Електронни четци -IX

• 60 613
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Tais, колко време ти държи батерията.

Момичета, Nook Glowlight откъде най-евтино ще ми го доставят?

# 526
Таис, мерси за отговора. Това исках да знам, дали тази подсветка ще ми натоварва очите, аз също съм с висок диоптър.   bouquet Този четец дали има кирилица, за да мога да свалям от книгите от читанка?

Досега проучвах - гледам Nook и Kobo, отказах се от Киндъл. Мой приятел има Nook Simple Touch, видях го и много ми хареса. Мисля си обаче, че искам и подсветката Simple Smile.
Та засега май клоня към Nook. Цените са горе долу едни и същи.

Продължавам да проучвам Simple Smile

# 527
  • London
Запис  Mr. Green,
И аз тук като най- страстния купувач на Киндъли, вече  Mr. Greenпочти имам абонамент в близката заложна къща ...  Rolling Eyes, чудя се само аз ли успявам да ги счупя за отрицателно време?
Отивам да Ви прочета какво сте писали за Сони, че има един сега на витрината на тази заложна къща са огромната сума от 20 куит.

# 528
привет, и аз съм в проучване на четци - търся с подсветка и тъч екран - спряла съм се на paperwihte, това което ме разколеба да не поръчам GlowLight Nook  е светлината която се излъчва от горната част на четеца - ето сравнението - http://www.youtube.com/watch?v=ozs7fHzyQ5Y
При къндъл пък малко ме дразни че няма хардуерен бутон - за Home менюто.
Гледах че може да се намали светлината - тогава си става както базовия Киндъл 4
Това са моите коментари, като че ли още съвсем не съм убедена за пейпъруайт, ако имате друга идея..моля да споделите  Peace

# 529
blackisback имам nook от месец като от 24 май до 1 юни бях на море в чужбина т.е. всеки ден използвах четеца повече от 2 часа на ден.При тази експлоатация издържа 2 седмици,последно го зареждах на 8 юни и още не е стигнала средата батерията.Дават я по характеристика при четене 2 часа на ден да издържа 2 месеца.Обаче аз обикновено чета повече от 2 часа Simple Smile

nettle  четеца има кирилица и можеш да сваляш книги от читанката ,но трябва да преобразуваш файловете в pdf имам такава програма много лесно става ако се спреш на nook ще ти я пратя,програмата е на български и се работи лесно с нея Simple Smile

Да добавя само че подсветката на nook като се включи може да се регулира силата на светлината.

# 530
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Защо в pdf, а не се използва epub, който така или иначе си го има в Читанка?

# 531
  • Ямбол
Защо в pdf, а не се използва epub, който така или иначе си го има в Читанка?

И аз се присъединявам към това питане. Как така ще се осакатява готовия за четци формат с .pdf?

# 532
Да си кажа честно не знам защо обръщам всички файлове в pdf може би защото мога да преглеждам книгите на компютъра преди да ги кача на четеца,a за epub нямам програма която да отваря книгите там.Просто реших че pdf формата е най -удобен лично за мен. Даже не отчитам че в читанката има epub.

Последна редакция: пн, 17 юни 2013, 10:37 от Tais.

# 533
С "калибре" може да четеш epub на компютъра.

# 534
  • Варна
Аз пък съм нещастна. Бях открила идеалния за мен четец - Pocketbook 360+ - хем миниатюрен, хем със собствено метално капаче. Обаче явно са го спрели от производство  Cry
Сега се чудя между някой от другите покетбукове и ханлин.

# 535
  • София
 Peace запис от мен в темичката
Колегите ми бяха подарили четец на Prestigio ... развали се, смениха ми го с друг и той се развали, накрая с друг модел и той като почна да дава проблеми побързах да се отърва от него и сега съм в процес на "оглеждане" за нов  Grinning

# 536
  • в тристайна гарсониера :)
От мен един глас за подсветката. Имам Киндъл 3, много си го обичам и не го сменям за нищо на света, но четейки в леглото на нощна лампа ако ви спре тока за час, почвате да искате много силно да имате подсветка Simple Smile Имам две лампички с батерии, но нещо не мога да чета с тях. За мен съм решила, че следващият ми четец ще е с подсветка (дай боже да е по-далеч във времето).
Кобото го чакам края на другата седмица, благодарности за линка с подробното ревю   bouquet

# 537
Да си кажа честно не знам защо обръщам всички файлове в pdf може би защото мога да преглеждам книгите на компютъра преди да ги кача на четеца,a за epub нямам програма която да отваря книгите там.Просто реших че pdf формата е най -удобен лично за мен. Даже не отчитам че в читанката има epub.

Ако ползваш Мозила, тя има една много удобна добавка - EPUBReader, с която можеш да отвориш всеки epub файл. Peace

# 538
Ако искате модели с подсветка, изчакайте още малко- 2-3 месеца може би и ще излезнат новите модели на различните компании, първото поколение с подсветка всички дават дефекти-бързо изтощаване на батерията, синеене на светлината и различни цветови отенъци  след време  т.н. Форумите са пълни с недоволни клиенти.Аз лично чакам този модел  

# 539
  • Велико Търново
Здравейте,
засега чета електронни книги на ipad, но се замислям за алтернатива. Та.. моя колежка си купи наскоро Nook и при регистрацията и даде код с възможност да си купи втори за 30 паунда. Молбата ми е, ако някой скоро ще купува Nook и няма да му трябва кода, да го сподели с мен  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт