На море в Гърция 2013 - III

• 82 542
  • 733
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Мерси, момичета!

Ние ще ходим на Лефкада в края на март, като се върна ще споделя отзиви и аз Simple Smile

# 181
Здравейте  bouquet

Някой има ли впечатления от Неос Мармарас като място за почивка? Няколко години подред бяхме във Вурвуру, но този път се замотахме и не можем да намерим 8-10 свободни студиа за началото на септември, а винаги сме такава голяма компания и не искаме да се разцепва. Намерихме едно местенце в Неос Мармарас, но за там нямам никакви отзиви, иска ми се да знам какво да очаквам.  Simple Smile

# 182
Място за сравнение с Вурвуру няма. Градче си е - доста по-оживено, шумно и населено.
Ако искаш, дай да видим мястото, за да оценим разположението Simple Smile Н. Мармарас има два плажа - единият е Парадисос, който е като вилна зона на 1 км северно от града, и "градският", който е южно от централната градска част.

# 183
  • София
Кари Порт,
прочетох, че се страхуваш от пътуване по море. Кефалония е, разбира се, прекрасно място, както и други момичета са потвърдили - и на мен ми е по-нагоре от Лефкада в класацията. Фериботите тръгват от няколко точки на сушата, като общо взето са по 1 на ден от всяка.
Предвид страха ти, не ти препоръчвам най-краткия маршрут Василики-Фискардо, тъй като корабчето, което пътува там е по-малко, и ако има вятър и вълни, доста ще ви лашка (а и при силно вълнение го отменят).
Другите възможности са Астакос-Сами и Килини-Порос. Писах по-горе на друго момиче, че има и лодка Василики-Сами, но тя е един или 2 пъти седмично. Тя е същият кораб, който пътува от Астакос.

В летният сезон Василики-Фискардо има 3 пъти ферибот на ден.Три пъти пътувах с него миналото лято и единия път имаше вълнение, аз лично не го приех трагично и не мога да кажа,че се усещаше много неприятно.За линията Килини- Порос в сезона корабите са от 3 до 5 на ден.Там имах честта да се возя само веднъж и да кораба е по-голям от другия,но е нормално все пак Атина,Патра и цял Пелопонес пътуват с него до острова.

# 184
Да, вярно, че юли и август са по-начесто, не съобразих това.

Не искам да стряскам потребителката, иначе аз съм попадала на сериозни вълнения и в Егейско, и в Йонийско море, от които поповете на борда се кръстят, а англичаните позеленяват Grinning
Статистически обаче - повечето плавания са много спокойни.

# 185
# 186
  • с/у ОколоМръсТното
Някой има ли впечатления от Неос Мармарас като място за почивка?

Мин. година бяхме в близост (вилната част). Аз харесвам района... С колата можете да обикаляте в радиус от 50-80км. по целия ръкав в търсене на перфектния (самотен) плаж.
Вечер градчето е оживено и става за 1-2 разходки. С корабче можете да отидете на воаяж в Порто Карас (ако не е фалирал). И всеки четвъртък (дали не беше петък?  newsm78) има пазар в града. Казват, че е изгоден  Peace

peterky2002 - за какво ни е тази оферта  Thinking Crazy Stop

# 187
  • Варна
peterky2002 - за какво ни е тази оферта  Thinking Crazy Stop

Имаше няколко запитвания за нискобюджетна почивка.Две от предложенията бяха в миналогодишните ни хотели или в съседни и разказвах и/или мога да разкажа за тях.Simple Smile

# 188
  • Варна
Уфффффффффффффф  объркал съм офертите SadSadSad
Дядовска работа Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Тази беше за един набор Simple SmileSimple SmileSimple Smile
http://www.moitesdelki.bg/sdelka/ranno-lyato-na-halkidiki-3-5-il … hivki-i-patuvania

# 189
  • тук
много благодаря на всички  Hug няма да мога да изброя поименно, но прочетох внимателно   bouquet

Аз си се страхувам от дете, не мога да плувам, изобщо водата ме ужасява, когато нямам дъно под краката си. Мъжът ми и дъщеря ми обаче никак не са склонни да си развалят "перфектната ваканция" заради моя страх. Сега като ви прочетох, ще им дам шанс, пък дано имаме късмет  Laughing
Добре че имам безплатна анулация на резервацията.

