Привет!

Майка ми е на 68 години, без никакви придружаващи заболявания. По мое настояване се оперира в София на 16.01.2013 - оперираха й халукс валгус, т.е. крив пръст на ходилото (т.е. т.нар. пръстче-чукче, нали се сещате, среща се често при възрастни хора и при носене на неудобни обувки...). Преди операцията майка изминаваше по 7-10 км на ден (тя самата е педиатър и все още работи в провинцията в частна болница). След като я доведох при "светилата" в София, резултатите са плачевни. За съжаление НЕ я оперира лекарят, с който се бяхме уговорили, а един много млад колега и един "детски" ортопед. Сега се консултирах с 2 ортопеди, които потвърдиха, че е избрана грешна операция, която освен че е грешна е извършена много непрофесионално и технически е под всякаква критика...
Кракът на майка все още е син, отекъл, продължава да отича като върви, изпитва болка при ходене, накуцва силно, забива си някак си петата в земята, пръстът и по принцип кракът й изглеждат доста по-зле в сравнение с преди това...Вторият й пръст стърчи нагоре, син е и много оточен.

Въпросът ми е: може ли да ми препоръчате ортопед, оперирал ваш познат точно с халукс валгус, с който да се консултирам за ре-операция? По принцип реоперация е задължителна, защото качеството на живот на пациента е силно влошена, притеснявам се, че мама ще се депресира, ще се заседи в къщи и т.н...в момента татко я води и я прибира с кола от работа, тя самата не излиза никъде, избягва дори и кратки разходки, защото дори и ходенето вкъщи й причинява болка. Консултирах се многократно с ортопеда, "който я оперира" - той не каза, че всичко е ОК, а само казваше - спокойно. Безсмислено е повече да си губя време и нерви с него...

Чета добри отзиви за д-р Асьов. Също и за Р. Кехайов, но доколкото разбирам той е специалист в Детска ортопедия. Д-р Чанев е основно специалист в артроскопии. Иска ми се да разговарям с ортопед, който е малко по-специализиран в ортопедия на ходилото...

Предварително благодаря!!!