На море в Гърция 2013 - III

• 82 442
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
  • София

Момичета, някой да има отзиви за това местенце на Тасос:

http://www.thassos-studios-antoniadis.com/#/thassos-studios/4566039038

Доколкото проверих из нета, плажа Пахис е идеален за деца, щото бил плитък и спокоен, но как стои въпроса с камъните и морските таралежи, имате ли представа  Thinking

Нашето море за съжаление ще се измести за средата/края на юли, а не юни както планирах, по хиляда и една тъпи причини. Та сега трябва да реша къде ще се пържим с малката - дали на Халкидики или на Тасос.

УжасТ, като се сетя преди години юли месец каква жега беше във Вурвуру.... ooooh! А сега ще сме и с детето...

# 301
Здравейте, въпроса ми е как се плащат тол-таксите и има ли такса за магистралата от Кавала до Солун?

# 302
  • Варна

Момичета, някой да има отзиви за това местенце на Тасос:

http://www.thassos-studios-antoniadis.com/#/thassos-studios/4566039038

Доколкото проверих из нета, плажа Пахис е идеален за деца, щото бил плитък и спокоен, но как стои въпроса с камъните и морските таралежи, имате ли представа  Thinking

Нашето море за съжаление ще се измести за средата/края на юли, а не юни както планирах, по хиляда и една тъпи причини. Та сега трябва да реша къде ще се пържим с малката - дали на Халкидики или на Тасос.

УжасТ, като се сетя преди години юли месец каква жега беше във Вурвуру.... ooooh! А сега ще сме и с детето...

Дъното е чисто и пясъчно.Като застанете неподвижно идват едни рибки по 2-3 см. и започват да пробват да ви изядат:)Simple SmileSimple Smileт.е.хапят ви по краката:)голям майтап.Били сме и средата на август и от 8те студиа само ние бяхме българи .Останалите бяха с гърци и само ние си пускахме климатика.А и борбата с жегата е лесна.Влизахме до 20 - 30 м от брега и сядахме на дъното.Водата ни стигаше до брадичката и така си киснехме с часове.

# 303
  • Варна
Здравейте, въпроса ми е как се плащат тол-таксите и има ли такса за магистралата от Кавала до Солун?

Както навсякъде по света-основно кеш защото всеки знае и си носи дребни за да даде точно и мине бързо , но може и с карта.На изток от Солун никъде няма такси,поне аз не се сещам.Такса има по магистралата Солун - Атина.Две преди Катерини,едната обикновенно е отворена, още преди Лариса,две след Волос..........По 2-4 евро.

# 304
  • с/у ОколоМръсТното
Ако познаваш пътя, има начин да си спестиш поне 2 тол-такси м/у Катерини и Лариса.
Правихме го няколко пъти през 2011та.

# 305
  • София
Здравейте,  Simple SmileМного четох и определено голяма каша ми стана в главата Embarassed Толкова много места и всичките хубави. Извинете ме, ако повтарям някъде въпрос - Имате ли впечатления за Angelos Garden в Торони. Направих резервация през букинга за майските празници. Отиваме с дете и кучо и се надявам да не сме сгрешили. Вече нямам търпение да дойде време, дано и времето е хубаво.

# 306
Ангелос е на първа линия и има страхотен бар с жълти чадъри на брега, а от стаите виждаш  морето право пред теб.
Относно отсядането, в предишни години имаше доста забележки към качеството на обслужването, хигиената и мениджмънта. Можеш да погледнеш отзивите в букинг, дават известна представа кое е добре и кое - зле. Надявам се да имате късмет и да прекарате хубаво!

П.П. Между другото през 2012-а всичко живо в Торони се записа в Booking, преди това бяха сигурно 3-4 къщи листнати. Така че вече може да ги разглеждате за по-лесно и там, който има интерес към селото. Но, на някои цените на мейл/рецепция са доста по-ниски от обявеното в букинга. На други са същите.

# 307
  • София
@Параход, благодаря за инфото  Simple Smile. Надявам се да не се разочароваме, но и отиваме и за малко дни. Сега съм в процес на търсене в региона за юни месец. Търся къде да отседнем в студио с оборудвана кухня и да приемат кучета. Основно в букинга гледам, защото там има ясно разграничаване за кучовете. Ако имате идеи, моля да споделите.

# 308
По отношение на кучетата, лична кореспонденция със собствениците върши най-добра работа и може да даде изненадващи резултати. При този тип настаняване - студиа или бунгала с двор, особено ако кучето е малко, на много места ще го приемат. Дори да не е указано официално в сайта.

Специално за Торони си направих труда да прегледам и виждам, че 70-80% от всички предлагани къщи приемат любимци.

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 16:53 от Параход

# 309
Благодаря за отговорите, но ще пътуваме за първи път в Гърция а и мъжа ми предпочита "царския" път.   Wink
Скрит текст:
между другото в Турция вече няма плащане в брой, а само с електронни карти

# 310
Това за Турция е така и е доста неудобно (според мен), а гърците си имат вродено недоверие към безкасовите плащания и там всичко, което може, минава кеш. (Сигурно целта е и някой-друг ДДС да се спести.)

Пиша го, за да го имат предвид хората, които ще ходят за пръв път в малки селца, изолирани хотелчета и т.н. - банки и банкомати няма на много места, приема се само суха пара.
Например в района, който обсъждаме по-горе, най-близкото място за теглене на пари и картово плащане е на 20 км във всяка посока.

# 311
Много благодаря за тази подробност. Ще я имам предвид. А по бензиностанциите има ли пос-терминали или и за там кеш да нося? 

# 312
От Кавала до Солун има една тол такса,която е малко преди Солун но не помня колко беше около 2-3 евро.

# 313
  • София
Много благодаря за тази подробност. Ще я имам предвид. А по бензиностанциите има ли пос-терминали или и за там кеш да нося? 

Досега на бензиностанциите винаги сме плащали с карта, но като знам, че има и такива с една колонка на тротоара, може там да не вървят карти. В супермаркетите също се плаща с карта.

# 314
На доста от селските бензиностанции няма терминали.
Под "супермаркети" отново се имат предвид големите вериги с известни имена, паркинги и колички отпред, а не местните бизнеси.

Абе, който не е карал 40 км рано сутрин или късно вечер до най-близкия банкомат, той не знае  Mr. Green
Не навсякъде е така, разбира се, но е хубаво да се има предвид.

Общи условия

Активация на акаунт