Януарче весело се смее ,вече и да гука то умее - 2

• 29 235
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Здравейте момичета  Simple Smile

Искам да ви попитам, вашите бебчета по колко хранения имат на ден, по колко мл. изяждат на хранене, по колко часа спят нощно време и през колко часа се хранят. Питам, защото все ми се струва, че яде малко. Въпроса ми е към мамите, чиито бебета са на АМ.

Другото ми питане е, започнахте ли да захранвате вече?

Много ми е важно да разбера тези неща, защото моята кокона спи, като пън по цяла нощ и прави само 4 хранения на ден през около 4 часа, като на ядене изяжда между 100 и 130 мл., най-често около 120 мл., а това ми се струва много малко. И понеже беше болна миналия месец и бяхме в болница, където свали малко, та вече се побърквам с това хранене и все се притеснявам, че й е малко. Последното хранене вечер й е в 22.00 ч., заспива и става в 7.00 ч. сутрин. Пробвала съм да я будя, за да яде, какво ли не правя, обаче изобщ не ме отразява.

# 586
Креми Hug
Ех това море .... Дадеш ли му сърцето си ...връщане няма!
На времето избрах да следвам във Варна само за да съм до морето. И да помисля не мога как бих живяла далеч от него, а и от самия Бургас! Мъжо няколко пъти си прави устата да емигрираме, но аз не мога .Още повече че ние сме малко италианска фамилия - баби ,лели .... винаги и навсякъде заедно.
Бях се съгласила веднъж да отидем за 1 година да живеем в Корея понеже му предлагаха добра работа там. Представяте ли си? Добре ,че се развалиха плановете  Laughing
Сега само ми приказва за Нова Скотия/, Канада ,но аз ..... Naughty

Вяра , дребен яде в 6 , 9 , 12 , 15, 18 , 21 и после чак в 6 . Само на Кърма сме , не знам колко яде. Не му отказвам ако между храненията пак посика , не му отказвам и нощно време ако се събуди.
Върджин, памперса е постоянно начуркан , но ака по веднъж , най-много 2 пъти на ден ,( много рядко по 3 и то е по-скоро цапащо пръцване).

(Ето , написах го и за да ме опровергае , току-що се изака звучно и мощно за трети път днес , а е едва обяд  Laughing Laughing Laughing )

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 13:14 от AtenaotnA

# 587
kremy811 Просто сте страхотни! Като бонбонче е. И аз не харесвах бебета преди. То и сега не харесвам да се грижа за тях, но са ми много сладки за гледане. Радвам се на всяка нова снимка.

Вчера се опитах да направя режим на 3 часа на беб, нали е голямо момче вече - стига с това на поискване. Е, не става, рев и рев за цица, но според мен я иска за удоволствие, а не за хранене. Лапа, обръща очите от кеф, посуква 2 мин. и заспива. Много лошо съм го научила! Sad

И аз съм от кърмещите без МЦ все още.

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 14:15 от Boubou

# 588
Креми811 много е сладка малката,да са ти живи и здрави и тримата!
Боубоу,Креми85 благодаря за успокоението  Hug одеве пак напълни памперса и всичко беше наред.
Нещо много е почнала да яде тия дни.Вчера цедих след хранене понеже вечер няма много май,взе да го изяжда.Напълних 110гр. да я пробвам,дадох и ги в 21 часа преди кърменето и о чудо успяхме да ядем от шише Party
Изяде всичко след което си продължи от гърдите и яде доста и от двете  Shocked Не знам колко изяде ама не беше малко,без връщане след това сладко си заспа и спа до 3ч. Явно си увеличава дозата в момента. newsm78
Честита месечинка на всички бебоци!
Скоро ще започват да стават на 4месеца първите пъргавелковци  Simple Smile

# 589
  • Бургас
Здравейте момичета Simple Smile
Моето момче днес става на три месеца Simple Smile
Честита месечинка и на всички астрални близначета Simple Smile

Вяра ние сме изцяло на АМ- ядем в 6, 9, 12, 15, 18, 21:30- и след това чак в 6... Яде по 140мл вода, което смесено с млякото става около 160мл... никога не оставя... и пие по доста вода ..
Днес ставаме на 3 месеца... А относно съня... през деня спи по -малко между храненията... сега учим номера... Simple Smile

# 590
За месец април парите от НОИ се изплащат през май, а детски има ли вече ....че не съм проверила

# 591
Simple Smile) tweetyto_bs  - е това твоето тамагочи е машинка:) Идеаааален апетит, за нула време ще ни надскочи всички във форума:))

