Януарче весело се смее ,вече и да гука то умее - 2

• 29 235
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
Добро утро на всички!
Бързам да се похваля - принцесите ядоха в 8:30 снощи и днес чак в 6:00 Shocked
Надявам се да им стане практика Praynig

Anri и ние сме на HIPP  - Comfort и HIPP1, обаче акото ни стана ужасно тъмно зелено, като спанак.Педито каза, че било от незрялост на черния дроб. Ние сме на смесено хранене и се вижда в памперса как се редуват жълтот от кърмата и после зелената гадост. С Comfort  беше по-поносимо, вашето какъв цвят е?
За количествата - какво имаш предвид, готовата смес или сухото, което слагаш?
Аз дохранвам сутрин в 9 с около 90мл готово мляко всяка от близначките (правя 150г, което е около 175 - 180мл готово мляко и го разделям в 2 шишета). В 12ч всяка има по 120г (т.е около 140мл мляко), в 16:30 - 17ч сме пак с дохранване като сутринта, вечерта около 20:30 всяка по 150г (т.е. около 180 мл). През ноща (межди 3-6ч.) сме само на кърма. Питах педито колко трябва да ядат за почти 3 месечни - каза 130 - 140мл Shocked Шишетата ни са Tomee Tippee, бибероните 2 капки, че с една беше кошмар!

Тони, браво на малкия юнак! Голям герой! Бързо да се възстановява!
Maybelline благодаря! Ще се радвам да се видим "на живо" в Морската, времето вече се оправя Wink

elito_9090
- и при мен кърмата просто изчезна за дни Close, затова само нощното ни е без АМ. Установих, че ми трябват около 12 часа да напълня циците както трябва за да има и за двете принцеси.

За количките - ние сме с ABC Design, със столчетата за кола на Maxi Cosi, но слагам отдолу възглавници и одеалца да стане равно. Количка за близнаци с 2 зимни коша е нещо огромно Rolling Eyes Оригиналните  кошове са летни за след 5-6 мес и нямат напълно легнало положение.

Честита месечинка на всички и  прекрасен ден!

# 541
Добро утро мами.Тони безкрайно се радвам,че всичко е минало наред и е зад гърба ви.Аз днес най-после съм само с Катеринка,батковците са на училище и на градина,че бях залепена с малкия ми син 3 седмици и вече сама си говорех Rolling Eyes.Много ми се спи и се чувствам изморена....вчера реших да си повдигна самочувствието и се наконтих с рокля,сако и......14 см. ток,е няма друга такава луда,която да си счупи краката...но гъзария.Явно много ми е паднало самочувствието постоянно с екип и маратонки и исках да се почувствам и аз красива. Joy.Луда работа е меко казано,днес не си усещам краката и пак ще навлека екипа с маратонките.Тук е облачно,но ще излезем по-късно като се постопли....сега ви желая прекрасен ден.А за яденето на АМ,ние ядем 90....имаше инцидентни случаи на 120,но 90 си е стандартно. Hug

# 542
Bella Mama, и нашето ако стана по-зеленикаво, и някакси по-мазно, но е нормално.. Ядем ХИП комбиотик, и добре и се отразява, вкусно го хапва, за разлика от НАН преди това..
КОличествата ги определям като вода преди забъркване, така го дават и на пакета, 120мл. става на 130-140 готова смес, 150 - на ок 160-70.. Та макар и на петкратно ядене, се надявам, че тези количества и покриват нуждите.. Продължавам да си я слушкам, и се надявам сама да ми каже кога е готова за по-големи количества Simple Smile Отбелязвам - гладна не остава, и не я прехранвам - винагина третия час и хрумва да яде, и нощното отдавна не го уважаваме Simple Smile

# 543
Аз пък влизам само да се похваля, че днес МЦ ме посети!  newsm44 Да се поуспокоя малко и аз  Blush

# 544
Добро утро на всички  Simple Smileкак са всички мами и бебоци,надявам се добре Simple Smile Simple Smile Simple Smile
За яденето-изяждаме по 130-140 мл готово мляко,но това е в най-добрия случай,а иначе около 100-120,а това което пишат по кутиите на АМ при нас просто няма как да стане да изяде толкова много,а и щом той си е спокоен и спи и издържа 3-3,5 часа значи му е достатъчно според мен и несмятам да го мъча детето.А гледам ,че сте започнали да обсъждате и темата за цвета на акото,нашето също е тъмно зелено и много мирише Sick,някъде четох може и тук в темата да беше,че било зелено от желязото вътре,ние сме на Nan Sensitive.
За количките,ние също сме с ABC Design и сме със коша за новородено,но когато я купувахме продавачката ни каза,че и летния кош също ставал за бебето преди да е започнало да сяда,въпреки че най-легналата позиция не е на 100% ,но така била изработена самата седалка,че по никакъв начин не увреждала гръбнака.Не знам до колко е вярно просто споделям какво ни казаха на нас.
И накрая да ви се оплача,че пак го започнаха коликите малкия Cryуж му бяха спрели,почти месец нямаше нищо и от няколко дни пак започна да плаче и да се гърчи милия,а не знам защо така се получи,нито сме сменяли храната,всичко си е същото Sad
Хайде момичета оставям ви ,че се олях днес,хубав ден на всички Hug

# 545
Чета ви, чета и докато изчета всичко, забравям по коя тема съм мислела да се включа Laughing...
Ние се храним, когато Бебка иска, а тя понякога яде много, друг път не иска и да близне и тогава ща не ща се цедя.
Тони като прочетох за притесненията ти за една евентуална бременност, се сетих за една моя близка. Тя роди първото дете секцио и каза, че второ не иска. Но започна да й става лошо. Отиде на лекар, а той я попитал първо дали не е бременна, а тя категорично му казала, че не е. Но след няколко дни решила да си направи тест, хей така за нейно успокоение... е успокоила се оказа се, че е бременна, в последствие разбра, че е в 4-ти месец. Роди си го и второто Слава Богу без проблеми, пак секцио. Разликата между двете юначета е 1 г. и 1 м. Аз не казвам, че си бременна, но ти давам пример за да не се притесняваш Hug. А относно количките. Boubou нашата е без кош, пускам я назад до легнало положение, слагам нещо за да е по-мекичко отдолу и готово.

# 546
На брат ми жена му роди племенника ми секцио,доктора направил секциото й казал поне 1 год. да се пази,но тя забременя към  6 месец и направи аборт.Аз определено не искам да изпадам в такава ситиация.И днеес във Варна е време за разходка,ние сме в морската,бебка спи,а мама се препича на слънце.Приятна разходка на всички!Мами ,разхождащи се в Морската,да се запознаем!

# 547
  • Германия
Супер мами и прекрасни деца - да не пропусна някой Wink
Трябва да се ограмотя в качването на снимки и лентички Embarassed и ще видите моите бандитки.
Съгласна съм за другите форуми - голямо избиване на комплекси пада там, а при нас е дно спокойно, благо... Sunglasses
За смученето на ръцете и плюнченето - и ние сме така. Особено по-малката - през ноща я чувам как си смуче пръстите ooooh!

Maybelline благодаря за скришните местенца - дано да успея да ги ползвам... Имам проблем с кърмата от около 3-4 дни Sad просто намаля драстично. Ревове, писъци, дохранване, просто ужас!
Днес изцяло на кърма остана само нощното хранене и ме е страх да не изчезне съвсем Cry

Pepelyashka някаква идея какво мога да предприема да не спре кърмата? Кърмя близначки почти на 3 мес (нормално родени в 9 мес) от самото раждане. Дохранвам с АМ от 1,5 мес. До миналата седмица от 5 хранения 3 бяха на кърма изцяло, 2 на АМ, т.е. през хранене. Не зная дали е правилна схемата, но просто технически не ми стига времето между храненията за да събера кърма и така се справям. Опитвах с хранене на 2 часа, дори на 1,5 - беше ад, ревове, и двете отгоре ми по цял ден, после опитах по отделно - стана още по-зле, защото започнаха да спят по различно време и все някой ревеше Rolling Eyes Пия чaя на HIPP и  Welleda за кърмачки, вземам сминдух на таблетки, ям варено жито, не съм на диета...

Хайде лека вечер от мен!
Bella Mama, доколкото ти е възможно, би могла да слагаш редовно  на гърда да сучат. Хубаво си се сетила да опиташ на 1,5-2 часа, ако не искат точно тогава, можеш да увеличиш (хайде да не е на 2 а примерно на 3 часа). Факт е, че повечето кърма се образува по време на самото кърмене. Тоест, гърдите не са складове, а..поточни линии (пардон, ако изразът е неподходящ) и щом има на края потребител, се осигурява и производството на кърмата. Дали ще ти е от помощ, ако преди да сложиш на сучат да опиташ с топло-влажен компрес да спомогнеш рефлекса на потичане на кърмата? Така повечето бебета при прииждащо наготово мляко нямат много поводи да протестират, а засукват. Вероятно правят скок в растежа и да са недоволни, как реагират, ако опиташ повече кожа до кожа контакт?
Не знам дали ти е познат блогът на Мария http://zabliznacite.wordpress.com/ това е като ракла със съкровища по отношение на информация за кърменето на близнаците.

# 548
Здравейте и от мен!!! Абе много сте изписали немога да насмогна Laughing И аз да се включа малко по темите. Ние сме на АМ на 3 часа по 120-130 мл като не всеки път ги изяжда.Последното ни хранене е в 21 часа и после към 5-6 часа и идват 6 хранения на ден. Млякото ни е NAN Sensitive и не съм имала проблем с него.Що се отнася за цвета на акитата и ние сме така от доста време(тъмно зелени и смърдящи) Grinning Много се чудех защо станаха така и мислех да питам педито на следващата консултация,ама тя нещо се поотложи. Нашата количка е ABC Design и доколкото знам летния кош май се използва след 6-я месец.А м/у другото и кошчето за колата ни е такова и то там не седи легнало,така че незнам дали е чак такъв проблем.И кошчето за колата може да се сложи на количката за лятото(ако още се побираме в него де).И накрая за МЦ най-накрая ми дойде  newsm44, че вече правих един тест и тъкмо мислех да правя втори Joy  В Бургас вятърът е ужасен и си стоим вкъщи smile3511 Айде стига толкова,че ви надух главите.

# 549
Момичета, досега не отдавах значение, че съм без МЦ /не, че ми липсва, де Wink/, но като ви чета взех да се притеснявам...  Confused че сега хич не му е времето за трето.   Embarassed

Иначе има случаи на поредни секцио, но все пак си е рисковано и за плода, и за майката и хич не ми се рискува. Още след каката ме предупредиха, че е най-добре да се изчакат 2 години. Каката беше на 1.5 г., когато докито ни даде зелена светлина за започване на опити.

# 550
И аз съм още без МЦ , ще се подкрепяме взаимно  Laughing А за тест и дума да не става - страх ме е #Crazy

# 551
  • Варна
Е хайде - и аз съм без МЦ, ама засега притеснителни помисли нямам, защото няма причини  Laughing

Мамите от Варна, които пишат последните дни - къде си правите разходки Simple Smile

# 552
Ден 6-ти, а акото на Божидара все още е мираж!  ooooh! А в къщи са на път да ме изядат с парцалите, защо аджеба не съм искала ѝ давам вода от овесени ядки. Питам педито - и тя ми вика давай вода, викам - ми глутена в нея? Тя ми обяснява, че за 35 години в Димитровград имало само 3 случая на глутенова ентеропатия. Свекърва ми (учила е за акушерка), и тя вода, та вода, сега пък реши пюре от кайсии да съм давала,видиш ли Дара била ВЕЧЕ на 3,5м и нямало нищо да ѝ стане от пюрето, термометър да сме ѝ мушкали...не знам си какво друго... Това в корема ѝ (т.е акото) било отрова вече... Казвам ви, ще се побъркам...  smile3511    fightТо е ясно, че рано или късно трябва да се намеся в отделителната система на бебка, ама чудя се как. Мнение кой начин е най-подходящ?!?

И като за първи МЦ след 1 година затишие, нервите ми са опънати на максимум!  #2gunfire   smile3512

# 553
При мен МЦ дойде два пъти, тея дни пак чакам. В другата отчетна доста от момичетата.които кърмеха нямаха МЦ, едва когато спряха дойде. Така, че не се шашкайте предварително Peace

Когато родих голямата, док ми каза Внимавай да не ми забременееш пак! След 18 месеца от раждането можете да почнете с опитите. Маринела беше на 1г. и 7 месеца, когато ходих на цитонамазка и тогава ми даде зелена светлина. Месец-два по-късно вече бах бременна.
Та мисълта ми беше, че май е толкова от значение начина на раждане (родих нормално), ами е хубаво да минат поне 18 месеца, за да се избегнат всякакви рискове за майката и плода.

Стелито кърмиш, нали? Пробвай с круши или както казаха тук активия. По-добре е отколкото да тормозиш беб с термометър. Дано скоро се изходи милото. Цял живот съм с такъв проблем и знам какво е, пък да гледаш детенцето ти да страда по този начин  Cry

# 554
Stelito89 абе не може ли да дадете на бебчо разхлабително под формата на сироп? Дано не се бъркам ама съм чувала,че дават такива сиропчета на бебчовците и няма проблем.Айде стискам палци за скорошно пълнене на памперса  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт