Януарче весело се смее ,вече и да гука то умее - 2

• 29 236
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
Кателинка честит рожден ден,да си жива и здрава и много,много щастлива newsm59

# 376
  • Варна
Здравейте на всички мами и на страхотните бебчовци Simple Smileне знам за вас,но аз вече втори ден се побърквам вкъщи smile3511,а така като гледам май и утре пак ще е така  Sad
 Да ви питам вашите мъници по колко време спят през деня,защото при нас от няколко дни Алекс спи вечер от 8,30-9,00 до 5,30-6,00 сутринта и след това като се почне едно будуване ,най-много да дремне по 40-50 минути между храненията. А иначе като сме на разходка спи почти през цялото време.Нормално ли е да спи по толкова малко през деня?
Много хубави заглавия за новата темичка,всички са много оригинални smile3501,кога мина цяла година,направо лети това време Simple Smile

Здрасти Весе,

Ние сме същата работа...Спи от 22:30-23:00 до 6:00 и след това дремва за съвсем кратко след кърмене, примерно 10 мин, което като го събереш май наистина се сборува на 40-50 мин дневно. А излезем ли, спи плътно 2 часа и след това се събужда да хапне и пак заспива...Само то седмица насам нещо изведнъж порасна и взе да иска да седи повече извън количката, ама ние в хубаво време седим по 5-6 часа в Морската градина Simple Smile Тъй че не сте само вие...децата растат, не са вече новородени да спят непрекъснато Simple Smile

# 377
И ние сме така.Нощна пауза дълга ,през деня не спи въобще.Леки придремванки след ядене , ама не го намирам за странно.струва ми се напълно нормално.Навън спи непрекъснат.Събужда се като спра количката на едно място ако е около часа му за хранене.

# 378
  • София
Жорето спи от 20ч или до 23.30 Ч-00ч  или до 3 или понякога си отперва до 7.30ч.И да се събуди около полунощ или в малките часове  пак си отперва до сутринта.След първото сутрешно ядене,което е около 7.30-8.30 подремва или до 10ч като от 10 докъм 11 е време по-скоро за игра ,тъй като към 11 и нещо -12 му е второто ядене (сутрешно или преди обед) или пък си дремва и се забавлява сам Laughing Та реално ставането ни е около 10 и в най-добри дни дори към 11.30,почти както преди да забременея ми е режима  Laughing Иначе през деня дремва общо за час и нещо,вече и в количката не спи почти.Нормално е,стават си човеци,важното е нощем да спят  Mr. Green

# 379
Здравейте мами и беборани!

Успявам да чета само в тези ранни сутрешни часове  Wink

По повод крустите - нашите бяха по веждите, успях да ги спра до там с кремчето за лице на Weleda.
Банята ни е с Mustela за коса и тяло, ама при нас е веднъж на 3- 5 дена, защото ревовете са страшни.
Просто не знам какво вече да ги правя  Sad

Kоликите ни отминаха като смених АМ - сега сме на HIPP Comfort,  следва да продължим на HIIP Combiotic 1. Педито ми каза да давам половин доза Comfort и половин доза HIPP 1в отделни шишета(т.е по 4 на хранене ooooh!), докато се адаптират. Акането - почти всеки ден. Някой питаше за цвета - зеленикавият - казват,че е от желязото в АМ, ама от HIPP стана пак нормално жълто Wink

При хранене - дърпане, потене, ръмжене, огъване на дъга, повръщане по малко при оригване, шишетата ни са tommy tippee, минахме на две капки.

Режима... странна работа. Ние ставаме през ноща в 3 - кърма, после в 8:30 кърма, около 12 - АМ, (следобедното в 15 ч го пропускат 2 ден) около 17-18ч кърма, баня и към 20ч АМ.
Проблема е с вечерното приспиване - отива до 22ч #Crazy и повече не стават до нощното хранене. И тогава ви чета докто се успокоят, то става 5- 5:30 и идва време да събуждам каката за 1-ва смяна.

