Малки сме родени , но ще станем силни и големи :)

• 92 823
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Днес бяхме на физиотерапия за пръв път ... В педиатрията на ул. Найден Геров 2. Рехабилитатор: Ина Томова. Първо някакви електромагнити за 3 мин. на гръбчето - обясниха ми, че е за стимулация ...; после ... гимнастика и разтягане ... с много писъци естествено  Sad  Рехабилитаторката ми вика: "Гледай, за да повтаряш вкъщи" ..., а тя пищииииии .... "Кара се, не я боли, виж, че няма сълзи?" - това беше успокоението от нея ... Ще се опитам да повтарям от упражненията у дома, но определено много ми беше ... мъчно като гледах как я подмята, разтяга, тръска ..., а то милото се дереше ... Само 5 дни са ... Ще ги издържа ...

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 13:01 от Почти безобидн@

# 676
Моля мамите на пораснали вече дечица да дадат съвет кой месец коригирана да се започне захранване. Нашата неонатоложка казва, че като навърши 4 коригирани е ок да се въвеждат храни, а аз навсякъде чета, че трябва поне 5 месеца да има детето. Да не би да се взима впредвид, че все пак доста преди термина е приемал мляко? На АМ е, ако това има значение. Другото, което ме интересува - проблем ли е, че не пие изобщо вода? На всяка глътка се задавя и повръща и ми идва съвсем да спра да предлагам вода.
П.П. Питах в темата за захранването и се изнервих на коментарите, че едва ли не недоносените са друга порода деца, все пак и те си порастват и си се развиват като другите поне по коригирана възраст. Честно казано омръзна ми да обяснявам (не тук, по принцип), недоносен не е диагноза и не значи непременно болно или дете с увреждане, не знам как с толкова информация по въпроса все още болшинството хора имат такова отношение. Като ме питат на колко месеца е, казвам коригираната му възраст въпреки че не мисля, че е правилно така, но поне си спестявам обясненията. Отплеснах се, ама да си излея мъката Simple Smile

# 677
  • София и там където не се пуши
Захранвала съм коригирана възраст, доста след 5-тия, ама си зависи и от детето. И като ме питаха, захрани ли, да захраних, давате ли сокче, да давам, всичко си му давах на приказки и не давах обяснения на никой. Тогава нямаше нет и карах на обща култура, според усещане.

# 678
*Mariana*,  аз почнах да захранвам на 5 месеца кориг., но педагожката ми каза да почакам още малко, та да речем да е било на 6 кориг. мес. Ние бяхме на само кърма преди захранването и доколкото съм информирана тя е достатъчна и няма нужда от вода. Не така стоят нещата при адаптираните млека. За да се избегне запек, е добре да се дава и по малко вода, може би между храненията. Първи стъпки в отглеждане на бебета съм правила в Австрия и там съм научила как е по техен стандарт, доколкото може да се нарече стандарт. Сега сме на 7,5 мес кориг.  и отскоро даваме малко месце- заешко и пуешко. Дадох 2-3 пъти каша с глутен, но май не му понася, има едно много миризливо разстройство. Засега мисля да я спра тази каша и минавам на домашно приготвена зеленчукова за вечеря, а за закуска на мляко с ориз, като млякото е козе, с малко меласа за подслаждане. Дано му хареса утре. Simple Smile Ние сме с анемия и уж давам Малтофер, но...само уж. Всъщност давам по малко спирулина на всяко хранене, в манджичката му я смесвам и не се е оплакал. Предполагам повечето ни пиленца тук са с дефицит на желязо, та да видим дали ше успея да се справя само със спирулина и месо и без Малтофер (не ползваме лекарства, или поне ако не се налага по спешност). Дано съм била полезна.

# 679
Моля мамите на пораснали вече дечица да дадат съвет кой месец коригирана да се започне захранване. Нашата неонатоложка казва, че като навърши 4 коригирани е ок да се въвеждат храни, а аз навсякъде чета, че трябва поне 5 месеца да има детето. Да не би да се взима впредвид, че все пак доста преди термина е приемал мляко? На АМ е, ако това има значение. Другото, което ме интересува - проблем ли е, че не пие изобщо вода? На всяка глътка се задавя и повръща и ми идва съвсем да спра да предлагам вода.
П.П. Питах в темата за захранването и се изнервих на коментарите, че едва ли не недоносените са друга порода деца, все пак и те си порастват и си се развиват като другите поне по коригирана възраст. Честно казано омръзна ми да обяснявам (не тук, по принцип), недоносен не е диагноза и не значи непременно болно или дете с увреждане, не знам как с толкова информация по въпроса все още болшинството хора имат такова отношение. Като ме питат на колко месеца е, казвам коригираната му възраст въпреки че не мисля, че е правилно така, но поне си спестявам обясненията. Отплеснах се, ама да си излея мъката Simple Smile
Аз видях питането ти в темата за захранването. Аз също задавам въпроси там ,но не пиша ,че е недоносен ,просто се водя от кор .възраст при даването на различни храни. До болка ми е познато отношението на хората, когато спомена ,че е недоносен.  За това не казвам ,не се притеснявам от този факт ,просто не желая да гледат на детето ми като на извънземно. Иначе е добре да се случи (захранването) след 5м коригиран. Също така много бавно и в никакъв случай не трябва да се насилват нещата. Ако мислиш ,че детето ти е готово може и по- рано да го захраниш ,все пак си е индивидуално. На мен педи не ми разреши да захраня по -рано от 6ти кор.месец и аз се съобразих с мнението й ,за което не съжалявам. За сега захранването се случва добре ,дори след месец, два ще сме готови за кухня.