Вяра, и ние сме изцяло на АМ, и се чудех дали не я недохранвам.. Ядем пет пъти на ден - от осем до осем през три часа, като сутрин, обед и вечер сме на 150гр /като вода/, междинните - по 120.. Общо към 700 за деня стават, килцата ни са около 6 /бях в болница, та не сме ходили скоро на консултация.. /. Нощем не се буди, през деня дремва веднъж след първото ядене/около час/, после като цяло се кокорчи, рядко подремва между храненията, дремва следобедно около два часа /от два до четири/, и вечер придремва преди вечерята.. Като цяло доста режимно бебе, ама не съм го мъчила - само си го изгради..

soel, това за НОИ нещо ново ли е, или?.. Че досега до 5-то число взимах за настоящия месец..

# 592
  • Бургас
Antri ние на предната консултация на 09.04 бяхме 6500гр, 61см Simple Smile
добре си качва младежа Simple Smile

Надявам се да се види снимката Simple Smile

# 593
Като чета за акането на вашите бебоци и започвам да се притеснявам, дали при нас всичко е ОК. Ние все още си пълним памперсите почти на всяко  хранене, имаме максимум 1 - 2  ненаакани памперса на ден  newsm78. Акото е нормално - не е рядко, за да си мисля за разстройство, а и наддаваме добре, бузите ни са надути като плондер. Има ли и други бебчета, които акат повече от 3 - 4 пъти на ден?
Има, и ние сме така. Акаме по 5-6 пъти поне и то стабилно, оня ден още повече, сигурно 7-8 памперса смених пълни...Обаче за разлика от вас не наддаваме добре Sad Та аз се притеснявам, че не усвоява храната добре...днеска бяхме на консултация, Косето е качила 420 гр. ooooh! Иначе на ръст си растем чудесно, ама на килца не щем. Но от друга страна - тоя месец бяхме 5 дена болни вкъщи, 5 дена в болница и 5 дена се долекувахме пак вкъщи и може би затова сме така...
Дидче, много си изцедила след хранене, 110 мл., браво! И ти кат мене се бориш за всяка гънчица гледам Simple Smile Ех, тия грацилни госпожици наште  Grinning
Креми, чудна ти е момата, пу пу, да й изпапкаш бузките направо Grinning

# 594
  • София
 tweetyto_bs честита месечинка на Стели,да е жив и здрав   bouquet
Моето ламе изпива максималните мл и си прави максималните хранения на денонощие и пак е гладен ooooh! Grinning На  Hipp Combiotic 1 сме и за трети и четвърти месец са 5 хранения на денонощие по 200 мл ( 180 мл вода се слага) ,изпива всичко  до последната капка ... baby Исках да захранвам след  5 навършени месеца,ама май по-рано ще стане... не знам  Shocked ще питам педи-то си на консултацията  Mr. Green

# 595
Краставичке точно си го казала направо се боря да качва,ще я теглим другата седмица ама си мисля,че пак ще е 450-500гр.Тоест ще сме 5-5.1кг, а се роди 3.420.Гледам другите бебчовци подминаха 6те килограма а ние сме си точно грациозни.Замислям се дали е добра идея едното хранене да го заместя с АМ  newsm78. А за боледуването си права,че и се е отразило,ще си навакса другия месец сигурно.

# 596
Момичета, публикувах тема за бъдещите Януарски мами. Ако желаете, заповядайте да им кажете по някоя добра дума  Grinning

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=715973.new#new

# 597
  • София
Kosty newsm74 Писах им едно пожелание на мамите...леле как отлетя една година,не е истина просто ooooh! Laughing

# 598
И тук да кажа - чудесна тема Кости , както винаги !  bouquet

# 599
  • Варна
Краставичке точно си го казала направо се боря да качва,ще я теглим другата седмица ама си мисля,че пак ще е 450-500гр.Тоест ще сме 5-5.1кг, а се роди 3.420.Гледам другите бебчовци подминаха 6те килограма а ние сме си точно грациозни.

И ние от 2 месеца не сме качили нито един грам и си седим 5,300кг  newsm45 сега в неделя сме на консултация и се надявам да стане някакво чудо и моята везна да се окаже грешна...ама то ребрата му се четат и сигурно ще ми кажат да дохранвам...

Общи условия

Активация на акаунт