Януарче весело се смее ,вече и да гука то умее - 2

• 29 236
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте , момичета! Аз скоро не съм се отчитала тук ,ама фейса го ползвам и за други неща , та там повече пиша Simple Smile Ние сме добре  - вече 5,600 и 58 см  , с 2 ваксини и се разминахме с жестоките колики този път Simple Smile  Кърмим се упорито и така всичко минава.Баткото започва да влиза и той в час вече и да става по-послушен и грижовен , но има все още какво да се желае
   Тони, сега видях , че си ме питала Тадея дали празнува на Тодоровден  - ами не , тя с има светец - св. Тадей и празнува  на 21. 08  Simple Smile
 Това от мен за сега, че малката се разплака за ами Simple Smile

# 166
Зравейте мами и беборани!
ПОМОЩ!!!
Полага ли се направление за ортопед за бебетата и препоръка за такъв във Варна!
Принцесите ми реват истери4но от 10 дни, не спят пове4е от 15-20 мин през деня, ве4ер докато заспим е ад, стряскат се без при4ина , въртят главите като бесни и сме ка4или много за 1 месец - по 1 и 1,3 кг. За късмет имам опит с това с голямата ми дъщеря - рахит на бързия растеж, но педито не обърна никакво внимание. Twisted Evil
Попитах за ортопед - сестрата ми отговори - не полага Shocked
Изследвания за алкална фосфатоза някой правил ли е някога на толкова малко бебе - 2 мес?

По повод килограмите - на 20 ден бях ги върнала, а сега съм даже по-малко Confused
За секса - имаме желание, ама няма кога да се слу4и Cry все някой пла4е и сме доволни само да е тихо...
А пък и на преглед след раждането не съм ходила...

Поздрави от нас и благодаря предварително за препоръките!

# 167
Добро утро!   food010
Bella Mama, полага се- не полага те са длъжни да ти дадат.Особено вече навсякъде казват,че още първия месец се ходи защото по лесно се коригират проблеми. А  твоята Лл не ти ли изписа поне вит. Д превантивно? Точно поради бърз растеж на Косьо давам по 3 капки на ден!
Мен даже ме е яд,че моята не ми даде и направление за очен още като й казах че му сълзи очето -щели сме да изчакаме.Какво ще чакам?! Да стане на 6 мес. и да му слагат пълна уойка?! Ако се наложи да си видя детето упоенo и безжизнено заради няква мухла - трябва да ходя да я трепя после!!! smile3557
Доста емоционален пост за добро утро, ама ми писна от тия псевдо-лекари и като чуя за тях и паля моторетката  motor hahaha

Хайде на масата :

# 168
Добро утро момичета.Толкова ми липсвахте,цял следобяд несъм ви чела защото ММ си дойде по-рано и искаше внимание. Това което описвате и при на с се получава,все ми казва вече не ме обичаш,не ме гушкаш,не ми се радваш.Ми имам си бебе,слънчице,отделно и две по-големи слънца,а кога да ти се зарадвам и на теб.Аз свикнах да се справям сама,хем съм с 3 деца,но батковците ми помагат когато са вкъщи,къде ще я люлеят в люлката,къде говорене в шезлонга,а и тя вече май се научи да седи сама мама докато чисти  с  newsm28 .Дори когато някой дойде вкъщи и се дразня ако иска нещо да направи,не го прави като мен.От първия си брак съм свикнала да се справям сама,тогава преживях и ужаса да видя оперирани децата ми,абе Тони заслужават си всички доктори които са некомпетентни да ги бушонираш,но после нали се налага пак до тях да опрем.Още повече,че ние сме малак град и липсват кадри.Сега ни предстои още една,надявам се последна операция на големия ми син и дано е успешна(на онова деликатно мъжко достойнство),защото предната операция  в София не я направиха като хората.Отплеснах се.Днес вече ще ходим на консултация и ако не сме наддали добре ще пускаме изследвания и ще поизчакаме с ваксините от които аз изпитвам ужас,но нека минават и да е добре детенце.Бря голям пост направих.Целувам ви и ви желая прекрасен ден  bouquet Hug

