Електронни четци -IX

• 60 645
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
При това - чисто нов 180! Втора употреба можеш да си намериш и за около 100 с допълнителните калъфче, лампичка, зарядно и т.н.

# 406
Мога да си купя изгодно Amazon Kindle 2, но е без кирилица. Това означава, че трябва някой да ми го кирилизира или с програмата colibri ще мога да чета и на български.
Calibre е програмка, чрез която се конвертират електроните книги от един формат в друг, чрез нея не можеш да кирилизираш четец. Кирилизирането не ел.четец става чрез руутване - инсталиране на определен допълнителен софтуер, но тук изобщо не съм наясно, затова и не мога да бъда от помощ. Embarassed
А колко изгодно ще ти излезе този Киндъл 2? Питам, понеже моделът е доста стар, едва ли не морално остарял, а чисто нов (който не се нуждае от кирилизация) чрез посредник може да ти легне към 180 лева приблизително? Rolling Eyes

Тук има упътване за кирилизирането на Кindle 2. Вижда ми се доста сложно и малко рисковано. Не знам дали си заслужава да се вкарваш в такова приключение.
http://blogkindle.com/unicode-fonts-hack/

# 407
Благодаря за мненията, явно ще се откажа от покупката. Предлагат ми за 70.00, но щом може да се намери за около 100.00 нов модел, кирилизиран, явно не си заслужава. А кои модели са кирилизирани?

# 408
  • Пловдив
Благодаря за мненията, явно ще се откажа от покупката. Предлагат ми за 70.00, но щом може да се намери за около 100.00 нов модел, кирилизиран, явно не си заслужава. А кои модели са кирилизирани?

Всеки модел след Киндъл 2 не се нуждае от кирилизация, т.е. Киндъл 3, Киндъл 4 (или известен само като Киндъл), Киндъл Тъч, Киндъл Пайпъруайт са все подходящи за четене на български. Peace

# 409
  • Враца
Имам въпрос за архивираните книги.
Активирала съм си облака и в него имах няколко качени неща, които се прехвърлиха на киндъла, когато за първи път му пуснах нета.
След това не съм прехвърляла там книги.
Вчера през send to kindle си изпратих 3 книги, като отбелязах да ми ги сложи и в архива. На сайта на Амазон ги виждам в моя акаунт, но на самия киндъл ги няма. Опитах и с Sync & Check for Items и пак не се появяват.
Четох в Амазон:
Цитат
If you have Kindle content stored in your Kindle library that isn't displayed, you can download it from your Kindle library on Amazon.com when connected to Whispernet.

To download Archived Items:

Select "Archived Items" from the Home screen or "View Archived Items" from the Menu.
Select the item from the Archived Items screen.
Но при мен проблемът е, че тези книги не се появяват в Archived Items  Thinking

# 410
wa_wa, като влезеш в сайта на амазон и кликнеш върху книгите трябва да ти излиза опция 'изпрати на Киндъл', пробвай от там дали ще стане  Peace

# 411
  • Враца
wa_wa, като влезеш в сайта на амазон и кликнеш върху книгите трябва да ти излиза опция 'изпрати на Киндъл', пробвай от там дали ще стане  Peace
Те са на киндъла и се чудя дали това не е проблемът - да не могат да бъдат и на устройството и в архивираните?
Аз ги прехвърлям на него, но искам да бъдат и в Archived.

# 412
wa_wa, като влезеш в сайта на амазон и кликнеш върху книгите трябва да ти излиза опция 'изпрати на Киндъл', пробвай от там дали ще стане  Peace
Те са на киндъла и се чудя дали това не е проблемът - да не могат да бъдат и на устройството и в архивираните?

Мисля, че не могат да бъдат на двете места едновременно. Поне при мен е така. Но мъжът ми, с когото сме на един акаунт, вижда в архивирани това, което е свалено на моя Киндъл, а не на неговия.

# 413
  • Враца

Мисля, че не могат да бъдат на двете места едновременно. Поне при мен е така. Но мъжът ми, с когото сме на един акаунт, вижда в архивирани това, което е свалено на моя Киндъл, а не на неговия.
Сега като прегледах имам няколко книги, които са ми в колекции и ги има в архива.

# 414
Имам въпрос относно моя киндъл4. Той чете всичко на кирилица, но като отворя клавиатурата виждам латиница и маймуни. Има ли начин да направя там да излиза кирилица, за да ровя в нета.

# 415
Искам да попитам изгодна ли е тази оферта и добър ли е модела http://prodavalnik.com/nov-kindle-5-posledna-versiyaversiya-s-reklami-i18373479  Hug

# 416
Моят е такъв, но без реклами. Много съм доволна! Казват, че рекламите не били дразнещи, но не мога да изкажа впечатления от опит. Цената за чисто нов мисля, че е супер (ако +/- 10 лева не са проблем).

# 417
  • София
Искам да попитам изгодна ли е тази оферта и добър ли е модела http://prodavalnik.com/nov-kindle-5-posledna-versiyaversiya-s-reklami-i18373479  Hug

Моят е същият, с реклами. Според мен цената за чисто нов е изгодна. Рекламите мен не ме дразнят, те се включват само при включен Интернет, но аз рядко го пускам. НО за мен Киндъла си е смао и единствено за четене (поне за сега).

# 418
  • София
Здравейте, дами! От вчера съм горд собственик на новичко Prestigio. Не мога да се справя, обаче, с качването на книги на него. Ако на някой му се занимава би ли ми помогнал с малко обяснения кое, къде и как.... Може би на лични за да не пълним темата.
Благодаря ви

# 419
  • Враца
Здравейте, дами! От вчера съм горд собственик на новичко Prestigio. Не мога да се справя, обаче, с качването на книги на него. Ако на някой му се занимава би ли ми помогнал с малко обяснения кое, къде и как.... Може би на лични за да не пълним темата.
Благодаря ви
Какъв моделът?
На моето можеше да се слага и карта и в него имаше памет.
Включвах го към компютъра и го намираше като устройство. След това му прехвърлях книгите и те си бяха в него. След като го изключиш пише, че обновява архива за няколко секунди и след това книгите ги имаше на четеца.
Моето беше най-най-обикновения модел

Общи условия

Активация на акаунт