Електронни четци -IX

• 60 656
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Леле, момичета като ви чета направо се отказвам да си купя четец ...
То конвертиране, то програми, то проблеми, то чудо ...
Вив, изобщо не е така Wink И аз си мислех, че е голяма философия цялата тази работа, но никак не е сложно. Имам перфектното обяснение как става конвертирането и другите тънкости от една наша обща приятелка  Heart Eyes Ако решиш да си вземеш Киндъл 4 някой ден и аз ще помагам ( хаха аз, представяш ли си  Crazy )  Hug

# 391
Мария, благодаря за обяснението! Този път разбрах, но продължавам да не мога да се свържа с content server-a. Дава ми че порта е busy Rolling Eyes  Е с какво да е зает тоя порт???На всичко отгоре сега забелязах, че браузъра на Киндъла изобщо не се включва... Включен е wi-fi, мога да пазарувам от Амазон, но не и да се свържа с компютъра или да ползвам браузъра, изобщо не се включва. Много странно Sad
Наскоро си сменихме интернета, дали е възможно от това да е... Преди нямах проблеми #Cussing out

# 392
  • в тристайна гарсониера :)
А при мен не намира въобще този адрес. Пиша го както е написан в Калибре с интервали и точки, и запетайки. Къде греша?

# 393
  • София, България
аз пък искам да си купя това

http://colibri.bg/knigi/770/izabela-shopova-samouchitel-za-predn … ijstvo-na-skukata

обаче понеже не съм пазарувала досега и ми е тъмна Индия, помагайте  Embarassed

Последна редакция: пн, 20 май 2013, 08:57 от радос

# 394
А при мен не намира въобще този адрес. Пиша го както е написан в Калибре с интервали и точки, и запетайки. Къде греша?

Интервали със сигурност няма в адреса. Може това да е причината.

# 395
Мария, благодаря за обяснението! Този път разбрах, но продължавам да не мога да се свържа с content server-a. Дава ми че порта е busy Rolling Eyes  Е с какво да е зает тоя порт???На всичко отгоре сега забелязах, че браузъра на Киндъла изобщо не се включва... Включен е wi-fi, мога да пазарувам от Амазон, но не и да се свържа с компютъра или да ползвам браузъра, изобщо не се включва. Много странно Sad
Наскоро си сменихме интернета, дали е възможно от това да е... Преди нямах проблеми #Cussing out
Портът може да е зает от друга програма (скайп например). Но ще стане дълго да го нищим тук Sad

# 396
... На Киндъл може да четеш и обикновен текст, но се губят доста от екстрите. Въпреки това, и аз в началото четох само тхт, защото си мислех, че е много сложно Simple Smile

Аз вече 3 книжки прочетох - тхт формат. Какво точно се губи? Освен това искам да попитам каква е разликата между форматите, че не ми е много ясно?  Embarassed Например ако е в mobi, AZW3 или TXT кой формат да предпочета?

# 397
Отказвам се Sad Явно няма да ползвам екстрите на Киндъл-а...

# 398
... На Киндъл може да четеш и обикновен текст, но се губят доста от екстрите. Въпреки това, и аз в началото четох само тхт, защото си мислех, че е много сложно Simple Smile

Аз вече 3 книжки прочетох - тхт формат. Какво точно се губи? Освен това искам да попитам каква е разликата между форматите, че не ми е много ясно?  Embarassed Например ако е в mobi, AZW3 или TXT кой формат да предпочета?

Губят се препратките, бележки под линия, картинки, корица и т.н. Най-добре си свали една книжка в mobi, разгледай я и със сигурност ще останеш очарована. За Киндъл - mobi е форматът, който предоставя най-голямата функционалност.

# 399
  • Свищов
Ледената кралица, и аз основно ползвам кабела, но са ми интересни и други възможности, тъй като не винаги четецът или кабела са при мен. Като си легна вечер и си включа wi-fi, всичко което съм си харесала се качва и там. Естествено това са малко излишни действия, но специално send to kindle ме освобождава от допълнително конвертиране.

# 400
Здравейте. Да ви попитам нещо-от Киндъл 4 може ли да се използва облачната услуга на Амазон? И някой ползва ли я?  Simple Smile

# 401
Здравейте, обмислям покупка на четец Kindle Paperwhite, и имам питанка към тези които го притежават, подсветката с която разполага модела може ли да се изключва и колко време издържа батерията при нормално натоварване откъм четене  Thinking . Благодаря предварително за съдействието  Hug темата е доста полезна но винаги има едно НО!  newsm78
Имам kindle paperwhite от няколко месеца,преди това имах kindle 4 wi-fi . Подсветката на paperwhite може да се изключва напълно,но аз така съм свикнала с нея,че не я спирам дори през деня.Светлината може да се коригира и е доста силна,никога не увеличавам до последно.Относно батерията,зависи от това колко често четеш на нея.При мен,при четене около 2-3 часа дневно я зареждам веднъж в месеца. Сори ако нещо не излезе както трябва,но пиша от телефона Wink Дано съм била полезна Simple Smile

# 402
Пробвай да ги запишеш  във формат .rtf  /Rich Text Format/
Благодаря за съвета, но и така не става. Някой ако има други идеи моля да сподели Praynig
Здравейте момичета. Имам нужда от вашето съдействие относно моя Киндъл.
В последно време някои книги ми излизат така:
http://imageshack.us/photo/my-images/209/dsc0923x.jpg/
и са много трудни за четене от стандартните, които излизат така:
http://imageshack.us/photo/my-images/826/dsc0925j.jpg/

И двете са в Word формат и са абсолютно еднакви като шрифт на компютъра. От какво може да се получи това "разкрачване" на буквите?
  bouquet

Аз имах подобен проблем преди време и бях решила да изтрия книгата,защото така е много неудобна за четене. След това мой приятел ме посъветва да я мина през програма calibre за да стане в моби формат и после я качваш по познатия начин чрез имейла.Аз останах много приятно изненадана,дано и при теб е така.

# 403
Мога да си купя изгодно Amazon Kindle 2, но е без кирилица. Това означава, че трябва някой да ми го кирилизира или с програмата colibri ще мога да чета и на български.

# 404
  • Пловдив
Мога да си купя изгодно Amazon Kindle 2, но е без кирилица. Това означава, че трябва някой да ми го кирилизира или с програмата colibri ще мога да чета и на български.
Calibre е програмка, чрез която се конвертират електроните книги от един формат в друг, чрез нея не можеш да кирилизираш четец. Кирилизирането не ел.четец става чрез руутване - инсталиране на определен допълнителен софтуер, но тук изобщо не съм наясно, затова и не мога да бъда от помощ. Embarassed
А колко изгодно ще ти излезе този Киндъл 2? Питам, понеже моделът е доста стар, едва ли не морално остарял, а чисто нов (който не се нуждае от кирилизация) чрез посредник може да ти легне към 180 лева приблизително? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт