата - плитка.... Греша ли? Simple Smile И...... знам, че времето е въпрос на шанс и късмет, но ще се радвам на отзиви за времето и температурата на водата в Ставрос в края на август-началото на септември. Да търся ли нещо по-на юг?  Confused Или мястото е подходящо за къснолятна почивка на море с въпросното киснещо във водата 10-годишно?

Много заглеждам къщите във Вурвуру от миналата година. Прекрасни са с тези просторни зелени градини, шезлонги под дърветата, пясък и вода под прозорците. Има ли някоя, която да е в непосредствена близост до ресторант/таверна/кафене..... Място, където поне да може да се закусва?

# 87
Виви,
използвай ето този линк, ново попълнение на 1-ва страница. Там подробно са цъкнати вили, студиа, кръчми, плажове, магазини и т.н. във Вурвуру.
Селото е много дълго и разлято, но все пак има нещо условно като "център". Там са 4 кръчми - Горгона, Парис, Едра и още някаква, супермаркет Дионисос - на разстояние около 100-200 метра между обектите. Намира се в частта между Псароянис и Кристарас, там гледай къщи, ако това е важно за теб. Магазини има и в други части на селото, заведения- не много. До Топ студиос има пицария.

Ставрос не е хич лошо, то поне си е с градско-селска инфраструктура.

# 88
  Някой чувал ли е нещо относно Маказа? Уж в края на март щяха да го откриват, ама нищо не се говори. То и без това няма кой да му отреже лентата...

# 89
  • София
Параход, скъпоценна си!  Hug Благодаря!
Видях няколко къщи със студия и апартаменти, в близост до ресторант. Не са много... Нещо не върви бизнесът с таверните във Вурвуру, така ми се струва.   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт