Януарче весело се смее ,вече и да гука то умее - 2

• 29 236
  • 734
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Evana   202uu за кърменето,много исках да кърмя до млечна кухня или до годинка или поне до 6 месеца,но  уви направиха ми страхотни нерви и приключих рано... още леко съжалявам,но като се замисля каква ламя е Жоренцето ми  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes ,който днес има месечинка newsm67 newsm18 sling  с количеството на кърмата ми трябваше да имам поне още 2 сестри-близначки,за да се наяде това дете  Laughing  
Мименце
 Hug Cry ,съжалявам за загубата ти,моята си отиде преди 6 години ,но  времето наистина лекува.Знам,че е на едно по-хубаво място и пази мен и внучето си.Дано и аз да не ви натъжа с последните си изречения,момичета Confused

# 196
Добър вечер момичета ,
имам въпросче : когато изкъпете бебетата правите ли им масаж и от това излизат ли от гръбчетата едни черни като "трънчета"  и имате ли представа колко време излизат тези гадни работи...  ако може и Пепеляшка да се включи ако има отговор на въпроса.
 Лека вечер  Heart Eyes

# 197
Момичета, благодаря за инфото за ортопеда;-)
Ще запиша час още утре и после ще докладвам.

По повод очичките - с каката имах подобен проблем - запушен слъзен канал.
Бяхме с капки и лек масаж на оченцето.Обясниха ми, че го израстяват, преди 9 месец не правят интервенции, ама това беше преди 14 години...

За масажа и трънчетата по гръбчето - не мога да ги масажирам както трябва, едва ги изкъпвам, така истерично реват Cry, но съм срещала във форума други майки да пишат за това.

Хайде лека вечер от нас!

# 198
Най-сетне успях да ви изчета. Grinning Бях поизостанала с няколко дни и цял ден не мога да наваксам. Много теми сте обсъдили, ама няма да имам време да се включа по всички. А и сега май вече съм уморена, живот и здраве утре ще се включа.
Лека и спокойна нощ на всички! Hug

# 199
Здравейте!

Вчера бяхме на консултация и имунизация. Толкова се притеснявах, че докато приготвях малката преди да излезем сякаш за последен път я виждах.  Sad Поплака си, но не много при боцването и после вдигна температура. Бяхме в колата и нямаше как да я измеря, но си личеше, че има и плачеше много та не издържах и веднага й дадох Нурофен. Смъкна я много бързо.
Стана ли сме 6 400 и 60см. Направление за ортопед ще ни дадат началото на Април.

Тази вечер беба му дръпна такъв рев. На всичкото отгоре бяхме в баба ми и естествено извода беше, че съм я простудила и затова я боли стомахчето. Мисля, че наистина проблема беше стомаха, но защо аз трябва да съм виновна винаги?  Tired Няма гаранция, че на 3 месеца няма да я погнат колики, а и причини  колкото искаш за стомашни болки.

Някой пита за цеденето през нощната пауза. Аз спрях да се цедя преди малката да стане на месец. От няколко дни нощната пауза я докарваме и до 10-12 часа. Когато гърдите са много напрегнати кърмата започва сама да тече и се нормализира положението.

Като сте подхванали темата за секса да си се оплача, че ММ никакво разбиране не проявява. Пробвахме, кофти ми е и му казвам, че не искам, но кой ли ме слуша. Така ми досажда.  Laughing Според мен болката идва от сухотата.

Голяма племеничка на мъжа ми е кърмена (точно колко нзм, но е сравнително дълъг период), а малката беше на АМ от раждането. Като цяло и двете боледуват, но при голямата положението е много зле. Много често е с респираторни заболявания, проблеми с бъбреците, цистит и какво ли още не, а е само на 5г. Последно от октомври миналата година до сега е почти постоянно на антибиотици. Имаше малка пауза януари и пак наново.

Ако се чудите защо съм на линия посред нощ - не е заради бебето. Таткото чете автофоруми до 2 часа, сякаш мама не е човек и не иска интернет. Все по-често започвам да се замислям как да се сдобием с още един компютър пък ако ще и на Win98 да е.  Laughing На мъжо и такъв му стига.  Twisted Evil

Спокойна нощ на мами и бебета!  Heart Eyes

# 200
Добро утро и от мен.Беба след свещичката снощи спа много добре,от 10 до 6,направо супер.Сега пак заспа,но си личи,че не я боли толкова много.Аз гледам да не докосвам крачетата и.Днес се канехме за разходка,а то е такъв студ и вятър,ужас.Дано се пооправи по обед.Хубав ден.Тони голям хубавец Косьо....направо думи нямам Hug

# 201
Добро утро!
Относно ваксините, понесе ги много добре, нищо не съм му давала или слагала.
Преди известно време, ако не се лъжа бяхте коментирали, но не съм сигурна в коя тема.
На Виктор на рамото му излезе нещо като пъпка, но доста голяма, няма бял връх, това би ли могло да е реакция от ваксините. Ако на някой му се е случвало, да не звъня на педи?
Дано по-късно времето да се пооправи, че вече издивявам да си стоя вкъщи.