# 169
Креми, и аз след малко тръгвам да водя Косьо на ваксина и така ми се е свило сърцето ....  no

# 170
  • Варна
Добро утро!
Тони права си за направленията, но за жалост ще напиша че във Варна нито един от детските ортопеди, които са добри не работи с направление. А това за Райков и Живков - и двамата работят само на частно - 40 лв. е прегледа, Живков е в Майчин дом, а Райков е в частна клиника Пулс която се намира зад общината. Обаче защо 1 кг. да е много качване за месец... и моят толкова качва и доколкото знам след 3-тият месец вече трябва по-малко да качват. Макар че и Бобо спи неспокойно последните 2 дни...
Тони и ние имаме проблеми с оченцето и незнам кой те шашка за пълни упойки, но въобще не е толкова страшно - просто го промивай по-често и прави масажчето което е около нослето...
Юле - много са ти нежни момичетата - страхотни са, а и каката колко е горда с беба в ръце.
И малките усмихнати сладурчета - не мога да им се нагледам - наистина сутрешните усмивки са страхотни...
Относно половият живот - ние нямаме проблеми - евала на доктора ми - направо съм като нова - не усетих че съм раждала още от първият път и си беше супер. Желание имам, но умората си казва думата и понякога заспивам още с бебето /т.е. преди каката/ и е ясно че няма как след това...
Колкото до ревността - нашият тати не е проявявал такива чувства, по-скоро когато каката беше малка, той толкова умираше за нея, че аз се чувствах на заден план, но с малкият не е така... Много му се радва и си играе с него, но не е това нежно гушкане и целуване, което го имаше с каката.
Тони благодаря за закуската - щях да ти пиша за диетата, че калцият все пак се съдържа и в други продукти, а и той е с натрупване - т.е. бебето си го взима от твоят организъм, а пък ти си го набавяш от храната - не е директно от храната да отива при бебето. Аз доста я понаруших предната четворка, но за щастие нямаше плюс, а от вчера си я продължих по план график. Днес съм си приготвила и спаначена супа и постни сърми, че и картофена салата - че аз като не съм на диета може една закуска да изям - което определено е по-вредно за бебо.
Пак се разписах подобаващо, но то това ми е запазена марка на мен и се надявам че не досаждам много...

# 171
Добро утро!

Vessii5 първия месец се препопръчва да заведеш бебето на ортопед, за да се видят тазобедрените стави, след което се ходи между 3-4 месец пак да се видят.

На нас ни бяха написали в епикризата на малкия като препоръка да се отиде, ходийме като навърши Йоан 1 месец, ортопеда го прегледа и ни показа какви упражнения да правим. Аз не съм вземала направление от педиатъра, въпреки, че той имаше желание да даде /ходих на частно/.

Приятен ден от мен!  newsm03

# 172
Нашата ваксина на обед ще бъде,ако ще я направим изобщо.Яде си детето 90-100мл.АМ и това си е,неиска повече,в тия рамки които ги пише на кутията неможем да влезем,но както казах и преди тя като ме вижда мен и си вика,о,не аз няма да стана толкова дебела Joy Heart Eyes

# 173
Креми,щерката е същата.Направо в чудо се виждам с нея.За 3 месеца качи 1700 от рожденното тегло  Crazy

# 174
Ех, как обичам да си пия кафето, докато ви чета    food010
Тони, благодаря за закуската... Днес каква манджа да очакваме от теб и помощник готвач Косьо?  Grinning
Щастлива мама, знам, че не е същото като подкрепата на мъжът ти и на най-близките, но винаги можеш да получиш нашата! Когато споделиш, макар и виртуално, малко или много ти олеква...  Hug

А за майчетата с две и повече дечица, мога само да кажа - респект!  omm newsm20
Направление за ортопед, както и за всякакъв вид доктори са длъжни да дават!  Naughty

Момичета, забелязвам я моята, когато тръгна да я слагам да спи в кошарата така си изтяга главата назад, и пъчи гърдичките напред (тялото ѝ образува С), че имам чувството че ще се счупи направо    #Crazy  И така по 2-3 пъти на ден... При вас случва ли се това?  newsm78

И друго -  вечерно време суче в 19(от едната гърда) и в 22(от другата), после в 5 (съответно от първата гърда) и т.н. Заради тази пауза от 10 часа несукане да не вземе да намалее кърмата се чудя... Вие цедите ли се при такива големи паузи?  Thinking

# 175
Тони ще ми кажеш ли очният лекар при който ходихте какво ви каза и предписа ли ви нещо? А за ваксините стига сте се шашкали  всичко ще мине добре.Моята ги прие без проблеми,надявам се и при вас да е така Praynig Е аз взех доста превантивни мерки де. newsm12

# 176
Стелито Ивони прави такива йога изтягания, но не ми изглеждат притеснителни. Бебетата ни са доста по-жилави и силни от колкото си мислим Peace

В интимно отношение и аз нямам проблеми, като нова съм, даже и желание имам за разлика от първия път. След като родих каката доста време нямах желание, правех го за мъжо Blush И тъкмо ми се появи желанието и забременях отново и пак станах фригидна Laughing Сега за щастие не е така, но проблемът е друг - децата не ни позволяват. Каката си спи, но беба веднага ме усеща, че не съм до нея и надава рев.

Ивони почна да "говори" и ми пълни душата! Обожава някой да и приказва, а тя да се хили като зелка и да отговаря - аааа-еее-ууу-агу ... маймунчето на мама Heart Eyes
Каката на такава възраст само по едно срамежливо агу ни пускаше и до там.

