Може би моята история ще ви се стори маловажна, та дори самата аз не й отдавах огромно значение.. Когато забременях на съвсем първия ултразвук в 5г.с. (в частен кабинет с нов и хубав уред) се видяха два плодни сака. Още на следващия ми преглед в 8г.с. (в същия кабинет) единият вече го нямаше.. Пуснах няколко сълзички още там на магарето и си наложих да се радвам на останалото ми ембрионче (понастоящем на мама златното бебе на 6м.) и си казах, че повече от 50% от многоплодните бременности завършват така и явно е имало причина. Не тъжих особено много, изкарах лека бременност и родих здраво момиченце.
Колкото повече време минава обаче, толкова по-често се сещам за изгубеното и малко или много тъжа, защото гледам как расте дъщеричката ми и си представям какво би било ако бяха двечки.
Не исках да омаловажавам болката на останалите мами, които са загубили най-свидното си и затова й досега не съм писала.. Сякаш е бял кахър моето при положение, че си имам едно прекрасно бебче.. Но.. Болчицата си я има, понякога по-силна, друг път почти изчезва.. Не зная, може би като споделя ще ми олекне. Казвала съм и на приятели в непринуден разговор, но самата аз го омаловажавах всеки път, мислейки си за "нормалността" на това събитие (синдрома на изчезващия близнак).. Сега осъзнавам какво съм виждала в очите на събеседниците си, особено на едно момиче, което също бе загубило бебче през бременността си..
Моя малка болчице, мама няма да те забрави.
Наистина не би трябвало да омаловажаваме,но понякога по малкото Зло е за предпочитане!