# 202
Добро утро!  Simple Smile

krisi_pisi01 при нас също излезе червена пъпчица от ваксината бита в болницата /мисля, че е за хепатит В/. Преди да ни изпишат ме предупредиха, че може да се появи пъпка - червена, дори с бял връх след месец, два. Казаха да не се притеснявам, може дори белег да остане в последсвие.

# 203
Добро утро и от мен!

Креми , мерси мила. То не ,че аз имам някаква заслуга в тая работа ама все пак с много любов е правен  Heart Eyes
Виж сега една моя любима снимка. Идея си нямаш колко прилича на баща си на нея  Laughing

# 204
kremy811 ,Do_de_gE ,каква е тази ваксина,та и двете душички вдигнаха температура?
Какво казва ЛЛ,нормално ли е?
kremy811,вземи да си сложиш лентичка,че не знам на колко точно е малката Rolling Eyes
Сега се сетих какво исках още да пиша.Нали се притеснявахте с Пречупена,че бебките ви ядът малко.И моята толкова яде.100-120 мл.,рядко 140.Не гледайте какво пише на кутията на АМ.Там количествата са ориентировачни.И имам чувството,че са завишени,за да може да им се харчат по-бързо кутиите Mr. Green.Количеството не се определя според възрастта,а според кг на бебето.

Цитат
Като сте подхванали темата за секса да си се оплача, че ММ никакво разбиране не проявява. Пробвахме, кофти ми е и му казвам, че не искам, но кой ли ме слуша. Така ми досажда.

Точно,колкото повече се дърпаш,толкова повече те преследва.Ловци са мъжете Mr. Green,като им бягаш,мерака им става още по-голям. Mr. Green

Да се допълня за кърменето и спирам с тази тема.
Споделих примери в темата,не защото съм против кърменетето,а за да успокоя тези които нямат възможност да го правят.Защото представете си ,има момичета,които за пътви път са майки,незнаят за примери около тях и четейки кърмачките,които като манна небесна повтарят,колко и какви усилия са направили само и само да кърмят бебетата си,направо може да изпаднат в депресия. CrazyДа се обвинят,че не са никакви майки,защото не могат или не искат да кърмят.Защото не са положили усилия като еди коя си.
Имаше едно момиче във форума,което беше изпаднало в депресия от четене във форума.Не могла да роди естествено ,пък за капак и не успяла да кърми достатъчно. ooooh!Особено ако влезеш в кърмаческия и нямаш опит,наистина може да ти дойде да идеш да се гръмнеш.Мнения от рода на ''Господ ми е дал най-силното оръжие на светА(разбирай кърма) с което да браня и пазя бебето си" Joy може да те докара до нервен срив.На мен такива изказвания са ми смешни,защото съм се убедила,че не е така.Но други го приемат много тежко,защото пък на тях господ ги е обезоръжил Mr. Green
Кърменето не е панацея.Да дава господ на всички да имат здрав организъм дечицата, пък другото е бонус.
Още един пример исках да пиша,но не смогнах.ММ е осиновен от бебе,съответно никога не е бил кърмен.Едно време е нямало АМ и е захранен с кисело мляко.На 37 г. е в момента и по-здрав мъж от него не познавам(пу-пу да не си го урочасам Heart Eyes)Майка му е споделяла,че е растял много жизнено и здраво дете.А аз язък че съм кърмена година и половина.Вече ме срам да кажа,че ми е лошо.Все нещо ми има,все съм болна.
Надявам се малката да наследи на баща си имунитета.

Олях се този път Blush

# 205
 Joy Joy Joy

Тони ,какво си му направила на детето ,та толкоз страшно гледа?

# 206
Здравейте,

На нас вчера ни направиха имунизация против полиомиелит, дифтерия, тетанус, коклюш, хемофилус инфлуенце тип В (I прием) и имунизация против пневмококи (I прием), от тогава само спим ... преди това сладкишката спеше само от 13ч до 15ч. Много ми е притеснено... Какво мислите? Споделете опит...

# 207
http://kremy811.snimka.bg/baby/kati.734380.30031611 най-после снимка и от нас.Евана опитах се да сложа лентичка,но нали съм индианка не успях.Катито е на 2 месеца и 8 дни

# 208
Габи хич не се тревожи,и на нас ни сложиха същите ваксини и ние доста спим.Говорих с педито защото и температура си имаме и апетита изчезна и тя каза,че е нормално.Като се понастрада и ще си е същата.Дори снощи така ме изплаши,сложа ли я легнала по гръб и изпада в някакъв ужас,личицето и направо е ужасено и плача е такъв на уплашен,явно много я е боляло.Слава Богу че няма да помни.Днес едва съм успяла да и дам 120 мл. мляко и да е будувала час.Спи си и то неспокойно,но щяло да мине.Ами това от нас.Тони голям пич,просто съм влюбена в него,колко страшно гледа,маймунче малко Hug

# 209
Креми, много ти благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт