Януарче весело се смее ,вече и да гука то умее - 2

• 29 236
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
Момичета ,недейте така фанатично с това кърмене TiredМного добре разбирам мамите,които нямат възможност да си закичат бебето като мартеница на гърдата.Кърменето трябва да носи удоволствие,не оттегчение и нерви StopИ даването на АМ не значи даване на отрова.Защо така скептично сте настроени към него? Аз пак ще се повторя ,че имам личен пример с отгледано с АМ дете,което вече е на 16 г. и миналата година за първи път боледува от бронхит.Това за сега(да чукам на дърво) му е най-сериозното заболяване.Имам роднина,която кърми детето си до 2 години близо.Ми от 3-тия месец все бяха по болници.Така че, до организъм си е.Мамите като Кости,които едното им дете е било на АМ,а другото на кърма,след години ще могат да направят равносметка има ли разлика.За сега и те не могат,защото голямите им дечица са малки още Heart Eyes
Аз в момента дохранвам с АМ.На ден ни се събира горе-долу 1 хранене с формула.Знам че ако искам,мога да направя така че да мина и без него.Да слагам по-често на гърда,да пия повече течности и всички подобни стимулации ги знам наизуст.Но НЕ ИСКАМ Stop.
Една от причините е,че в края на бременността взеха много да ме болят китките на ръцете.Недостиг на калции.Казаха ,че след раждането ще отшуми.Напротив,задълбочи се,най-вече заради кърменето.Калция отива там.Сутрин ръцете са ми схванати като на стара баба и докато ги раздвижа ми се реве от болка.Елементарни движения ми струват неимоверни усилия.Закопчаване на копче,отключване на врата,рязане с нож или ножица.Оная вечер изпуснах бебето,добре че беше над-креватчето. ooooh! ,та падна на меко.Казаха ми,трябват инжекции и рехабилитация покой на ръцете.Иначе положението ще става още по-зле,защото тези стави искат почивка.Е с бебе и като няма кой да го хване за 5 мин как да почиват?А бебето ще става по-тежко,т.е. още по зле.Лечение в момента е невъзможно,заради кърменето.Трябва да нося ортези на двете ръце като Робокоп.Купих ги,но нищо не можеш да направиш докато си с тях.Съответно не ги нося.Нося бебето.
С нетърпение чакам да ми намали кърмата,честно си казвам.
Така че всеки сам си знае и размахване на пръст в темата е дразнещо.

За запушено слъзно каналче.Тук нищо не правят до година и половина на детето.В повечето случаи се отпушвало от самосебе си.Аз питах педката.Ето и една тема по въпроса.Д-р Бърди е лекар практикуващ в Атина.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=41867.0

Още нещо исках да пиша,но забравих.Беба ме зове.

# 181
  • София
          Здравейте момичета Simple Smile
   И ние бяхме на консултация и на ваксина онзи ден,а днес ставаме на 3 месеца Simple Smile, размери 6500кг. на 62см. ваксините ги понесохме добре без странични ефекти,първата ваксина даже не я усети като му я боцнаха,бях купила от лепенките които уж били за обезболяване ,а в крайна сметка като прочетох по щателно опаковката се оказа ,че са за температура и не трябвало на наранена кожа да се поставят + това видях че съдържат и парабени...(kool patch) та се отказах и от тях. Моят Тони също започна да гука ,да ме следи с поглед,да ни се усмихва когато ние му се усмихваме Heart Eyes много са сладки в този период ,чакам с нетърпение да започне да се хили с глас Simple Smile
   Относно проблема с очите на бебо ,аз бях писала на Тони , около месец и нещо си бяхме  със секрети ,първо на едното око ,после на другото,започваха със сълзене после секретче се събираше ,но ни премина със стабилни промивки на око и нос ( в нослето пръсках Низита шпрейче)+ масажче на мястото на т.н. слъзен канал,даже и нарочно го оставях да заплаче малко ,да се понапъне(бях чувала от една лекарка ,че бебета които не са проплакали на момента след раждането,а малко със закъснение както беше моя ,мембраната която запушвала слъзния канал не се спуквала ,и затова остава със сапушен слъзен канал),капех и капки по заръка на моята педиатърка  офталмосептонекс 3 по 1к.( те не са антибиотични което ме успокои) за около 7 дни...та това ни помогна. Извинявам се че стана толкова дълго но нали е затова форумчето ..да си помагаме с каквото можем  Hug
     Тони много яка баба си имаш..браво! Между другото и моята педиатърка каза че започваме захранване от 5 месец със зеленчукови пюренца,после сокчета...така било по новите правила.
     А да се похваля че и периода със запека и напъването отшумя Simple Smile нормализират се нещата на 3 дни по веднъж си е пак добре ,важното че сам я върши работата Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 12:46 от petiu6a

