Януарче весело се смее ,вече и да гука то умее - 2

• 29 235
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
Добро утро мами и беборани!
Моите мацки май се отказват от нощното хранене Simple Smile - днес чак в 5ч!!!!

Stelito 89 по повод акането - и мушкато и с термометър не е проблем, не се тревожи за размера Rolling EyesКато водих едната близначка в спешното с коликите детският хирург и пъхна сонда в дупенцето с размер на сламка, т.е около 4-5 мм диаметър Shocked да вземе проба от акото и дали е запечена.Как го преживях аз си знам Close но мисълта ми е да не се тревожиш. За сиропчетата със слабителен ефект - предизвикват метеоризъм(газове), т.е колики. При нас едната ака всеки ден 2 пъти, другата веднъж на 2-3 дни, затова пиша всеки ден кой колко е изял,колко е акал, какъв цвят...Иначе ще се побъркам, няма как Crazy

Някой питаше за мамите от Варна - аз кръстосвам от Аквариума до Пантеона - няма как да не ме видят - с нашия "автобус". Вчера по спешност сефте се кърмихме в Морската - едната писна зверски и на първата свободна пейка...Седната ръка държа бебето, с другата друсам количката - втората естествено ревна... baby_neutral У дома ги кърмя едновременно, ама в навън няма как. За капак втората се изака и рева до вкъщи - навън беше вече много хладно да я сменям...

Хайде хубав ден от мен!

# 571
В 3 ч. ме събуди и беше наакана доста,докато я сменях изака още толкова,и след като се нахрани имаше още накрая обаче имаше малко кръв,една кървава жилка видях.Случвало ли ви се е,незмам дали да се притеснявам.

Да, веднъж. Имаше поне 3-4 кървави жилки. Дойдоха като част от голямо ако.

# 572
Добро утро на всички Simple Smileза това мушкато майка и на мен ми каза ,че като бебе ми го е прилагала,а аз лично веднъж ползвах сапунче и помогна,но на мъника май не му беше приятно Sad
Хайде и аз да ви почерпя днес за моя мишок Grinning  Честито и на мама tweetyto_bs и бебе Стилиан
мама ronny851111 и бебе Велислава -
мама nesi_2006 и бебе Габриела

Хубав ден от мен аз изчезвам,че ще бягам на изпит Simple Smile Hug

# 573
Адбро утро мами и бебета...
Вчера бяхме на консултация - 6.300 и 62 см. Биха ваксините - то беше рев, то беше чудо. Ама да ви кажа голяма част от реването е от солидарност с другите бебета дето плачат. Иначе после беше спокойна, дадох панадол веднага след инжекцията и 5 часа по-късно - нурофен.
Лек и спокоен ден мами и дребосъци

# 574
Момичета, благодаря ви за подкрепата и за съветите!   Hug
В крайна сметка нищо не предприех като действие, освен, че привечер дадох 20мл сок от круша. И ето 12 часа по-късно резултатът беше в памперса!  newsm44 На цвят си беше оранжево, само дето беше с гъстотата на крема сирене (малко по-рядко де), но като се има предвид, че е 7-дневна продукция, предполагам е нормално.  Crazy И те така, явно Божидара е искала да ангажираме цяла България с проблемите по нейната перисталтика...  hahaha 

Boubou, беше права, че днес ще е ДЕНЯТ! Пускала ли си скоро тото?  Laughing

Белла мама, признала съм те за мама героиня!   bouquet  А за действията на докторите - не искам да коментирам  Sick

На мен пък ми се иска вече да я слагам в кенгуруто, но на тази възраст трябва да е с лице към мен, а не ѝ харесва. Като навърши 4 месеца уж може вече с лице към движението  Laughing и се надявам да ѝ е интересно и да ѝ харесва, че да стане номера.  Mr. Green

Честита месечинка на всички бебоци! Да са ви живи и здрави! 

Желая ви слънчев и спокоен ден!  sun

# 575
Браво, Стелито, че я изтрая без намеса тая мъка - ама то наистина, щом доволничи кърменото бебе, до седмица си е нормално да пести матриала Simple Smile

Майчета, дочувам нещо, че от НОИ се проблемират с изплащания на болнични и майчинство.. Което както се води, аз ги обърках вече.. На мен за март не ми е изплатена цялата сума, за април грам стотинка още не ми е дошла  newsm78 Имате ли и вие такива грижи, че да знам на бюрокрацията ли да го отдам, или на счетоводителката да звъня да се карам.. Досега са пристигали експресно, затова се зачудвам..