# 190
Здравейтееее. Не съм писала от миналата година горе-долу по същото време.  Mr. Green

Има ли ходили в Корфу? Параход и всички останали, ако сте били моля помагайте. Замислям пътуване с кола в края на май/началото на юни. Искаме да обиколим целия о-в. Дали да имаме една база и от там да пътуваме всеки ден на различно място или да си разбием базите на две - 3 нощувки на източното крайбрежие и 3 на западното? Моля дайте предложения за изгоди студиа/апартаменти, подходящи за 3ма възрастни и едно малко дете. Родителите ми ни препоръчват Андромаха апартмънтс на източното крайбрежие. Но искам да сме на места до така мечтания от мен цяяяял живот плаж с бял фин пясък и тюркоазна вода.  Mr. Green ПОМАГАЙТЕЕЕЕ!  Hug

# 191
Ееее,не бях влизала в новата темичка и искам да ви кажа,че никога не съм я чела с по-голям кеф!  Peace Grinning
В последните десетина дни съм на такава морска и синя вълна,че като прочетох дискусиите направо ми замириса на най-любимото ми лично на мен утринно нещо ,когато съм на почивка-кафе и море-мирисът е неповторим!И да го слушам и гледам,та да ми се напълни душата...
Като инфо мога да споделя опита на моето семейство в Гърция,доста скромен,но все пак,може да помогне на някого.
1.Тасос-Лименария---не е от най-запечатващите и незабравими мои почивки,очаквах повече екзотика,може би-а всъщност е по-скоро гористо и зелено/за любителите на зеленината,щото аз искам да ми е слънчево жълто и синьо,с тук там палмово обагрено/;времето беше не много горещо,не и студено,а беше края на юни,водата-хладничка,но се къпахме,де;липсваше ми лично на мен онази субтропическа екзотика,мирис и всичко,което съм усещала да речем в Кипър,Мармарис...и т.н.Иначе като място за разходки-ми хареса,симпатично място.А,и още нещо-впечатлих се всъщност мммного от Кавала,през който минахме на път за Тасос.
2.Халкидики-Ситония---още по-малко ме грабна,дори от Тасос,но е все таки по-различно и цветно от да речем по нашето море,имам предвид климат,природа,автентичност и бит.Но всъщност съм влюбена от малка точно в нашето си море и спомените си от детството за него,и обичам пътуването до там,с първото помирисване и виждане в далечината на морето. Simple SmileСпира ме мръсната вода,вирусите,които сме изкарвали там 2-кратно,и това,че е познато и няма нещо изненадващо като впечатление.Но ходим и на нашето,и чуждо море,както се изразяваме вкъщи-горе долу така процедираме за летния сезон.
 Тази година заради това,че сме и с бебе и не става на огромни км, ще е пак по Халкидики,вероятно Касандра,този път,та някой ,ако има желание-да драсне впечатленията си за там,ще съм благодарна/то едва ли ще се различава съществено от Ситония,като видях,но../

# 192
Хайде и аз в темата  Hug Много ми се ходи вече на моренце. От време на време си преглеждам албума от миналата година и много искам пак на топло, на спокойно, на чисто, на вкусно  Heart Eyes

Тази година ще ходим на Халкидики, не съм преценила още дали на Ситония, или на Касандра. Почиваме в студио, сами си се оправяме с храната, търсим си пусти плажове.

Миналата година пострадах- настъпих морски таралеж, въпреки че бях с аква обувки, затова внимавайте  Peace

# 193
  • Варна
http://www.procent.bg/разгледай/До-края-на-м-Май-2-3-или-5-нощувки-закуски-вечери-в-хотел-Morfeas-Олимпийска-Ривиера-за-85-лв.html
eто едно  разкошно място девствено откъм българи
https://us-mg5.mail.yahoo.com/neo/launch?retry_ssl=1

# 194
Да се запиша и аз в темата !
 Момичета и момчета, прекрасни сте !! Много полезна информация давате.
Ние ще сме във Врасна, следя и конкретната тема, но ако ни хареса и останат парички, може да се поразходим още някой ден в Гърция след изтичане на седмичната ни ваканция във Врасна.
В това мрачно и дъждовно време ми става топло на душата като се "заровя" в темата.

Общи условия

Активация на акаунт