МАЙската дружина с нова тема догодина!

• 51 243
  • 345
  •   1
Отговори
# 255
  • Под кленовите дървета
аз продължавам Simple Smile
след вчерашната одисея в търсене на дежурен УНГ, с хиляди връзки вечерта уредихме час във ВМА при д-р Дончев, който май завежда оринтоларингологията, УНГ сектор детския.
Почакахме ние и почна прегледа. Детето се държа геройски, майка му щеше да колабира като чу.
Течност в двете уши+намален слух на възпаленото ухо! Излседванията ни ги направи с аудиометър и мини скенер.
Извинявам се за следващото но...реакцията ми беше "WTF защо аджеба, като вкарахме лекарства навреме?". Оказа се, че възпалението е отдавна, лятото заради непрестанната хрема редувахме тонзилотрен и инфлуцид, синекод, капки за нос, още капки за нос, тобрадекс и веднъж Агументин, но за 5 дни.Оказа се, че при инфекция на уши, нос или гърло Аугментин се взима от 7 до 10 дни, иначе само подтискаш възпалението, не лекуваш.
Та така...чакаме да се резорбира течността (90% от случаите) иначе...лошо.

Доктора беше прекрасен и прегледа и мъжа ми и се оказа, че и той има разни ушно-носни красоти, та му предстои снимки на синусите.

Спирито, радвам се за вас, ужасно много! Напоследък все си мисля, че тук оправия няма да има и след 100 години.

jasmin_veni освен, че целогодишно в ДГ върлуват бактериите, които причиняват всякакви възпаления, е напълно възможно от преживяният стрес да се е отслабила имунната система на Ники и да се разболее в най-слабото си място  Rolling Eyes.

Възможно е, мила. Просто ми стана много тъпо...че не ми казаха, разбираш ли?

# 256
  • гр. София
jasmin_veni Разбирам те напълно  Hug Ние сменихме ДГ точно заради изцепки от този сорт. Сега Мони е друг човек - сама влиза в стаята и дори ме изпраща да си ходя!

А проклетите отити - УСПЕХ! Стискам палци, вярвам, че Ники ще се справи ( в началото на тази година ние се преборихме, племенницата също). И наистина много трудно е да намериш УНГ, който да си разбира от работата, то и затова върлуват такива тежки инфекции

# 257
ВЕНИ, стигам палци Ники да се оправи. Миналата година ние също водихме Бобри в ВМА при дар Златанов( аз съм  много доволна), Бобри имаше вода в едното уши, но след лечение и то на хремата и стрептококите всичко се  оправи. Сега не сме ходили, тъй като доктора беше категоричен да ходим при него само при чести ангини или отиди.  Hug

spiritо, много се раздам за вас. Браво на Бери. Hug

При нас в детската също не  ги насилват за храната, аз и Бобри също не ядем супи и гадни манджи. Него го карат само второто и закуската да си яде, тъй като ако не го подканят той ще стои гладен цял ден. Wink

Боби сутринта се изкашля няколко пъти без никакви симптоми други. Тъкмо се надявах да сме приключили вече с кашлиците но...... Днес е на детска, но ако се влоши утре ще сме си вкъщи. Sad

# 258
dilqnkaa Бобри  Mr. Green Joy така ли му викате? Много е сладурско!

# 259

Да се почерпите за мое здраве  Hug

# 260
  • Пловдив
Оооо, Наталка, жива и здрава да си, по-малко боледуващи деца и много да те обичат и глезят тримата мъже вкъщи!

# 261
dilqnka,veni благодаря момичета:).Аз много лесно го взех решението да се преместим.Мъжа ми се дърпаше в началото,но после като дойде тук и му хареса. Засега сме добре тук-е не сме Цъфнали и вързали,но някак си се чувствам по-сигурна.Колко жалко ,че това го казвам за чужда държава,а не за моята. Докъде я докарахме....
 Бери най-много страда от ушни проблеми. Достатъчно е сопол да има и й се възпаляват ушите,вдига ужасни Т.На всичкото отгоре има суха ушна кал и се образува нещо като тапа и ако не се почистват пак се възпаляват.Луда работа е при нас не искам да чувам за уши Naughty.