# 576
http://kremy811.snimka.bg/baby/kati.734380.30210203
http://kremy811.snimka.bg/baby/kati.734380.30210207
http://kremy811.snimka.bg/baby/kati.734380.30210216
Привет и от нас.Ето малко снимки от сутрешната ни фотосесия.Хубав ден момичета

# 577
Анри и аз съм така...за март ми преведоха 14 лв.,а за април грам стотинка нямам и вече на мускули го карам,че и бившия ми мъж издръжката на децата за миналия месец не е превел,а за този още по-малко,така разчитаме само на ММ,но и той милия го виждам,че започва да издиша.Здраве да е само,ще ни дойдат на куп и тогава гледай как си оформям една шопинг-терапия hahaha

# 578
Е начи грешката не е в нашия телевизор, няма да се карам на счетито Simple Smile  Hug Страхотни снимки, направо ми иде да си нагризкам монитора  Grinning

# 579
Ееее ,Креми , красавица ни е снахата! Само не знам батковците отстрани дали ще я дадат така лесно ,за тати хич да не питам  Simple Smile

# 580
  • Варна
Креми, много сте чаровни! Може да се включим в надпреварата, редом с Косето на Тони  Laughing Wink

# 581
Аааа ,Тони няма се излагаме я,ако беше грозничка нямаше да я дам на бухалчето,няма го грозим я.А за батковците хич не се кахъри,те много слушат мама,а и моята дума на две не става Joy.За таткото....незнам как ще се оправяте,ама той не е страшен Heart Eyes

# 582
А така...надпреварата започна,и все морски чеда.Мама като не отиде да живее на лщбимото и море,поне Катито там да е.Как натискам големия ми син да учи сега в корабния техникум в Русе,не е истина.Запленена съм от морето,винаги когато съм там съм като хипнотизирана.От нашата тераса има страхотна гледка към Дунава,залеза е прекрасен,но......не е морето Hug.Чалнах се пак нещо май Joy

# 583
  • sofiq
Здр и от нас didche77 не се притеснявай за нишките и ние имахме веднъж но аз мисля че е от напъване въпреки че казах на педито и тя препоръча да намаля млечните продукти и да давам биогая
браво Stelito89 на твойта щерка  Grinning всяка майка с притесненията си аз че много ака ти че не ака голям купон ни устройват бебоците   bigdance2
kremy811 страшна мадама е твойта щерка но вече си я харизала на Косьо  Simple Smile
честита месечинка на бебоците а за МЦ при мен все още е мираж
айде лек ден и приятни разходки ние май ще си стоим вкъщи че навън е мрачно

# 584
Здравейте, аз напоследък едва успявам да изчитам всичко, затова и рядко се включвам.
Антри, този месец и при мен НОИ закъсняха с изплащането около 4 - 5 дена, но в сряда ми изплатиха болничния за март. Принципно аз си проверявам дали ми е занесен болничния и кога от сайта на НОИ с един код, който си взех от тях, при една от разходките ни. В справката се вижда, кога е входиран болничния лист и за какъв период е изплатен, съответно неизплатен.
Аз исках да ви питам болничния, който издава педиатъра след този за раждането за колко дена ви е издаден? Моят е за 50 дни, което много ме озадачи  newsm78, все си мисля, че с каката ми бяха издали болничен за целия период на майчинството и не се е налагало да го подновявам, но нали беше отдавна и не съм много сигурна в спомените си.

Относно храненето ние също още се кърмим на  поискване, като общо взето се стремя да спазвам някакъв режим от 3 ч. доколкото е възможно, в смисъл, че не я оставям да реве, ако е огладняла след два часа, или не я будя ако спи на третия час. Понякога се буди и за нощно хранене, като суче 5-6 минути и продължава да спи, но понякога и пропуска да се събуди.
Като чета за акането на вашите бебоци и започвам да се притеснявам, дали при нас всичко е ОК. Ние все още си пълним памперсите почти на всяко  хранене, имаме максимум 1 - 2  ненаакани памперса на ден  newsm78. Акото е нормално - не е рядко, за да си мисля за разстройство, а и наддаваме добре, бузите ни са надути като плондер. Има ли и други бебчета, които акат повече от 3 - 4 пъти на ден?
Стелито 89 радвам се, че най-накрая бебчо напълни памперса, представям си какъв ужас е 7 дни да си в очакване на този момент  и да се чудиш как да му помогнеш.

За МЦ  - моят уж дойде през март, но сега нещо се губи по трасето, което ме хвърля в тих ужас, успокоява ме само, че може и да не е било цикъл, а доизчистване, защото започна няколко дена след като лохиите ми бяха спрели и беше супер оскъдн. Все пак мисля след празниците да посетя отново гинеколога, за да съм спокойна, че всичко е ОК.
Сега ще ви оставям и ще ходим на разходка, тук времето се просветли и вятърът утихна.

Общи условия

Активация на акаунт