Януарче весело се смее ,вече и да гука то умее - 2

• 29 235
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Мами да дам и аз отчета за месеца. Биха ни ваксините мн го боля милия  . За сега е добре пее , вика не се седи в къщи. Пораснал е милия и вече е 7100 гр 64см

# 556
Кости, да, само на кърма сме. Почти на всяка смяна на памперса правя масажче, вчера дадох сок от круша, сега я чакам да се събуди и пак да ѝ дам. Активията я бях спряла, сега пак си направих една с овесени ядки. Сока от 2 кивита съм изпила днес, сушени кайсии ям, то на мен няма резултат, а аз чакам чрез кърмата - че на детето!  hahaha И се пак надеждата умира последна! А бебка изобщо не е крива, по цял ден си се смее, приказва, ядем си юмруците, заспива си сама в някои случаи...  Tired И на мен никак не ми се иска да ѝ бутам термометъра, не мисля, че ще е във възторг от този "жест"  Stop

i.o.g.i. ,  педито каза, ако не помогнело другото да дам Дуфалак, ама то да се чудиш кое е по-малкото  зло, та него да избереш.  ooooh!

# 557
Дуфалака също е решение доколкото знам е безвреден за бебета и бременни Peace И през двете бременности съм пила на няколко пъти.

# 558
Хораааа, бързам да се похваля-днес Емо ми се изсмя с глас!!!!! аз му се плезех и на него много му допадна и аз му започнах да се смея, защото беше страшно сладък и той се изсмя  Laughing олеееее толкова сладко беше!!!! Сега нямам търпение пак да го разсмея Grinning
Вашите бебчовци смеят ли? Ние до сега бяхме само на широки усмивки Simple Smile

# 559
  • Варна
Стеле, според това което съм виждала от моите познати, чиито деца са постоянно запечени откак са се родили (заради АМ), най-неутрално е с термометъра да се намесиш. Доколкото съм чувала, не било болезнено или травмиращо за самото дете. Те даже, като плачкаха много от колко и запек, после млъкваха облекчени когато мама или тати им помогне с термометъра...Аз по принцип вече казах, че не вярвам във пряката връзка м/у храната и кърмата, но ти си знаеш най-добре...А, да - аз също не бих дала от въпросната вода.
Дано се оправи скоро бубенцето Hug

# 560
shellfish честито за смеха. Знам колко е готино. И Борисчо се изсмя с глас за прав път по горе долу същото време като при твоя Емо. За сега се смее само като му събличам блузките, не мога да го накарам да се смее по какъвто и да е друг начин. Сигурно като го събличам го гаделичкам и затова се смее, иначе не виждам къде е смешното.  Crazy

Stelito89 нас тук ни съветват, че за кърмено бебе е нормално да не ака до 7 дни. Сигурна съм, че утре ще получиш подарък. Да ни се похвалиш!

# 561
За протокола-и аз нямам МЦ Simple Smile Споко мацки! Hug
Стеле, за съжаление, не мога да дам съвет по въпросите с акането, но стискам палци да видиш памперс с подарък скоро  Hug

# 562
shellfish много е сладко, нали Heart Eyes От няколко седмици и Ивони се смее с глас, особено ако я гъделичкам. На тази възраст каката все още нямаше гъдел newsm78

Термометърът не е толкова травмиращ, но казват, че има опасност бебето да привикне към такава помощ и да откаже да се изхожда само Peace

# 563
Здравейте, мами и най-сладки бебчета!  Hug

МЦ и аз се присъединявам към нямащите.

Стеле, до вчера и моя не беше се изхождал 5 дни, но вечерта имах изненада ( какво ли не пробвах, като храна), а за термометър не се пристраших. Баба ми ми каза за един метод на който бях готова, от цвете мушкато взимаш едно листенце и с дръжката пъхаш много леко в дупенцето. Поразрових се из нета и други са го пробвали и действало след 10 мин., ако не се беше изакал снощи,днес щях да го приложа.

# 564
  • Варна
Впрочем, да се присъединя и към това което Boubou казва...И аз съм чувала, че кърменото бебе може да си откара и седмица без да ака, защото можели да "усвоява" цялата кърма. По-притеснително било ако не пишка, защото все пак кърмата е 88% вода и липсата на пишу може да е индикатор за проблеми...

# 565
от цвете мушкато взимаш едно листенце и с дръжката пъхаш много леко в дупенцето

newsm09

# 566
от цвете мушкато взимаш едно листенце и с дръжката пъхаш много леко в дупенцето

newsm09

ей на това му викат "Бабини деветини" .... добре че не е кактусово листенце  Sunglasses
майтапа настрани , хора , има си педиатри - питайте.
Колкото до АМ ние сме на 140 мл. /6 хранения /  NAN 1 като 140 е водата - това се гледало
хапва си ги без остатък от 3-тия месец - мерките на 2 м 20 дни бяха 5.700/62
спокойни сънища и много бебешки усмиФки

# 567
  • София
Maми,колко от вас ползват слинг с халки и в каква позиция е бебче? newsm78 sling

# 568
Аз ползвам. И вече я слагам само изправена, главата извън слинга, но я придържам леко. Мисля да почна и крачетата да пускам извън слинга, че май не и е много удобно напоследък newsm78

# 569
Леле тази мойта щерка що нещо изака  Shocked В 3 ч. ме събуди и беше наакана доста,докато я сменях изака още толкова,и след като се нахрани имаше още накрая обаче имаше малко кръв,една кървава жилка видях.Случвало ли ви се е,незмам дали да се притеснявам.
Стели за запека на нас ни бяха изписали сиропче Лактолоза-мип, еднократно да го пием можело да се @повтори дозата ако не подейства.При нас свърши работа,веднага.С термометър съм изаквала и тримата и не е имало проблем.От един път няма да привикне,то се прави в краен случай.А за мушкатото са ми казвали,че навремето са го прилагали върху мен доста успешно,на майка ми и се видял дебел термометъра и не искала с него  Laughing  Друг вариант който лично съм ползвала е подострено сапунче,навлажнено.Тези мерки наистина в краен случай.  Peace
Кисела краставичке Благодаря! Hug Честита месечинка на вас и на всички бебчовци вече на 3 месеца да са ни живи и здрави.Много ти е сладка бебката,сериозна мадама като мойта Simple Smile ще кача снимки като ми оправят лаптопа,че от тел. само във Фейсбук успях.

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 05:11 от didche77

Общи условия

Активация на акаунт