# 680
Благодаря, момичета   bouquet За водата - понеже е на антирефлуксно мляко, няма проблем със запек... т.е. то си действа разхлабващо това мляко и в нашия случай е с един куршум - два заека Simple Smile
Между храненията му давам вода - повръща си човечеца и това е. Как да не ме плаши захранването кажете... Това със спирулината звучи интересно, по-натам пиши да кажеш дали е станал номера Simple Smile Малтофер май няма някой тука, на който не му се налага да дава...

# 681
Поначало при захранването, понеже са по-едри честиците при бебетата спират да повръщат, затова някой с разни такива пореблеми ги захранват по-рано.

# 682
Дано, Dorothy, и при нас да се получи този ефект като му дойде времето Praynig

# 683
Креватчето под наклон, ама това сигурно са ви го казали

# 684
Цял наръчник с техники уж срещу повръщане мога да издам  Laughing Даже и антирефлуксен сироп давах за малко, да ме питате с какъв акъл, толкова е гаден и лепкав, че малчо още повече се давеше, толкова експерименти се направиха с горкото дете, че не ми се говори... Нищичко не е дало кой знае какъв резултат освен антирефлуксното мляко - с него повръща 1-2 пъти на ден, представете си преди това какво се случваше! Ако някой с подобен проблем чете - Фризовом е много добро и вкусно, пък и добре качва с него  Wink

# 685
  • София
*Mariana*, аз захраних на 7 коригирани. Единствено с педиатърката отложихме глутена за след годинката, защото дребния направи реакция към пюре на Хип и решихме да не рискуваме.
Сина ми не пиеше вода до седмица преди навършване на годинката.

АМ дадох в края на 4ти месец - началото на 5ти. Кърмата ми започна да намалява, аз го кърмя и си мисля, че яде, а той реве от глад. Нямаше проблеми и педиатърката ми предписа Нан. Малкия не го хареса, реве от глад... и аз ревнах на педиатърката Simple Smile Минахме моментално на Милумил и му се отразяваше добре. До към годинката беше шишко.

# 686
Днес бяхме на физиотерапия за пръв път ... В педиатрията на ул. Найден Геров 2. Рехабилитатор: Ина Томова. Първо някакви електромагнити за 3 мин. на гръбчето - обясниха ми, че е за стимулация ...; после ... гимнастика и разтягане ... с много писъци естествено  Sad  Рехабилитаторката ми вика: "Гледай, за да повтаряш вкъщи" ..., а тя пищииииии .... "Кара се, не я боли, виж, че няма сълзи?" - това беше успокоението от нея ... Ще се опитам да повтарям от упражненията у дома, но определено много ми беше ... мъчно като гледах как я подмята, разтяга, тръска ..., а то милото се дереше ... Само 5 дни са ... Ще ги издържа ...

Уф. Реве ми се, само като чета. Там същата рехабилитация, като при Чавдаров ли правят ? Има ли някакви разлики, дали знаеш ? Питам защото от Майчин дом все ме пращат при Чавдаров, педиатърката каза, че според нея в Педиатрията е по-добре и се чудя  Rolling Eyes

# 687
За захранването аз почнах на 5 кор.м, но тя не качваше по едно време и затова неонатоложката ни посъветва да започваме със захранването. Иначе мисля, че и на 6 м. Кор. Започват някои.
Белисима, в педиатрията не правят гимнастика по метода Войта и Бобат като при Чавдаров. От майчин дом винаги препоръчват Чавдаров и от това, което аз съм наблюдавала и около мен също препоръчвам тази клиника. Не само защо така масово майките не искат да я посещават?

# 688
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Bellisima82, дори не съм питала по кой метод правят рехабилитацията  Embarassed На моята и правят упражнения за сядане, обръщане и за стъпване на цяло стъпало ... поне от това, което гледах ... Питам: "Защо се налага?" А отговора е: "Щом ЛЛ е преценила, а д-р Тонев е написал тези упр. - значи се налага. Няма да е лошо за детето." ЛЛ каза, когато ми издаваше направлението: "Всичко е наред - само малко да я пораздвижим!" Та ... ще я "раздвижваме" щом се налага Simple Smile

# 689
  • Варна
....П.П. Питах в темата за захранването и се изнервих на коментарите, че едва ли не недоносените са друга порода деца, все пак и те си порастват и си се развиват като другите поне по коригирана възраст. Честно казано омръзна ми да обяснявам (не тук, по принцип), недоносен не е диагноза и не значи непременно болно или дете с увреждане, не знам как с толкова информация по въпроса все още болшинството хора имат такова отношение. ...

Там, освен мен ти отговориха 1-2 момичета. Въобще не видях коментар, че "недоносените са друга порода деца". Факт е обаче, че при нашите деца с всичко трябва да се подхожда с по-голямо внимание.
А и въпроса ти в темата за захранването беше изрично насочен към майки на недоносени. Затова и те насочиха към подфорума ни. Аз се бях заблудила, че са махнали подфорума (като четох темата "хайде да се запознаем" ми излезе, че темите от подфорума са смесени с общите бебешки  - може да ми се е привидяло, знам ли newsm78). И затова едно майче даде линк към "недоносени". Нищо обидно към теб.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт