Януарче весело се смее ,вече и да гука то умее - 2

• 29 236
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
Юли , голямата е твое копие , големи красавици са и двете !  bouquet

А от мен ето една рецепта за супа:

3-4 средно големи картофа
1 глава лук
2 моркова
връзка магданоз
и едно бебе , по възможност - сладко

Скрит текст:

# 151
Тони, благодаря!  Hug  А рецептата е супер!   chef

Щастлива мама, не знам (за което се извинявам) какво е положението на Мимик, има ли кой да ѝ помага, няма ли, спокойно ли е бебето, не е ли, дали има време или не... Едва ли в темата има майка, която да каже, че всичко ѝ е 6, ако има такава -   bouquet Всяка от нас си има своите ангажименти, не само покрай детето и все за нещо времето не стига...както и да е! Не ми беше лесно да кажа "не се отказвайте", просто се опитах да окуража момичето, а вместо това получих смъмряне ...  Tired

Ако някой се е засегнал от поста ми - извинявам се!   doh  no

P.S. fairy, Прекрасни дечица! Да са ти живи и здрави!

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 16:49 от Stelito89

# 152
fairy, много са ти сладки дечицата.
Абе защо и нашата като гушка бебето заема едни странни пози, особено с раменете newsm78

# 153
  • София
Здравейте Януарчета.Аз влизам с едно въпросче. При раждането ми направиха  епизиотомия.7-8 дни след раждането забелязах,че съм се разкъсала и ходих да ме прегледат в болницата която родих и там ми предписаха Цикатридина спрей,бании със смрадлика и промивки с кислородна вода.Казаха ми,че щяло да зарасне за 20-тина дни ,но лично аз не виждам как ще стане.Казаха ми,че могат отново да ме цепнат и зашият ,но след като минат тези 20 дни.
Вчера ходих отново на преглед в друга болница и от там ми казаха.че зарастването на разкъсването щяло да минат 4 месеца и не било сигурно дали ще зарастне и след като минат тези 4 месеца могат да ме "ремонтират".
В разкъсването може да се мушне химикалка не от тънките. Болката да не говорим каква е и кръв бая си тече...
Незнам какво да правя.Някой има ли с такива преживявания?

# 154
Добре дошли на новите мами и бебета  Hug

Кости , мила , май е време да се опряташ и скоро да подготвяш приветствената тема за новите Януарки!  Вероятно до седмица ще започнат да зачеват първите  Laughing Laughing Laughing

# 155
Тони точно това се бях замислила днес, четеш ми мислите Laughing Но прецених, че тема след около месец е хубаво да пусна, тогава ще почнат с тестовете, с радостните съмнения, трепетни очаквания...

Добре дошли нови Януарчета и мамчета!

Стелито, fairy много са ви сладки дечицата Heart Eyes
Тони, какво си криеш юнака? Ама ти си знаеш, че е красавец!

# 156
Да се отчета - днес бяхме на очен лекар ,че това оченце взе да ме притеснява и не сгреших - стеснено слъзно каналче....

AtenaotnA при кой лекар водихте малкия? И аз искам да заведа Влади, защото дясното оченце се беше пооправило, но лявото започна да сълзи и да секретира от няколко дни. Сега и дясното пак не е много добре. Мисля да промивам до края на седмицата и ако не се оправят, другата седмица да го заведа. Педиатърката ми препоръча д-р Кузнецов. Някой има ли впечатления от него?
Колкото до пушенето - аз от над 2 години не пуша /не съм си дръпвала даже/, а нашия татко и той още се кани да ги спира... Понякога също сънувам, че пуша, но не мисля да ги почвам пак. Simple Smile

И за малко да забравя какво исках да ви питам - по колко време сучат бебчетата ви? Последните дни Влади суче най-много 10 минути и в повечето случаи отказва втората гърда, даже се нерви и плаче, ако се опитам да го накарам да продължи да суче. Много се притеснявам, дали му стига. Гърдата омеква след като е сукал, а и вечер си спи, но все пак... 10 минути не са ли малко? При вас как е?

Относно сексуалния живот - не сме го възстановили. Докато започна да се чувствам по-нормално след раждането /не съвсем, но все пак.../ половинката замина... и така...

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 19:05 от petitobg

# 157
Пете , точно при Кузнецов водих - той е най-добрия в Бургас. Вземи си направление от ЛЛ , че иначе прегледа е 30 лв. Аз не взех ,ама здраве да е!
За креватните заигравки - ако мъжо не проявяваше толкова голямо желание и аз нямаше да се наема на толкова скорошни действия , но тъй като заминаваше за 6  месеца и реших да пусна фъндък  hahaha hahaha hahaha

# 158
  • София
dessy8905  Hug  Sad аз съм с перинеотомия и нямам никакви проблеми,но единствено мога да ти препоръчам моя лекар за консултация.Казва се д-р Пламен Димов и работи в Шейново и на частно,ако искаш на лични мога да ти дам координати да си запишеш час.Пожелавам ти скорошно пълно възстановяване и спокойни дни по майчинство. Ти къде ражда и в коя болница потърси второ мнение ooooh!

# 159
dessy8905,с първото раждане бях така.шиха ме втори път под пълна упойка след седмица,но пак неуспешно и сега е много грозно мястото.Бях се решила на пластика ,но още не му е дошло времето.Ще боли още известно време и ще мине.Това бе и причината да родя сега секцио.

# 160
Здравейте момичета и от мен,два дни нета ми е толкова скапан направо ужас и чак сега се пооправи да видим докога Laughing.сега като четох назад гледам,че доста от бебчетата вече са минали преглед при ортопед,та исках да попитам първо сега ли е вече времето на тази възраст да се прегледа и другото това нещо задължително ли се прави или е пожелание?Ние на 29 сме на консултация и лекарката ако нищо некаже да знам аз да искам да се направи.

# 161
Стелито89, не съм искала да прозвучи като смъмряне, наистина извинявай, ако така се е получило.  Hug
По-скоро беше като изповед, защото напоследък и мъжът ми не ме подкрепя и се чувствам неразбрана.  Sad

# 162
Здравейтеее...
аа моля моля, никой да не се чувства смъмрен или нещо такова.
Аз за себе си взех решение - ще купя АМ Лактана Био, но с надеждата да не я давам изобщо. Имам само едно контейнерче кърма във фризера и това ме ужасява. Пък ме е страх да не стане голям яд и бебка да реве от глад. Смятам да давам цица при всяко мрън, независимо дали през нощта или деня , пък да видим какво ще стане. Само е гадно че Ники може би така ще свикне и ще ме манипулира, а и беше спряла да става нощно време за хранене. Надявам се ако се увеличи кърмата пак да спре да става.
За секса - имам някакво обяснение на психологическата част. Малко ги виждам нещата по следния начин: мъжете ни са обект на любов и ласки, които ние самите имаме нужда да им даваме. Но като се появят бебетата ние сме по цял ден с тях, милваме ги и ги целуваме непрекъснато и съответно не чувстваме такава необходимост за раздаване. При нас беше безсексие и след първото дете и сега с второто е така. Аз имам желание, обаче вечер съм като парцал и заспивам от раз. Аз също нямам кой да ми помага изобщо и към 6 като се приберат таткото и каката ми се взима акъла - бебе ли да къпя, каката ли да погледна, вечеря ли да слагам, дали пък да не се изкъпя....пък да взема ноктите да си пооправя..........а горкия ми мъж минава с едно "как беше днес".........
айде лека и спокойна веер и целувки на бебоците

# 163
  • София
Веси, при нас ходенето на ортопед беше чисто по моя инициатива, главно за да видим едната ръчичка на малката, но като четох и други мами от нашата темичка вече бяха посетили такъв, така че дадох начална скорост. В болницата, в която раждах имаше включено ултразвуково изследване на тазобедрените стави още като се роди бебка, така че реално сега имаме две направени такива изследвания, но няма лошо Peace

Шапка свалям на всички мамчета, които се справят геройски не с едно, а с две, даже и повече дечица накуп без чужда помощ. Вие сте ми пример за подражание  bouquet

# 164
мимик , много си права .И ази го мислех това и мисля ,е и моя мъж го усети и затова постоянно си просеше внимание - каше да го галя , да го целувам... защото преди да се роди малкия все ми пуфтеше като почна да го мачкам , а след това просто имах на кой да си излея цялата нежност и той започна да ревнува.Даже се дразнеше (докато беше тук) като целувах малкия , уж под предтекст ,че това дете щяло да става мъж и съм щяла да го объркам , но аз знам че беше някаква форма на ревност.
Веси ,поискай си направления и за ортопед и за ехограф и отивай.Ти ако ги чакаш да се сетят ....

Общи условия

Активация на акаунт