Аз нали съм домакиня сега та през два поста ще се включвам вече Laughing

Нати newsm67 Да си здрава и още 100 години да празнуваш Hug

# 262
Нат, жива и здрава още сто години най-малко!  Hug Heart Eyes

Вени, ще се оправи Ники, ама много кофти така.  Confused

Спири, радвам се за вас. Пожелавам ви само хубави моменти да имате на чужбинска земя.  Hug

# 263
  • Под кленовите дървета
Нати, още мнооого пъти да имаме поводи за твое здраве и да те слушат мъжовците Heart Eyes

Спирито, с мъжете е по-трудно, свикнали са си със статуквото и трудно сменят Simple Smile

# 264
благодаря, момичета Hug

# 265
toridim,като бърза човек и пише глупости  Joy

Нати, и тук честит празник! Да си жива и здрава и много щастлива! Hug

# 266
Здравейте момичета! Как сте  Hug

Много слаба активност в нашата тема. Sad

При нас нищо ново бяхме болни, но вече се оправяме постепено. Бобчо беше с една спластична кашлица (нещо такова), но вече отшумяват нещата.
Аз от нерви и притеснение си докарах пак едни болежки и така се бях вече депресирала. Реших да отида на нелинейна диагностика(омръзна ми от доктори, който само с лекарства ме засипват) и доста доволна и изненадана останах от изследването. И така оказа се, че ми трябва повече движение, по здравословно хранене и само по едно кафе на ден и то не на гладно, опитвам се да спазвам препоръките и вече съм значителни по добре, е и никакви нерви - но това е трудно изпълнимо. Wink

Приятен уикенд от мен и Боби   bouquet

# 267
  • София / Сливен
Здравейте мами, отдавна не съм писала Дани е на градина от 23 октомври но е ходил до сега само 10 дни. Все  е болен вече три седмици стана кашлица, хрема пи Бисептол и нищо вчера ни взеха секрет от носа и гърлото, кръв, урина да видим що за чудо има.  Някоя инфекция от градината ли.
Да ви питам за таксите в детските градини  в нашата градина  в Панчарево се плаща 30лв. такса като абонамент ако детето не е ходило иначе е 60лв. ние бяхме октомври 8 дни  и платихме 30лв. при вас така ли е какви са тия закони не ми е  ясно!

# 268
  • гр. София
Да ви питам за таксите в детските градини  в нашата градина  в Панчарево се плаща 30лв. такса като абонамент ако детето не е ходило иначе е 60лв. ние бяхме октомври 8 дни  и платихме 30лв. при вас така ли е какви са тия закони не ми е  ясно!

Прочети ги и ще ти се изясни  Hug От около 2 години в детските заведения в София е така.

А пък аз мога да се "похваля" -след като Мони се разболя от варицела /и вече е оздравя/, се разболях аз и по мен - Ели  Crazy. Няма такъв цирк - тази година се размазах от кофти боледувания и нямам търпение да приключи.

Последна редакция: ср, 06 ное 2013, 16:27 от Lina_n_n

# 269
xybavelka, с таксите е така, ако не е ходил си плащаш 30 лв.

Lina_n_n , бързо оздравяване на вас и никакви болести повече.

Боби е от понеделник на градина и пак някакви сополи има. Sad Вече с тези болести и на мен ми е дошло до не знам къде. И аз искам да свършва тази година и дано другата да нямаме болести и да сме здрави всички.

Момичета да споделя моята нова страст, плетене на гривни, сигурно сте видели в ФБ. С това си хоби много добре релаксирам и ми доставя удоволствие.

От другата събота мисля и на народни танци да ходя да открадна един час само за себе си, но да видим дали ще се получи. Hug Защото с това ежедневие вече се депресирам много.

Общи условия

Активация на акаунт