# 177
  • Варна
Ох Кости и мен ми пълни душата като говори Бобо, обаче и се притеснявам - ако говори колкото кака си - тапи за уши ще трябва да си купя... Много от рано проговори и то по много, но и каката ми беше така... ама поне в това отношение на майка си приличат. Обаче сега не мога да я накарам 2 минути да пази тишина - все нещо има да казва и все е спешно...
Стелито за завиждане си с това кърмене - ние се кърмим достатъчно често, така че вариант да ми намалее кърмата от несукане няма, така че съвет не мога да ти дам. А за изпъването под буквата С това често го прави и то не само като ще си ляга в леглото. Често като е сърдит се опъва така назад, дори и като е в ръцете ми. Даже като сучи често го прави - като гледам децата как се увиват около тялото на майката - моя краката му са все извити назад и имам чувството че ще си счупи гръбнака, но не се притеснявам - това според мен е нормално и дъщеря ми беше така...
Аз днес нещо много се разписах - обаче след малко отивам на разходка, така че може би до утре няма да се включа...

# 178
  • Германия
Здравейте, момичета!

По въпроса за обръщането и надигането, Косенцето като я сложа по корем прави някакви много смешни акробатични номера - подпира се на ръчички и глава (голяма опора е тая глава ей) и си надига и двата крака назад и нагоре, и дупето също. И се получава някаква челна стойка, много е смешна  Joy
Иначе ние сме болнички, вече трети ден. Кашля, киха и я мъчи запушен нос. Това да ти е запушен носа е много гадно, нито може да яде като хората, нито да спи...По тоя повод имам въпрос към Пепеляшка -
Мога ли да вземам пчелно млечице (както знаете то се води естествен антибиотик и повишава имунитета), което чрез кърмата да премине в бебето, за да подпомогне оздравяването или не бива, за да не го алергизирам?

Имам приятелка фармацевт (която освен че е фармацевт има и 3 дечица  Wink та е доста наясно) и тя ми препоръча да вземам пчелно млечице точно за да иде в кърмата и да помогне на бебето, но мен все пак малко ме е страх от пчелните продукти, затова реших да попитам.
Краставичке, според източниците единствената опасност идва от евентуална непоносимост към пчелното млечице. Ако ти самата нямаш проблеми с това, поне на твоя организъм би помогнало млечицето. Консултирай се все пак с медик за дозировката и наблюдавай реакциите на Косенцето. Няма данни за това каква част от прополиса преминава в кърмата, НО..все пак след като се информираш, ти си майката и вземаш решение как да постъпиш. Иначе, ако я мъчи запушен нос, често помага да се капне малко кърма, да се изчисти нослето от слузта и тогава да се сложи на гърдата.  Peace

# 179
По ред на номерата :
Дани , не само ,че не досаждаш ами и постовете ти винаги са много полезни ! За оченцето може би аз се нашашках твърде много като чух че ако се наложи да перфорират инвазивно каналчето ще се наложи упойка  #Crazy Днес лекарката доста ме поуспокои.
Стеле , днес няма да готвя. На гости съм на баба ми. И ако се чудите как така в баба има интернет - много моля, може да е на 74 , но съм сигурна че по-активна във фейсбук от много от вас  Crazy
Косьо също се изтяга така и става като кукичка .Много е смешен. Не мисля,че е нещо притеснително. Просто се изтягат като всички нас ама понеже са мънички човечета и затова се сгъват на 3  Laughing
i.o.g.i. , за оченцето ни изписа антибиотично гелче против очни инфекции Фуциталмик , а след 10 дена да сменим с Изомар колир.Правя и масажче ,но каза да натискам повече , с поглаждане нямало да стане.

И сега отчет - 60 см / 5660 кг. , док каза че вървим с месец напред в моторното развитие , държи си чудесно главата. Пишката е почти готова и много ме похвали за което  bowuu , а като заголя да мажа вътре с гентамицин за да не задържа мръсотии и да стават ифекции.
Каза да дам панадол преди и след ваксината , както и утре сутрин , компреси с риванол на местата на убождане .Оставаме си на кърма и каза да не захранвам до 5-тия месец и никакви зеленчукови сокове. Те били едва след 4-тия. Попитах я за Ротарикс и тя ме посъветва да не я слагам. Каза че е жива ваксина и тя не ги препоръчвала, а още повече че тя била само срещу един от групата на рота-вирусите , а в нашите географски ширини не бил толкова често срещан , по- скоро бил важен за южните страни.Каза да започвам да го слагам на шезлонга на 40 градуса повдигнат.
Косьо се държа мъжки и почти не плака!

Рапорт сдаден!  Flowers Bouquet

Общи условия

Активация на акаунт