Електронни четци -IX

• 60 723
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • Свищов
Вече са обяснили. И с мейл става същото, но с програмата ми е доста по-лесно. Имам си приставка и към firefox и с нея си качвам цели статии, че даже и цели теми от форума.

# 376
Калибре също има такава опция. Скоро я открих Simple Smile

# 377

Сподели Sunglasses Че аз доста ръчках, но не я открих..

# 378

Добро утро!
Първо да кажа, че моята версия на Калибре в момента е 0.9.27. Не съм обръщала внимание преди как е било положението, защото все не оставаше ред да го огледам като хората.
Иначе става много лесно:
1.
Скрит текст:
2. В браузъра на Киндъла изписвате адреса, който ще ви се появи в скоби след бутона, който натиснахте в т.1. Портът се изписва с двоеточие.
3. Виждате вашата база с книжки и сваляте това, което искате във формат epub или mobi.
4. Като си свършите работата спирате сървъра.

Един път като се направи, после е много лесно. Да отбележа, че не праща нищо на Амазон. Архивът си е на компютъра.
Преди ползвах варианта с писмо до амазонската поща, но откакто открих тази екстра, забравих за другия начин.

# 379
  • София
Леле, момичета като ви чета направо се отказвам да си купя четец ...
То конвертиране, то програми, то проблеми, то чудо ...

# 380
  • Пловдив

Не се стряскай - конвертирането е нужно най-вече за книжки във формат .pdf
Ако си вземеш Киндъл ще ти е нужна само програмката Calibre и 2 мин. време, за да превърнеш .epub или .fb2 (двата най-разпространени формата за ел.книги) във .mobi (формат на Киндъл). Пък ако си вземеш Нуук - няма да има нужда от никакво конвертиране, защото книгите за този четец са във формат .epub
Като основен източник на безплатни книги на български лично аз ползвам Читанката, в която книжките са точно във формат  .epub или .fb2  Peace

# 381
  • София
Малко по-успокоително ми прозвучаха така нещата  Blush  Благодаря Кралице  Hug
Значи ще се насоча към Нуук, като ми дойде финансовия момент  Crazy

# 382

Наистина само така изглежда на пръв поглед. Калибре е просто виртуална библиотека на български език с интересни възможности. Не е никак сложно и наистина отнема много малко време. После пък се чете с кеф Simple Smile На Киндъл може да четеш и обикновен текст, но се губят доста от екстрите. Въпреки това, и аз в началото четох само тхт, защото си мислех, че е много сложно Simple Smile

# 383
Малко по-успокоително ми прозвучаха така нещата  Blush  Благодаря Кралице  Hug
Значи ще се насоча към Нуук, като ми дойде финансовия момент  Crazy
Киндъла е с по-добри спецификации и подсветката твърдят, че е по-добра...

# 384

Добро утро!
Първо да кажа, че моята версия на Калибре в момента е 0.9.27. Не съм обръщала внимание преди как е било положението, защото все не оставаше ред да го огледам като хората.
Иначе става много лесно:
1.
Скрит текст:
2. В браузъра на Киндъла изписвате адреса, който ще ви се появи в скоби след бутона, който натиснахте в т.1. Портът се изписва с двоеточие.
3. Виждате вашата база с книжки и сваляте това, което искате във формат epub или mobi.
4. Като си свършите работата спирате сървъра.

Един път като се направи, после е много лесно. Да отбележа, че не праща нищо на Амазон. Архивът си е на компютъра.
Преди ползвах варианта с писмо до амазонската поща, но откакто открих тази екстра, забравих за другия начин.

Мария, аз като натисна Start content server и след 10-тина секунди ми вади диалогов прозорец за грешка... А и т. 2 от твоето обяснение нещо не я разбрах. Embarassed Може ли пак да обясниш като за по-русички потребители? Rolling Eyes

# 385
Мария, аз като натисна Start content server и след 10-тина секунди ми вади диалогов прозорец за грешка... А и т. 2 от твоето обяснение нещо не я разбрах. Embarassed Може ли пак да обясниш като за по-русички потребители? Rolling Eyes
Nale, не ми се е случвало да дава грешка  newsm78.
А втора точка не си я разбрала, защото при теб нищо не се е появило. Сега ще цъкна едно изображение.... Ето:
Скрит текст:
Та, в браузъра на Киндъл (Experimental/launch browser) трябва да се изпише адресът така:
192.168.1.100:8080
А каква грешка ти дава?

# 386

Нищо сложно няма.

Просто ми се иска, в тази и другите подобни теми, веднъж за винаги да се разбере следното - Скановете на книги, които се подмятат из торентите и се разменят с мейли не са електронни книги! Те са фотокопия, снимки, картинки. И единственото нещо, с което могат да се четат, що годе комфортно, е голям монитор или лаптоп. Някой от тях и за монитор не стават. За да ги превърнете в електронна книга се налага допълнителна обработка и тя не е само конвертиране.

Пазара на електронни книги в България е много слаб. И единственото място, на което можеш да разчиташ е Читанката (докато я има). Ако четеш само на български, ако се интересуваш само от най-новите книги, ако не ти се занимава с дообработка на сканове, ако не ти се занимава да ровиш, молиш и търсиш из Интернет пространството, електронния четец не е за теб. По-добре си вземи по-голям таблет и продължавай да си купуваш хартиени книги.  Peace

# 387
  • Свищов
Направих си връзката с Калибре. Доста удобно, но много бавничко при мен, а wi-fi интернета ми е много бърз.

Колкото да сложността - аз си смъквам архивите на Читанка в Моби. Минавам ги през Калибре, колкото да се подредят и да ги виждам по-лесно през програмата и си чета. Не се притеснявам от това дали ще свалят сайта или преформатиране. Да, не всичко книги са там, но това, което има ме задоволява. За научната литература вече писах как действам.

# 388
  • Пловдив
Аз само да попитам - защо са ви допълнителни програми за качване на книгите в Киндъла?  Rolling EyesЛично аз качвам през USB-кабела от компа директно в папка documents на четеца, като книгите ми са сортирани по папки с имената на авторите. След като ги заредя в четеца просто си съставям колекции пак с имената на авторите и ръчно, за 2 мин (защото качвам по доста заглавия наведнъж), добавям новите заглавия по колекциите Peace

# 389
  • в тристайна гарсониера :)
Мария, много ти благодаря за споделената новост   bouquet
.Ели   202uu
Защо са ни програми, защото на всеки му е удобно по различен начин да си действа с джаджите  Simple Smile Мен лично кабелите ме изнервят.

Общи условия

Активация на акаунт