Спането през деня - като не заспиват, слагам ги в количката и в дневната напред-назад, фалшива разходка, иначе няма оправия ooooh! така и двете спят едновременно. За навън няма спор - спят здраво.

Dessitta - и до нас отвориха магазин на Ганчев (паркинга на ТИМ зад Медицинския) Thinking

За прегледа при ортопед - имаме час при Райков чак за 22.05!!!

МЦ - чакам да ми дойде втори път, а  luvbed става все по добре. Първите 2 пъти беше странно, леко опъване по шевовете... от хормоните е. Докато кърмя ще е така предполагам. Даже обмислям да си купя някакъв лубрикант за смазка hahaha
Представяте ли си как ще паркирам количката с близнаците пред секс-шопа Joy Joy

Ами, добро утро на всички, прекрасен ден ви пожелавам!!!
Аз отивам да събуждам каката за училище #2gunfire

# 380
Е това за количката пред секс-шопа ме разби.Как искам да съм там за кураж и да гледам физиономиите на минувачите Joy.Добро утро и от нас.Катито спи,но аз трябваше да ставам да давам лекарства на големите.Малкия ми син пак е с температура,а е вече 3 ден на антибиотик,ще откача вече.Хайде лек и хубав ден,че тук е кочина и да почиствам докато зверкинята спи.

# 381
Е значи моя мъник пак спи по много така като чета за  другите бебчовци Simple Smile А за разходките както писах спи постоянно,но спра ли се и се почва един рев ужас.Онзи ден седнахме да хапнем и той си спеше добре,след няма и пет минути се събуди и се започна с мрънкане и рев и трябваше да си изядем пиците за рекордно време и да ставаме,ако все така ще ми прави направо не знам къде ще му излезе края цяло лято ,да не мога на едно кафе да седна спокойно smile3506

# 382
А Веси забрави за "спокойно" кафе за известно време Simple Smile колко и да е кротко детето. Дори и да ги оставя на някой, пак не мога да се отпусна, акъла ми все в тях е. Така поне съм аз Peace

# 383
Здравейте и от мен момичета!
Да споделя и аз за режима и спането. И при нас спането понамаля, но все пак спим от 10 вечерта до 3-4 сутринта--папкаме--пак спане до 6,30-8,00 и после закуска и будуване около час и нещо и пак спинкаме, но вече по-малко. Ако заспи в кошарката спи по 30-50 минути и става да папка, а ако е върху мен Laughing спи по 2 часа. И така сме в общи линии-пак си живеем на 3 часов интервал, но съотношението спане-будуване вече е променено. Иначе си спи и през деня и вечерта. Обаче да ви кажа, ние за разлика от другите бебчета не сме привърженици на количката-не спи добре в нея...може би защото ни е по-удобно да се носим със слинг и като го сложа в количката му е странно и не заспива, а гледа, гледа...
Та това е положението за сега при нас

Също сега се сещам да попитам-правите ли масаж и гимнастика на бебчовците-аз започнах, но я карам полека, всмисъл само когато Емо е предразположен и виждам, че му е приятно.

# 384
То обед станало, аз още кафето не съм си изпила   food010
Кателинка, Честит рожден ден на патерици!   bouquet
Всяко бебче е различно, съответно и режима му.  Peace Някои са по-активни, други по-поспаливи, както и при възрастните.  Mr. Green  

Пък моята щерка, хич не иска да я гушкат  newsm78 Не може човек да я намачка като хората  hahaha Още като стане сутринта, слагам я на спалнята до мен нареждам играчките, и гледа или тях или телевизора. Гука им, смее им се,закачаме се двете и  като започне да търка очичките ѝ давам биберона и си заспива сама. Вземеш ли я на ръце, се почва едно мрънкане, напъва се да става права , луда работа  Thinking