# 182
Evana благодаря ти за поста. newsm20 Имам нужда от време на време да прочета нещо такова. И аз дохранвах с АМ още от родилното(мисля,че там някъде се объкаха нещата),но от една седмица сме само на АМ вече.И честно казано ми е доста трудно,защото изпитвам вина.И аз имам приятелка,която кърми дълго време,но детето не може да се похвали с цветущо здраве.Дано да е до организъм както казваш.
Тони питам,защото свкърва ми е очен лекар(в друг град) и от нея знам,че това го има при много бебенца.Нищо не предриемат поне до деветия месец,защото в повечето случаи се оправяло без интервенция.И ние сме със стеснен канал на едното оченце.Сега капя Тобрадекс и мажа веднъж на ден с мехлема.Има някакво подобрение.Аз за ваксините лепнах Kool Patch и дадох Panadol. Айде че се отплеснах. Laughing

# 183
Да се отчета и аз:4880 и 53см.,наддали сме за месец 800гр.,което е добре,пораснала е и 2 см.,не я бодохме за изследване на кръв,но сложихме ваксините,лепнах веднага лепенките,но си я боли,страда си малката мишка Hug,дано само с това се разминем Hug.Успокоих се по отношение на храненето,явно ще си яде по толкова,а днес май и по-малко и на често.Боли ме сърцето като я гледам как се гуши,защото я боли,но ще я гушкам много и моята обич ще я облекчи.Имаме някаква несъразмерност в гънките на крачетата и ще ходим на ортопед,дадоха ни час за 8 април,стискайте палци всичко да е наред и там.Ще се хващам да чистя,че днес голям мързел ме е загонил,но пък и ме дразни разхвърляната къща.

# 184
Я да попитам,лепенките куул тач къде се слагат при ваксина,на самото убодено място или до него?,Моля ви за бърз отговор

# 185
Относно кърменето : никога не ми е било фикс идея. Цялата идея, която е заложила майката природа е това, че кърмата дава всичко необходимо на бебче, толкова колкото му е нужно и най-важното са антителата. И сега като си разсъждавам, че има бебенца, който си боледуват въпреки кърменето, според мен е така, защото самото майче може би не е със супер силна имунна система. Може и да греша.   Thinking  И все пак, кърменето трябва да доставя удоволствие. Ако майчето не се чувства добре и нервничи при всеки момент на кърмене, или пък физически не издържа, много по-добре си е АМ. В днешно време има толкова хубави АМ, няма нищо лошо в това.  Flutter
Друг е въпроса, че трябва добре да се помисли, когато майчето има възможност да кърми, но не й стига желанието. В началото бях на ръба, тъй като мама, към която бях много привързана и обичах, почина 2 дена след като родих, можете да си представите стреса и кърменето точно в този тежък момент изобщо не ми се нравеше. Купихме 2 кутии АМ. ЛЛ въпреки всичко настоя да кърмя, свекърва ми и свекър ми също , както и майката на първия братовчед на сина ми. Признавам си, че в него момент им се изнервях, защото имах чувството, че ме притискат и изобщо не разбират мъката ми.  Въпреки това дохранвах или изцяло хранех с АМ, докато един ден, Петър беше на около двайсет дена, той не се задави изключително лошо, за момент си помислих, че ще го изпуснем.. Точно тогава казах " Никакви шишета повече ", респективно никакво АМ .  И когато започнахме редовно да се кърмим усетих какво удоволствие ми доставя, че ме успокоява дори, а отделно и това, че не се нлага да тичам непрекъснато с шишето да топля вода по 30мл и после пак по 30мл, докато го заситя.

Днес се върнахме от консултация за 3ти месец - вече сме 6800гр, наддали сме 700гр и сме 62см, пораснали сме с 3см. Доки не ни сложи ваксини, тъй като все още сме леко настинали. Прати ни обаче на кожен лекар, тъй като имаме проблем с крустите и тя не можа да го реши.

Относно секса - около месец след раждането се случи първия път и понеже съм с две епизиотомии доста сси ме поболя. Вече не ме боли особено, но пък умората си казва думата..., желание си имам  Simple Smile

# 186
Я да попитам,лепенките куул тач къде се слагат при ваксина,на самото убодено място или до него?,Моля ви за бърз отговор

на боцнатото място

# 187
Цитат
Относно кърменето : никога не ми е било фикс идея. Цялата идея, която е заложила майката природа е това, че кърмата дава всичко необходимо на бебче, толкова колкото му е нужно и най-важното са антителата. И сега като си разсъждавам, че има бебенца, който си боледуват въпреки кърменето, според мен е така, защото самото майче може би не е със супер силна имунна система. Може и да греша.   Thinking  И все пак, кърменето трябва да доставя удоволствие. Ако майчето не се чувства добре и нервничи при всеки момент на кърмене, или пък физически не издържа, много по-добре си е АМ. В днешно време има толкова хубави АМ, няма нищо лошо в това.  Flutter
Друг е въпроса, че трябва добре да се помисли, когато майчето има възможност да кърми, но не й стига желанието.
Много съм съгласна с написаното Peace
Мименце съжалявам за загубата ти Hug

# 188
Мименце благодаря ти за отговора,и аз така знам,но попрочетох сега,че не трябва да е върху рана и се поизплаших и ги махнах,ако трябва пак ще сложа.Вие по колко време ги държите там?

# 189
  • sofiq
здр за лепенките на мен ми казаха на челото или гръбчето а като питах дали може на раничките казаха не там компреси с риванол но тъй като не дигнахме темп аз не гисложих а компресите му ги направих ама той така рита че падат  Simple Smile

# 190
Мименце , съжалявам много, че най-прекрасния момент в живота ти е бил помрачен от тази ужасна загуба! Ти си силно момиче!  Hug

petiu6a , честита ви месечинка !   bouquet

# 191
В4ера вяхме на 2 консултация  Калоян  тежи 6450 и 62 см
спорет педито ако е нормално споре мен не е т
как е тръгнало на 3 месеца 6те е над 8 кг.ве4е си има гривни4ки по ръцете и кра4етата и гу6ка
досега вода не сам му давала но от днес ще се опитвам да го залъгвам поне  1 ношо хранене да премахнеме
на кърма е само

# 192
цоп цороп Simple Smile

# 193
Благодаря ви момичета, надявам се, че не съм ви натъжила.

Креми, аз я сложих на боцнатите крачета. Ние не вдигнахме температура. На нашето пакетче не пише къде да се поставят... Пише само кожата да е чиста и суха. Ако се притесняваш, най-добре звънни на ЛЛ. Стискам палчета да понесете леко ваксините и без никаква температура.  Hug

# 194
Вдигнахме температура за съжаление.А как си плаче страдащо не е истина,изплаках си и аз очите с нея,че и батковците покрай нас.Сложих свещичка сега и малко се е успокоила и си лежи в легленцето.Отказва храна(моят проблем),но си мисля,че е нормално в момента,но чай си пие.Надявам се утре да сме добре,при вас колко време продължи страданието?

Общи условия

Активация на акаунт