На море в Гърция 2013 - III

• 82 399
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ето да оплакнем очи малко Simple Smile
http://evgenidinev.com/seen/killini-zakynthos/

# 331
Дани24,
не виждам причина да спорим по детайлите, информацията е налична, а всеки може да избере каквото му допада Simple Smile
Районът на Агиос Гордиос, Георгиос-юг и изобщо южното средиземноморско крайбрежие пък е с най-хубавите плажове, никакви допирни точки с източния и северния бряг.

Ето една примерна разбивка на програма, която показва, че няма нищо сложно или изморително в това, което пиша:
Агиос Георгиос-Палеокастрица 47 км. Един час път на отиване, един час на връщане. В района има много за разглеждане, може да се отдели цял ден, може да се комбинира и с лодка. Общо 2 ч шофиране за деня.
Агиос Георгиос-Керкира 30 км. 40 мин във всяка посока. Може да се разгледа за половин ден и да се съчетае с малко плаж Simple Smile Общо 1 ч 20 мин шофиране за деня.
Другите неща за гледане са още по-близо.
С изключение на Сидари, което е на още 20 км на север от Палеокастрица. Може да се съчетае с нея. Може и да се иде в друг ден (по-добре).
Това са 3 дни, или дори 2.5 дни. През останалите могат да се изтягат на плажа, да тестват кръчмите или да обикалят непосредствените околности. В северната част какви са по-добрите възможности? Чакълести плажове, студена вода и пияни англичани.

Пропуснах - Керкира ще я видят поне още два пъти, в деня на пристигането и в деня на заминаването. Има и друго. Който е отседнал в южната част, може да се възползва от по-краткия и по-евтин ферибот до Лефкими.
Съжалявам, ако съм досадила някого с пунктуалност, ма да изясним за какви разстояния става въпрос Simple Smile

Лично аз бих взела 3 дни в града или Лиападес, и 5 дни на юг (възможно най на юг). Ама друг може да има други предпочитания Simple Smile

# 332
# 333
Непременно разгледайте и руския линк, даден в коментарите под снимките на Евгени Динев...

# 334
  • София
Beach Navagio Zakynthos, обичам това място и този остров, ходим няколко пъти и не омръзва !!!

# 335
  • София
Пропуснах - Керкира ще я видят поне още два пъти, в деня на пристигането и в деня на заминаването. Има и друго. Който е отседнал в южната част, може да се възползва от по-краткия и по-евтин ферибот до Лефкими.
Съжалявам, ако съм досадила някого с пунктуалност, ма да изясним за какви разстояния става въпрос Simple Smile

Няма да влизам в спор за разстояния и времетраене.
Според мен от Керкира в деня на пристигането трудно ще видят нещо.Дори и през нощта да пътуват и първи кораб да хванат островната столица се е събудила вече.Движение има и то не малко, улиците не са широки, указателните табели са на най-невъзможните места.Та със слизането от кораба като ти свирне полицая и ти посочи изхода да се изнасяш най-бързо, реално следиш всяка табела,за да не си изпуснеш направлението.Площадът със сградите с венецианска архитектура, венецианската крепост, малкия дворец и онези прекрасни кафета в този район, всичко което представлява за мен Керкира, остава много встрани.Да не пропускаме и малкото островче с църквата и двореца на Сиси /дано не бъркам,че беше отдавна/, въобще според мен ако не сте ранобудни, то за столицата може да си отделите еднодневна екскурзия, а и оттам също може да се качите на тези корабчета с прозрачното дъно.

# 336
Параход, много ти благодаря! Доста ме успокои и си затвърдих мнението, че искам на юг при страхотните плажове и от там докъдето можем, ще отидем.  Hug

Века, да, вероятно ще си отидем отделно до Керкира.  Hug

# 337
  • Sofia
Здравейте, момичета , не съм чела цялата тема  Blush Моля някой да ми даде по- подробна информация и мнение за къща или апартамент под наем в Керамоти за 3-4 дена става въпрос, до колкото видях само "Белвю апартмънтс" предлагат оферти за там  newsm78 , (напълно непознати са за мен, до сега не сме почивали никога в Гърция) ако някой може да ми помогне с някаква информация, ще съм благодарна   bouquet

# 338
Здравейте.

Вече 2 пъти ходя на Тасос и съм обиколил всичките плажове и райски заливчета там. Препоръчвам го горещо.

Тази пролет обаче реших да сменя дестинацията за разнообразие. На юг ми е много далече, затова реших за Халкидики. Ако можете да ми препоръчате някъде в Халкидики прекрасни и тихи райски заливи/плажове с тюркоазни води.

За настаняване и т.н. аз сам ще си се оправя, просто искам да знам красивите местенца Wink

# 339
  • с/у ОколоМръсТното
Ако можете да ми препоръчате някъде в Халкидики прекрасни и тихи райски заливи/плажове с тюркоазни води.

На Ситония от Неос Мармарис, до Агиос Николаус все китни заливчета.

# 340
Ако можете да ми препоръчате някъде в Халкидики прекрасни и тихи райски заливи/плажове с тюркоазни води.

На Ситония от Неос Мармарис, до Агиос Николаус все китни заливчета.

Бихте поправила от Никити до .....

http://sithoniagreece.com/halkidiki/10-best-beaches/

http://sithoniagreece.com/halkidiki/beaches/?multi_city=0

# 341
  • София
Някой дa кaже нещо зa Вaлти ( до Сaрти) нa кaртaтa виждaм един стрaхотен зaлив, a мaй не съм го срещaлa в коментaрите тук.

# 342
Някой дa кaже нещо зa Вaлти ( до Сaрти) нa кaртaтa виждaм един стрaхотен зaлив, a мaй не съм го срещaлa в коментaрите тук.
Валти е къмпинг, път има през Сикя, доста гърци бръмчаха по нанагорнището, ама аз така и не отидох да го видя.

# 343
  • Варна

www.camping-valti.com
e-mail : info@camping-valti.com
tel: +30 23750 41 449
mob : 6972 991205
6932 231070
fax : +30 23750 41488

# 344
  • София
Здравейте! Можете ли да ме ориентирате за хубави места в района на Волос? Пясъчни плажове и хотелчета в непосредствена близост? Не държа точно на този район, но миналата година четох много добри отзиви, а не помня точно къде. Не ми се ходи на Халкидики, търся нещ по-различно и не много далеч с кола. Ще съм благодарна на всякакви идеи!

Общи условия

Активация на акаунт