Аз гимнастика правя като се сетя, уж гледам да е редовно, но понякога забравям по 1-2 дни, а масаж ( със всичките му там потупвания, потърквания, от дланите към мишниците, не знам си какво... ) никога не съм правила.  Mr. Green иначе ето едно полезно сайтче с гимнастиката по  месеци ( до 6-тия)   http://www.letsgym.com/2007/03/05/bebe-1-6/    newsm32 jump

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 12:48 от Stelito89

# 385
Благодаря за хубавите пожелания за рождения ми ден Hug

# 386
  • Варна
Относно гимнастииката, по-скоро Мони я прави на мен  Laughing Ако аз тръгна да изпълнявам някакви упражнения с неговите тяло, може би ще се доближа на една десета от движенията които той сам прави на ден. Много е подвижен, все ритка, ръкомаха (от една седмица е силно запленен от дясната си ръка и си дирижира пред носа, зяпайки я с фокусирани, събрани очички  Laughing ). Днес заранта, като го отвих за да го вдигам от кошарата, го намерих без долнище на пижама и само по един чорап (от ритане), седи и ми се хили доволен  Laughing

А за масажа, правя му цялостен след баня (тоест 2 пъти седмично). Иначе ежедневния е само на краченцата след миене на дупе. Правя го по препоръка на педиатъра, защото нали знаете как са им стъпалцата обърнати навътре и сякаш ще сядат по турски или стойка лотус Simple Smile Та идеята е да се подпомага изправянето на краката уж. Отделно му намачквам и табанчетата. Супер му е приятно, така даже и мрънкане съм успокоявала, а и там има много ценни точки които и без да си масажист, няма как да не ги уцелиш. Те са за стимулиране на вътрешните органи, доколкото знам.
Та това е...

# 387
Режима... странна работа. Ние ставаме през ноща в 3 - кърма, после в 8:30 кърма, около 12 - АМ, (следобедното в 15 ч го пропускат 2 ден) около 17-18ч кърма, баня и към 20ч АМ.
Проблема е с вечерното приспиване - отива до 22ч  и повече не стават до нощното хранене. И тогава ви чета докто се успокоят, то става 5- 5:30 и идва време да събуждам каката градина

Почти едно към едно...ей това е странна работа Bella mama

Момичета вие купувахте ли Пентаксим или ви я поставиха безплатно при педиатъра

# 388
  • Варна
Vessii5, определено спането намаля като сумарно часове и през деня е около 30 минути между храненията. Е понякога сутрин между 9 и 12 може да направи по дълъг сън, като че ли не е спала вечерта  Laughing Иначе тогава си спи подобаващо - от 22 до 5,30 някъде. Какво се притеснявате, че късно заспива ли бебчо или че доста време отнема приспиването. При нас е различно - понякога се разбужда като я нахраня в 9, започва едно кокорене дори и смях, та я гушкам и чакам да заспи в мен, а друг път се унася и заспива без проблем сама в кошарката.  Но определено ми се иска да си заспива сама в кошарата след като се е нахранила и затова я оставям там  Simple Smile
Ние се къпем всяка вечер, като през вечер обикновено мием и косата. За крустите - метода с мазане с олиото преди баня даде ефект при нас, но май ще трябва още няколко пъти да направя процедурата. Аз вечер след къпане правя масаж докато мажа с олиото. По принцип съм на Веледа и след като свърши олиото минах на лосиона за тяло, но онзи ден в ДМ имаше едно намалено шише с олио, защото се разсипало малко, та го взех и пак сме на олио. По добре омазнява кожата, а и не се задържа по гънките. А ние си ги имаме в повечко. Наддаваме доста, но ще се отчитаме другата седмица като ходим при ЛЛ. Гимнастика правя сутрин, когато я държа и полуголичка, за да и вземе дупето въздух  Wink Трябва да прегледам отново упражненията, че засега правим само основните за разтягане на крачета и ръчички.

Ето ни и нас - вече на 3 месеца: СИСИЛИЯ

# 389
  • Варна
Момичета вие купувахте ли Пентаксим или ви я поставиха безплатно при педиатъра
Вече се полага по ЗК.

Общи условия

Активация на акаунт